Sisustusvimma voi iskeä milloin tahansa: tarve uudistaa kotia uusilla sisustusideoilla ja saada se erilaiseksi, erityiseksi tai järjestäytyneemmäksi ponnahtaa usein esille, kun koti on ollut samanlainen ​​jo pitkään. Toisinaan halu uudistaa kotia saattaa myös iskeä, jos makusi on muuttunut ja kotisi sisustus ei ole sinusta enää niin houkutteleva. Asioiden muuttaminen silloin tällöin on monesta ihmisestä myös itsessään hauskaa.
Uuden elementin, kuten valaisimen, maton, tai huonekalujen lisääminen tuo huoneeseen elävyyttä ja tekee siitä miellyttävämmän näköisen. Jos haluat inspiraatiota kotisi sisustamiseen, voit lukea alta joitain vinkkejä kotisi uudelleen elävöittämiseen.

Leiki valaistuksella

Tiukkojen tyylisääntöjen ajat ovat ohi, joten sisustuselementtien sekoittaminen on täysin hyväksyttävää. Itse asiassa huoneet, jotka noudattavat perinteisiä sääntöjä ovat jopa hieman tylsiä nykyisin. Jos siis haluat tehdä tilastasi kiinnostavamman, voit asettaa huoneeseesi esimerkiksi epätavalliset valaisimet.
Kikkailemalla valaistuksella voit luoda tilaasi haluamaasi tunnelmaa. Voit asentaa huoneeseesi halutessasi useampiakin valonlähteitä, kuten kohdevalon, riippuvalaisimen, jalkalampun tai sähköä säästävät led-nauhavalaisimet.

Sopivaa valaistusta miettiessä kannattaa kuitenkin pohtia, mitä huoneessasi tehdään. Jos tilassasi esimerkiksi luetaan, voi yleisvalaistus olla turhan kirkas ja tunnelmavalaistus puolestaan liian hämärä. Tällöin jalkalamppu tai jokin muu lamppu voi sopia paremmin huoneeseesi.

Luo istumisalue

Jos huoneessasi ei vielä ole sellaista, voit luoda siihen oleskelutilan lukemista, rentoutumista tai vaikkapa nettipelien pelaamista varten. Jos huoneessasi on riittävästi tilaa, tuoli ja näyttävä pöytä on klassinen valinta, joka toimii aina, mutta jos ei, nojatuoli ja pieni pöytä voivat sopia huoneeseesi vallan mainiosti. Istuintilan rakentaminen huoneeseesi tekee tilastasi toiminnollisemman ja antaa sille aivan uuden ilmeen. Jos erillisen istumisalueen luominen kiinnostaa sinua ideana, voit löytää kiinnostavia aikakausilehtiä lukemista varten ja parhaat nettikasinot verkosta helposti tänä päivänä.

Käytä peilejä taiteena

Kodin seinän koristeluideoista puhuttaessa ensimmäinen ajatuksesi saattaa olla taideteosten ripustaminen seinillesi, mutta rauhoittavassa tilassa, jossa on mykistetty paletti, hieman hillitympi ilme voi olla parempi vaihtoehto. Tähän tarkoitukseen peilit ovat erinomaisia - ne ovat ihanteellisia, koska ne heijastavat kaikkia muita huoneen elementtejä ja muita koristuselementtejä seinäsi toisella puolella. Peilit myös toimivat useissa eri paikoissa, koska ne voivat elävöittää seinää ilman lisävärejä.

Pelaile verhoilla

Sen sijaan, että asettaisit verhot suoraan ikkunasi korkeudelle, voit ripustaa ne ylemmäs – katon ja ikkunan yläosan väliin. Tämä saa huoneesi vaikuttamaan välittömästi korkeammalta. Voit myös unohtaa ylipitkien verhojen käyttämisen, sillä verhojen tulisi juuri ja juuri ylettyä lattiaan.

Valitse sopivan kokoiset huonekalut

Huonekaluja valitessasi kannattaa suhteuttaa huonekalujesi koot olohuoneesi kokoon. Huonetta ei kannata täyttää liian suurilla huonekaluilla, koska sinun tulee jättää riittävästi tilaa myös liikkumista varten. Kannattaa myös huomioida, että esimerkiksi olohuone ei välttämättä tarvitse paljon kalusteita. Vain parilla tarkkaan harkitulla huonekalulla, voit luoda olohuoneeseesi selkeyttä, tyyliä ja viihtyisyyttä.

  • ylös 3
  • alas 7

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat