Lukijan kirje: ”Vain saman kokenut voi ymmärtää, miltä minusta tuntuu – muiden kommentit voivat loukata”

Mikä lohduttaisi parhaiten? Oman kokemuksen vertaaminen toisen kokemukseen saattaa tuntua mitätöivältä ja loukkaavalta.

”Kenenkään ei pitäisi sanoa, että tietää miltä jokin asia tuntuu, jos ei todella ole kokenut itse samaa”, uupunut omaishoitaja kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Vain saman kokenut voi ymmärtää, miltä minusta tuntuu – muiden kommentit voivat loukata”

Kommentit (3)

Moonika

Välillä ihmiset tosiaan tuntuvat aika ajattelemattomilta, vaikka eivät pahaa tarkoitakaan. Lohduttaminenkin on taitolaji. Voisi vain kuunnella toista eikä alkaa heti kertoa omia kokemuksia. Se voi tosiaan tuntua loukkaavalta ja vähättelevältä. Hyvä muistutus itselleni tämä. Kiitos, kun jaot tarinasi. Voimia sinulle (ja kaikille muillekin) syksyyn.

  • ylös 14
  • alas 48
Vierailija

Ei todellakaan voi toinen tietää, jos ei ole samaa kokenut. Voi vaan arvailla, miten ristiriitaisia ja raakoja tunteita tilanne herättää. Oli sitten lapsen tai puolison omaishoidosta kyse. Mille tuntuu rakastaa, uupua, miettiä että jomman kumman kuolemako se lopettaa tilanteen, vai saako apua aiemmin.

  • ylös 2
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sinulla vaikuttaa olevan tarve käydä läpi kokemaasi ja raskasta elämänvaihetta, jolloin usein voimiesi äärirajoilla hoidit puolisoasi. Tiedä, että olet tehnyt valtaisan ja merkittävän työn! Oletan että olet henkisesti ja fyysisesti väsynyt kaiken tapahtuneen jäljiltä, olethan ollut hälytystilassa pitkän aikaa puolisosi voinnin suhteen. Oletko harkinnut puhumista ammattilaisen kanssa mikäli et koe, että ystäväsi ymmärtävät sinua? (Entisille) omaishoitajille järjestetään myös vertaistapaamisia, onko näin sinun kotipaikkakunnallasi? Olisi tärkeää, että saisit jakaa ajatuksiasi ja kokemaasi, se on osa surutyötä. Kun aikaa kuluu, tulet huomaamaan että voit täyttää elämäsi mielekkäällä tekemisellä, joka tuo sinulle ilonaihetta.

  • ylös 12
  • alas 1

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat