Mika12

Illat pikkuhiljaa hämärtyvät ja viilenevät. Syksy onkin jo ovella, jolloin tämä käsillä oleva kausi tuo tullessaan kynttilän valoa, murrettuja värejä sekä lämpimiä torkkupeittoja. Syksyisen sesongin voi ottaa vastaan iloiten ja tuoda samalla itse teemaa kotiin piristämään. Seuraavassa muutamia vinkkejä, joilla kodin ja syksyn saa yhdistettyä soljuvaksi jatkumoksi.

Ota kynttilät esiin

Nyt on aika kaivaa kynttilänjalat ja tuikkukupit esiin varastoista, sillä illan pimenemistä ei enää tarvitse odottaa illan pikkutunneille asti. Päivän valoisuuden määrän lasku näkyy jo selvästi pimenevissä illoissa, joten kotona on ihana nauttia illan tummumisesta kynttilöiden kanssa. Mikäli varastot tuli viime talvena käytettyä loppuun, niin on taas hyvä syy lähteä kynttiläostoksille. Syksyisiä unelmia voi toteuttaa nopeastikin, kun hakee lainaa netistä. Sillä tavoin voi luoda viimeistellyn syksyisen ilmeen ja koristaa kotinsa sesongin mukaisesti.

Tee syksyisiä koristeita itse

Mikäli haluat säästää rahaa ja tuoda kotiisi silti syksyn tunnelmaa, voit tehdä itse syksyisiä koristeita. Kauniita koristeita voi luoda luonnonmateriaaleista, kuten syksyisistä lehdistä, oksista, kävyistä ja kivistä.

Materiaalinhakuretkelle saa kivasti yhdistettyä ulkona liikkumista ja luonnosta nauttimista. Syyspuiden lehtiä ja kasveja voi poimia talteen ja kuivattaa koristeiksi. Kasvipainon avulla voi helposti säilyttää värikkäät kasvinosat ja tehdä niistä kollaaseja ja muita somisteita.

Koristele ja kokkaa samalla raaka-aineella

Sadonkorjuun makuihin kuuluu esimerkiksi juurekset, omenat ja kurpitsat. Niistä voi loihtia ihania ruokia ja leivonnaisia. Kokonaisvaltaisemman kokemuksen voi tuoda illallispöytään, kun koristelee samalla raaka-aineella, jota on käyttänyt itse ruoan valmistukseenkin. Näin maku- ja hajumaailmaa täydentää visuaalinen ilme. Upean kokonaisuuden saa omena- ja kurpitsapiirakkakattaukseen, kun jatkaa yhdenmukaista teemaa myös pöytään koristeiksi. Viimeistellyn ilmeen saa, kun asettelee pöydälle omenoita ja vaikka kokonaisen kurpitsan.

Säilötyt maut näkyviin keittiössä

Syyskauteen kuuluu vahvasti myös satokauden tuotosten säilöminen. Tuo säilötyt tuotteet näkyväksi keittiöösi. Keittiöön saa piristystä, kun esimerkiksi hyötykasvikuivurilla kuivatut sienet ja marjat näkyvät lasipurkeissa. Hyötynä on myös se, että tuotteita tulee käytettyä, kun ne ovat esillä, eivätkä unohdu kaapin perukoille.

Lämpimät asiat hyötykäyttöön

Kynttiläostosten jälkeen on hyvä kaivaa esille myös kaikki ihanat lämpimät asiat, joiden väliin voi käpertyä sohvalle päivän päätteeksi nauttimaan teekupposta. Sohvan nurkalla voi aloittaa vaikka kutomaan tai virkkaamaan lisää lämpimiä kudoksia viileämpien ilmojen varalle. Toisaalta kaupat ovat pullollaan erilaisia torkkupeittoja, villasukkia ja neuleita, jos käsityöt eivät ole suosituin harrastus.

Innolla syyskautta vastaanottamaan

Syksyn voi ottaa vastaan monella tapaa. Iloa tulee elämään paljon enemmän, kun pyrkii nauttimaan vuodenajoista niiden parhaimpien puolien avulla. Se kuitenkin tarkoittaa, että lämpimiä asusteita saa alkaa kaivamaan ja kesäiset vaatteet voi laittaa säilöön odottamaan ensi vuotta. Väriloisto on syyskaudella kaunista ruskan loistaa syysauringossa upeasti. Näitä murrettuja, keltasävyisiä värejä voi tuoda somistamaan kodin ilmettä.

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat