Jos kodista löytyy ylimääräinen huone tai kellari miehen harrastuksille, voi siitä tehdä helpolla ja halvalla sisustuksella viihtyisän miesluolan eli “man caven”. Miesluola voi toki nimestä huolimatta olla joskus naispuolistenkin käytössä. Ideana kuitenkin miesluolassa on olla rennon näköinen harrastus- ja vapaa-ajan viettoon tarkoitettu tila, jonka tarkoitus ei ole olla erityisen fiini.

Miesluola voi olla sopiva paikka blackjackin pelaamiselle ja tarvittaessa voit järjestää ystävien kesken hauskoja peli-iltoja. Jos haluat kuitenkin voittaa miesluolaan kutsumasi pelivieraat, sinun tulisi tietää, miten valita blackjack-strategiasi huolellisesti. Strategioihin ja sisustukseen löytyy molempiin runsaasti vinkkejä internetistä. Tässä artikkelissa pureudutaan jälkimmäiseen.

Käytetyissä huonekaluissa on tunnelmaa

Jotta löydät edullisen sisustuksen mancaveen, voi olla usein järkevämpää aloittaa etsiminen käytetyistä huonekaluista ja muusta sisustukseen liittyvästä. Netissä ja sosiaalisessa mediassa on runsaasti ryhmiä ja sivustoja, joissa myydään pilkkahintaan tuoleja, sohvia, pöytiä ja muuta tarpeellista esimerkiksi opiskelijan ensimmäiseen kotiin. Sanomattakin selvää, että monet tällaisista sopivat myös miesluolan sisustamiseen oivallisesti.

Sohvien ei tarvitse olla aivan priimakunnossa kankailtaan, kunhan ne ovat muulta rakenteeltaan edelleen kestäviä ja vankkoja. Tyynykankaita voi joskus vaihdella, mutta usein asiansa ajaa mainiosti erilaisten vilttien heittäminen rennosti sohvatyynyjen päälle, jotka peittävät samalla rispaantuneita kohtia. Netin verkkokaupoissa (erityisesti kiinalaisissa) on myynnissä uusia kuminauhoilla varustettuja kankaisia suojia, jotka voi vetää kätevästi koko sohvan tai nojatuolin ympärille. Myynnissä on erilaisilla kuvioilla ja väreillä varustettuja kankaita, joten lähes joka makuun löytyy varmasti mieluinen sohvan suoja.

Kannattaa myös lähteä kiertämään kivijalkakirpputoreja, joissa on usein oma osastonsa huonekaluille. Kirppareilla huonekalut ovat yleensä huokeita, mutta kannattaa välttää kalliiita “antiikkihuonekaluja”, joiden todellinen arvo voi olla jotain aivan toista, kuin mitä hintalappu väittää. Kirppareilta löytyy myös usein mattoja, jotka sopivat oivallisesti miesluolan lattialle. Matot ovat usein myös todella halpoja ja tarvittaessahan ne voi käyttää vielä mattopesulan kautta, joissa mattojen peseminen on edullista ja helppoa.

Kirpparit ovat täynnä vanhoja valaisimia, jotka saattavat näyttää äkkiseltään kitschilta, mutta jotka sopivat miesluolan valaistukseen täydellisesti. Miesluola ei saa muutenkaan olla liian kirkas valaistukseltaan, joten hämyinen ja hieman salaperäinenkin valaistus kuuluu asiaan huoneessa, jonka on tarkoitus olla rento oleskelutila.

Elektroniikka uutena

Miesluolaan kuuluu olennaisena osana pieni jääkaappi virvokkeille, mutta usein sen hankinnassa uusi jääkaappi voi olla parempi ostos. Nykyään on saatavilla pyöreämuotoisia ja pienikokoisia jääkaappeja, jotka tuovat mieleen 50-luvun Yhdysvallat. Tällaisia jääkaappeja on myynnissä jopa tavallisissa hypermarketeissa. Se miksi ne kannattaa ostaa uutena, on syynä erityisesti sähkönkulutus. Vanhat jääkaapit syövät enemmän sähköä ja koskaan ei voi olla varma, milloin ne sanovat irti sopimuksensa.

Jääkaappi ja viihde-elektroniikka ovatkin juuri niitä asioita, jotka on parempi hankkia uutena, juurikin energiaystävällisyyden ja niiden yleisen keston vuoksi. Toki vanhat televisiot voivat kestää pidempään, mutta niissä eivät välttämättä toteudu nykytekniikan vaatimat speksit.

  • ylös 2
  • alas 6

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat