Lukijan kirje: ”Miten saisin mieheni lopettamaan rahan tuhlaamisen?”

Riitaa rahasta? Erilaiset rahankäyttötavat rasittavat parisuhdetta.

 ”Haluaisin säästää puskurirahastoa varten, mutta mieheni haluaa tuhlata ylimääräiset rahat kalliimpaan ruokaan, harrastukseensa, autoiluun ja kaljaan”, lukija harmittelee.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Miten saisin mieheni lopettamaan rahan tuhlaamisen?”

Kommentit (3)

Santtu

Eikö selkeintä olisi, jos rahankäyttötottumukset poikkeavat toisistaan kovin, hankkia oma tili ja yhteinen taloustili kodin menoja varten, johon kumpikin laittaa sovitun summan kuukausittain. Kukin käyttää ylijäämän haluamallaan tavalla.

  • ylös 13
  • alas 0
oman kukkaron herratar

Minusta koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa jakaa kuluja tasapuolisesti. Vaikka taloutenne on ollut yhteinen, voisi tämä pattitilanne ratketa parhaiten niin, että jatkossa teillä on omat rahat. Itse maksan mieheni kanssa puoliksi yhteiset välttämättömät kulut, mutta sen jälkeen molemmat voivat tehdä omilla rahoillaan kuten parhaaksi näkee. Jos haluat säästää, ei sinun ole pakko kustantaa miehesi tuhlailua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kannustan siirtymään erillisiin tileihin. Onko perheessä yksi vai kaksi autoa? Ilmoita miehelle , paljonko suostut maksimissaan maksamaan autoilun kustannuksia.
Yhteinen taloustili on välttämätön
Aloittajalle voi tulla säästämisestä ja sijoittamisesta hauska harrastus.
Ota mieheltä pois omien tiliesi käyttöoikeudet. Älä milloinkaan kerro hänelle paljonko sinulla on säästöjä.
Ikävä sanoa mutta moni mies ottaa eron vaimostaan juuri tuossa elämänvaiheessa. Varaudu siihenkin vaihtoehtoon. Onhan teillä avioehto? Jos ei ole, harkitkaa.
Aloittajan kannattaa myös aloittaa joku itselle mieluinen harrastus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat