Sari

Sisustusliikkeiden talvisesongin uutuuksista voi panna merkille, että tänä talvena sisustuksen kentällä raikkaus ja tuoreus ovat kovassa huudossa.

Perinteenomainen talvisisustus Suomessa on ollut yleisesti korutonta, kynttilöitä ja tilkkitäkkejä. Tänä talvena kamareista siirrytään kuitenkin valoon, Helmikuisen järven jäälle tai hiihtoladulle auringon säteisiin. Kokonaisuus rakentuu yksityiskohdista.

Joulu on koko perheen juhla täynnä rakkaita ihmisiä ja lämpöä. Kun lapset leikkivät kuusen alla voi sisustusta somistaa väreillä. Vaaleaa, kimaltavaa, kultaista ja purppuraa. Esimerkiksi maljakot pastellin väreissä voivat herättää joulumielen juoksemaan. Vastuullisuus on hyvä pitää mielessä, siksi tänä vuonna joulun hittituotteet ovatkin puhuttelevia ja viehättäviä aina syksyn viimeisistä päivistä pitkälle kevätauringon valaisemiin aamuihin. Luonnollisesti metsän elämä ja esimerkiksi porot ovat mukana joulun sisustuksessa. Tontut ovat tottakai jouluisen sesongin varma valinta!

Tulevana talvena kynttilät tekevät paluun suomalaisiin koteihin. Erityisesti kierrekynttilät tulevat olemaan varmasti näky joka tulee sesongin aikana tutuksi. Tuoksukynttilät ovat kauniita ja helppoja pieniä elementtejä joita voit lisätä tuomaan tunnelmaa. Uusia tuulia voi löytää esimerkiksi kierrekynttilöistä. Ne ovat omiaan sisustuselementteinä niiden taiteellisen ulkomuodon tähden.

Tänä talvena useammalla eri brändillä on valikoimassaan sinisen eri sävyjä. Väri ei yllätä, valittiinhan sininen tänä vuonna vuoden väriksi. Sininen sesonkisävy pysyy tummana, mutta esimerkiksi Finlayson yllättää liinavaatteissa vaaleammilla sävyillä.

Vallitseva trendi uutuuksissa on ekologisuus, mikä ei ole uusi tai yllättävä ilmiö. Valmistajat ovat jo jonkin aikaa tuoneet hyllyilleen tuotteita, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Voit myös seurata Villen Vinkkejä ja löytää parhaan vaihtoehdon sinulle täältä. Iittalalta on ilmestynyt syksyllä lasikokoelma, joka on valmistettu Iittalan lasitehtaalla muuten hukkaan lasia hyödyntäen. Finlaysonin syksyn mallistossa nähtiin tuotteita, joissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja.

Sisustaminen tuottaa monelle mielihyvää, ja kun koti elää yhdessä vuodenaikojen mukana, on paljon helpompaa tuudittautua luonnon tahtiin. Aina ei tarvita edes pientä pintaremonttia, aika ajoin huonekalujen ja koriste-esineiden uusiminen on osoittautunut monen lukijamme mielestä virkistäväksi puuhaksi. Tänä jouluna voi myös ottaa välimatkaa kulutusjuhlaan, ja etsiä aarteita vuosikymmenten varrelta. Vanhat kirjahyllyt, senkit taikka retrokuvioiset pöytäliinat voivat palauttaa mieleen lapsuuden joulut, miksi ei kesätkin.

Yksityiskohdat luovat kokonaisuuden

Monet suosivat vaaleita sävyjä, niin sanottua skandikotia. Tästä kaavasta poikkeamiseen vaadittava kynnys on korkea, mutta kuten sanotaan, ruoho voi olla vihreämpää aidan toisella puolen. Seinän maalaaminen tai värikkään peiton valitseminen voivat tuoda uutta elämää kotisi värimaailmaan.

Koti elää mukanasi

Koti muuttuu elämän mukana, perheenlisäys voi vaatia esimerkiksi lasista koriste-esineistä luopumista. Elämän muuttuessa kannattaa sisustuksen muuttua sen mukana. Pyri pitämään kotisi ajan hermoilla ilman, että se käy omille hermoillesi. Jokaiseen trendiin ei tarvitse hypätä mukaan. Omalla tyylillä läpi linjan sisustaminen onkin ratkaisu jota kohti kannattaa pyrkiä, sillä oman kodin kuuluu näyttää omalta kodilta.

  • ylös 5
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat