Lukijan kirje: ”Salaa nautin sukujoulun peruuntumisesta”

Erilainen joulu kotona ihan kahden kesken tuntuu lukijasta kivalta ajatukselta.

Lukijamme tunnustaa: Tunnen helpotustakin siitä, että iso sukujoulu on tänä vuonna ikään kuin peruttu koronan takia. Kerrankin saan ”viranomaisluvalla” jäädä hyvällä omallatunnolla omaan kotiin.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Salaa nautin sukujoulun peruuntumisesta”

Kommentit (3)

Jokainen tavallaan

Jokaisen pitäisi saada itse päättää, miten joulunsa haluaa viettää. Siitä huolimatta tunnistan itsekin paineet tehdä muiden mieliksi ja niinkuin "kuuluu". Perhe/sukujoulu on niin vahva perinne että helposti tulee tunnon tuskia jos ei siihen osallistu. Toinen tabu on yksinäinen joulu. Jos haluaa viettää joulun yksin, helposti ajatellaan ompa surullinen tapaus.

Vierailija

Olen odottanut vuosikausia, että kokisin haluavani viettää joulua omissa oloissani ja oman pienen perheen kesken. Miltei kaikki ystävät ympärillä kun ovat ilmoittaneet jo 15 vuotta sitten että nyt saan laittaa oman joulun, ei tarvitse mennä lapsuuskotiin. Vaan ei ole tunne minulle tullut, vaikka kohta 40 täytän. Oikein odotan että saan jouluna mennä vanhempien luokse ja tiedän että äitini sydän särkyisi jos ei saisi lapsenlastaan jouluna nähdä. Rehellisesti sanottuna, nautin kyllä myös valmiista pöydästä ja joulusta. Vaan on niissä perinteissä minullekin hommia saunan pesusta mummujen ja pappojen kuskaukseen. Etten nyt ihan laakereilla leväten selviä. Hyvää joulua kaikille, kotona tai sukulaisissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minä olen nauttinut keväästä saakka näistä rajoitetuista vierailuista. Ainakin puolison sukua kun on käynyt, tulevat yleensä yllättäen, soittavat, kun ovat parin minuutin päästä ovella: oletteko kotona, ollaan ihan tässä nurkilla. Tuovat halpiskahvipaketin ja jo ovella huokaavat, että kauhee näläkä.

Ja yksi tuttavapariskunta niin ikään tulee muutaman minuutin varoitusajalla ja heti rouva komentaa ovella: keitäppä meille kahavit, ja on muuten nälkä, ei oo syöty mitään koko päivänä.. Ja tämä pariskunta on yleensä tuppautunut meille juuri jouluaattona, istuvat ja turisevat iltaan asti.

Joulua on vietetty oman perheen kesken yleensä aina, ja nyt jo aikuinen tytär on asunut omillaan vuosia, ja hänen ollessaan lapsi, en tarkoituksellakaan kehitellyt mitään pakkopulla -juttuja jouluksi, vaan että voi viettää joulua haluamallaan tavalla. Ja hän nauttii jouluateriaansa aattona yksin, eikä kuulema haittaa. Sitten ensimmäisenä joulupäivänä syödään meillä ns. jouluateria, muutamia ilmakuivatun kinkun viipaleita, juustoja, hedelmiä, ehkä kypsää kanaa tms. Eli aika vapaamuotoista ja helppoa. Se on meidän mieleinen tapa viettää joulua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat