Lukijan kirje: ”Lapseni holhoavat minua liikaa”

Lukijamme mielestä hänen lapsensa tarkoittavat hyvää, mutta päättävät liikaa hänen puolestaan.

 ”Olen kiitollinen siitä, että lapseni hoitavat asioitani, mutta välillä tuntuu, etten heidän mielestään osaa itse enää mitään. Tuntuu usein, että minua holhotaan, arvostellaan ja vähätellään”, lukijamme suree.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Lapseni holhoavat minua liikaa”

Kommentit (12)

Vierailija

Otat siis ja nostat kissan pöydälle! Kerrot miltä sinusta tuntuu, vain sen ja pyydät että saisit säilyttää omanarvon tunteen niin hyvin kuin mahdollista. Kerrot että olet kiitollinen avusta ja koet sen ansiosta olosi turvalliseksi. Ilman syyllistämistä annat tulla miltä susta tuntuu. Lapsesi tarvitsee kurinpalautusta, hehän kaikesta huolimatta tulevat sinun kotiin käyttäytymään huonosti sinua kohtaan.

Vierailija

Ei välttämättä ole huonoa käytöstä, vaan huoli selviytymisestä. Iän mukana toimintakyky rapistuu ja lapset ovat etulinjassa huomaamaan sen. Se voi olla lapselle, vaikka onkin jo aikuinen, kova paikka. On myös huoli tulevaisuudesta ja miten hoito järjestyy. Mutta huolehtiminen on välittämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Itsekin äiti

Lapset kantavat huolta Äidin pärjäämisestä, se on hyvä asia. Mielestäni pitäisi olla hienotunteinen, eikä huomautella esim. "sotkuisuudesta". Keskustelemalla Äidin kanssa, missä asioissa hän haluaisi tai tarvitsisi apua. Ei holhoamalla, vaan kyselemällä.

Vierailija

Sepä se, kun vanhukset eivät aina huomaa, että eivät enää pärjää ja asiat eivät suju. Ei sitä enää kaikissa asioissa edes ymmärrä olevansa ihan kuutamolla. Anoppi on hyvä esimerkki. Mieli on välillä, kun pienellä lapsella. Joskus on vaan pakko ottaa ne ohjat , kun toinen ei pysty eikä ymmärrä enää asioita samalla tavalla. Anoppi välillä sitten kiukuttelee , kun lapsi, mutta se on vaan kestettävä. Onhan nämä vanhukset kuunnelleet meidän uhmia. Tekstin kirjoittaja kuulostaa ihan anopiltani. Lapset ajattelevat vanhempiensa parasta ja ennen kaikkea heidän puolestaan, kun itse eivät kykene.

Vierailija

Itse sorruin samaan, kunnes äitini siitä huomautti. Siinä kun oman elämänkiireensä välissä huolehdin äidistäni, en muistanut että hän oli aikuinen ymmärtävä ihminen.

Äitini otti itselleen siivoojan, joka kävi kaksi kertaa kuussa. Minä hoidin muut asiat, laskujen maksamisen, lääkkeiden jakamisen, ikkunoiden ja mattojen pesemisen, jne. Pyrin tekemään hänen kanssaan myös mukavia asioita, esim. käytiin yhdessä kahvilla, parvekekukat ostamassa ja jopa taidenäyttelyssä :) vaikka hänen oli vaikea liikkua (terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta saa pyörätuolia lainaksi).

Kerro lapsille missä haluaisit heidän apuaan ja missä et. Mukavaa kevään odotusta sinulle :)

Vierailija

Hanki tyhjä pankkikirja säästöjä ajatellen ja sano lapsillesi, että "täyttäkää pankissa....*

Erinomainen ja tärkeä kirje. Ikääntynyt ei ole yhtä kuin toimintakyvytön. Itsemääräämisoikeus koskettaa myös ikääntynyttä! Sinulla on täysi oikeus siis hoitaa asioitasi kuten parhaaksi näet. Saat asua hieman sottaisessa kodissa, hoitaa asioitasi tavallasi, ja saat ehdottomasti asua omassa kodissasi niin pitkään kuin haluat. Suosittelisin tekemään hoitotestamentin, missä ilmaiset halusi asua kotona mahdollisimman pitkään, jos se vain on mahdollista toteuttaa säilyttämällä hyvinvointi ja hyvä elämänlaatu. Vanhuspalvelulaki 15§ ilmaisee, että kaikki palvelujen tarve on selvitettävä yhdessä iäkkään henkilön kanssa ja - vasta tarvittaessa - hänen omaisensa kanssa. Olet siis täysin oikeutettu ilmaisemaan omat toiveesi ja tarpeesi. Myös perusoikeudet koskevat yhtä lailla ikääntynyttä kuin ketä tahansa muuta henkilöä. Kuten jo muutkin ovat kommentoineet, omaisten kanssa voi olla hyvä keskustella avoimesti omista tuntemuksista ja toiveista. Tsemppiä ja iloa arkeesi!

Vierailija

Vanhus tai iäkäs ei ole kuin lapsi. Hän on elämää nähnyt ja kokenut, ymmärtää enemmän kuin nuoremmat ja hänellä on oikeus sanoa se. Se ei tarkoita, että hän olisi kuin lapsi, se on vähättelyä ja asioiden oikaisemista. Ja ehkä siinä tehdäänkin eniten vääryyttä iäkkäille eli heitä kohdellaan kuin ymmärtämättömiä lapsia. Kun hidastuu, kangistuu, heikkenee ja vaikka mitä ei tarkoita, että muuttuu lapseksi, se on vanhuutta ja ihan eri asia.

Vierailija

Äitini on 91 vuotta. Sairastui syöpään. Hän teki päätöksen ettei halua leikkaukseen. Leikkaus pelottaa rakasta äitiä
Hän kertoi meille läheisille että elää kotona
Kotisairaanhoito käy ja ruoka tuodaan3xviikossa. Siivoja käy hänelle siivoamassa
Korona tilanteen takia ei voida katsomassa häntä. Tunnen syvää kunnioitusta häntä kohtaan
Hän on kiitollisella mielellä että on saanut elää terveenä. On valmis lähtemään silloin kun enkeli hakee hänet taivaaseen
I6446
.

Vierailija

Olen vastuussa kaikista maailman Kaarlo Ukeista ja Vaareista loppuun asti. Olen vastuussa kaikesta, mutta ehdottomasti en saa mitään hyötyä siitä. Ukki ja feministi ovat tätä mieltä. Ukki on niin itserakas, että kuvittelee olevansa maailman ainoa Kaarlo niminen. Feministi taas idiootti joka kostaa vain naisille KOSKA NIIN ON AINA TEHTY. No mitä hän kostaa, no sen, että kiusasin hänen kaveriaan jota en edes tunne. Kyllä se tietää sen ,mutta on oikeasti pelkuri. Keskustelupalstojen loputtomat läyhääjät saavat kyllä läyhätä, mutta minä olen vastuussa siitä, että mainitsin Kaarlo nimen.

Tai he näkivät päiväkodissa ohimennen taaperon joka todennäköisesti on vastuussa natsisaksan hirmutöistä.

Tämä on vakava asia, kun toimituksiin pääsee heikkolahjaisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat