Taina

Moni meistä suunnittelee jatkuvasti ainakin mielikuvissaan uusia sisustusratkaisuja omaan kotiin. Nykyinen olohuone alkaa tuntua turhankin tutulta ja harmaan arkiselta, eikä pelkkä huonekalujen siirtely tunnu tuovan toivottua vaikutusta. Valitettavan usein nämä muutokset jäävät vain haaveiden tasolle johtuen suunnitelman vaativista suurista kustannuksista, projektin viemästä ajasta tai yksinkertaisesti siitä, että edes kunnolliseen suunnitteluun, saati sitten tarvittaviin esivalmisteluihin, ei tunnu koskaan riittävän aikaa nykymaailman hektisyydessä.

On kuitenkin olemassa yksinkertainen, nopea ja edullinen keino puhaltaa aivan uutta ilmaa esimerkiksi olohuoneen tai keittiön ulkonäköön. Verhojen valtavaa vaikutusta sisustuksessa ei välttämättä edes huomaa, ennen kuin niitä vaihtaa. Olohuoneessa vaikutelmaa voi lisätä vaihtamalla myös sohvan sisustustyynyjen väritystä vastaamaan uusia verhoja, jolloin vaikutus on vieläkin suurempi. Sohvan päälliskankaan vaihtaminen ei myöskään ole mitenkään vaikeaa tai tyyristä ja kannattaa miettiä, sopisiko siinäkin joku toinen väri paremmin uuden kauden teemaan.

Kylmän vuodenajan verhot

Syksyisin säätila muuttuu viileämmäksi ja sydäntalvella kärsitään tai nautitaan jo kovista paukkupakkasista. Kylmällä säällä ei juuri mikään ole mukavampaa, kuin käpertyä villasukat jalassa teekupposen kanssa sohvalle nauttimaan nykyteknologian tarjoamista ihmeellisistä mahdollisuuksista. Nykyään internetin ja mobiililaitteiden kehityksen ansiosta on mahdollista katsella kotisohvalta tai vaikka sängyssä esimerkiksi tuntikausia haluamiaan tv-sarjoja tai elokuvia, mahdollisia suoratoistopalveluita on lukuisia ja lisää on koko ajan tulossa. Kylmän vuodenajan verhoissa kannattaa kiinnittää värin lisäksi huomiota myös siihen, että paksummat verhot tuovat lämmintä tunnelmaa. Värissä yleensä suositaan tummempia sävyjä, esimerkiksi tummaa harmaata tai tummaa sinistä.

Pitkän kylmän sääjakson kohokohta on tietenkin joulun aika. Tätä on hyvä juhlistaa myös uusilla verhoilla ja väreinä toimivat luonnollisesti joulun värit punainen ja vihreä. Jouluiset verhot ja sisustustyynyt esimerkiksi joulukuun alusta loppiaiseen asti saavat aina joulumielen kohoamaan pelkästään olohuoneeseen astuessa. Keittiössä verhojen lisäksi voi kauden mukaan vaihtaa esimerkiksi pöytäkoristetta. Nykyisin on suosiossa erityisesti modernit ledivaloista tehdyt asetelmat ja joulun punainen voi syrjäyttää esimerkiksi talven sinivalkoisen asetelman joulun ajaksi. Kodinkuvalehti.fi:stä löytyy usein artikkeleita, joista voit katsoa erilaisia ratkaisuja koristamaan ruokapöytääsi tai olohuoneen tasoja.

Lämpimän vuodenajan verhot

Pääsiäinen on yleensä aika, jolloin kevään katsotaan alkavan ja se on myös mainio paikka vaihtaa sisustuksessa verhojen ja mahdollisesti sisustustyynyjen väriä. Keväällä ja kesällä valttia ovat raikkaat pastellisävyt, viime vuosina muotia on ollut erityisesti lime, mutta keltainen, vaalea vihreä ja vaalea punainen eivät klassikoina mene varsinaisesti muodista pois koskaan. Kevät- ja kesäverhot ovat myös selvästi ohuemmat, kuin talviverhot. Jotkut juhlistavat pääsiäisen aikaa vielä erikseen niin, että muutaman viikon sisustuksessa on kirkkaan keltainen pääsiäisteema ja sitten suunnilleen vapun tienoilla siirrytään vasta varsinaisesti kesävärityksiin verhoissa ja mahdollisesti muussa sisustuksessa.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat