Kuulolla 20-luvulla

Oletko miettinyt omaa elämääsi sitä kautta, että kuinka paljon päätöksistäsi on omiasi, ja kuinka moneen ovat vaikuttaneet ystäväsi, sukulaiset tai jopa mainokset? Tosiasia nimittäin on, että teemme elämämme miljoonista valinnoista suurimman osan automaattisesti ilman todellista loogista päätöksentekoa. Me voimme kyllä jälkikäteen kertoa sekä itsellemme että toisille, miksi olemme päätyneet johonkin tiettyyn päätökseen, mutta todellisuudessa sekin päätös on voinut tapahtua automaattisesti.
Mutta jos olet ostamassa jotain uutta itsellesi, lähtemässä lomamatkalla, aloittamassa uutta harrastusta, käytätkö netin erilaisia vertailupalveluita? Nykyään kun niitä on käytännössä kaikelle mahdolliselle.
Esimerkiksi etsiessäni netistä uutta pelaamista löysin vinkkisivuston nimeltä Vihjepaikka, joka tarjoili omalla tavallaan tietoa pelaamiseen liittyen. Ja vastaavia sivustoja on enemmänkin, entä sitten vertaa.fi sivusto. Tuolla vertaa.fi sivustolla on jo nykyään lähes 13 000 arvostelua ja yli 260 kauppaa, joiden kautta voi vertailla eri tuotteiden hintoja. Mutta käytämmekö näitä palveluita, vai ostammeko tarpeemme mukaan mahdollisimman nopeasti, vai teemmekö nykytyylillä, eli etsimme sopivan nettikaupan ja tilaamme suoraan kotiin?
K-ryhmän digitaalisten palvelujen myyntijohtaja Antti Rajala kertoi haastattelussa, että tämän maailman nykytilanteen aiheuttaman muutoksen kautta K-kaupan ruokatilaukset netistä olivat parhaimmillaan 800 % kasvussa aikaisempaan vuoteen verrattuna. Eikä Rajala ja ruokakauppa ole ainoita. Oletko huomannut, kuinka eri kauppoihin on tullut Postin ohella myös muiden kuljetus- ja lähettiyritysten pakettiautomaatteja? Se kaikki kertoo, että tavarat liikkuvat nykyään suoraan liikkeiden varastoista asiakkaille, ilman että asiakas astuu itse lähellekään itse liikettä. Olisiko muutos ollut näin suuri ilman vuoden 2020 tapahtumia? Ei varmaan, ja siksi netissä on jo satoja erilaisia salaliittoteorioita vuoden 2020 tapahtumille.
Mutta palataan tuohon toisten kuunteluun ja omaan itseemme. Onko hyvä asia kuunnella toisia? Varmasti, mutta samalla on hyvä muistaa, että jokainen päätöksesi on sinun omasi. On päätös mikä tahansa, jos olet itse siihen tyytyväinen, on se myös oikea.
Ja jos tilastoja katsellaan pidemmältä aikaväliltä, ovat suomalaiset koko ajan siirtäneet ostamistaan nettiin jo viimeiset 10 vuotta. Vuonna 2010 nimittäin tilastoista kerrottiin, että neljässä vuodessa eli 2006 - 2010 postin kautta tilattavien tuotteiden tullaukset olivat kasvaneet yli 100 prosenttia.
Jos sitten oikeasti lähtee netistä hakemaan apua, voi laittaa hakusanaksi, vaikka vertailusivuston, niin huomaat, että ainakin raha-asioissa eli lainoissa on trendinä lainojen tarkastelut ja vertailut, aivan yhtälailla kuin puhelinten tai tietokoneiden ja autojen vertailut. Näiden vertailut ovatkin verrattain loogisia, koska kyseessä on teknistä tietoa ja numeroita. Sen sijaan esimerkiksi muodin ja sisustuksen vertailu onkin sivustoille jo huomattavasti vaikeampaa, oletko itse esimerkiksi löytänyt jonkun hyvän blogin tai sivuston, joka vertailee eri muotitrendejä ja niiden sisältöjä keskenään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat