Lukijan kirje: ”Olen rakastunut toiseen enkä tiedä, mitä tehdä”

”Kohtasin Facebookin keskusteluryhmässä miehen, jonka kanssa ajatukset tuntuivat kohtaavan tavalla, jota en ole koskaan kokenut. Olen ollut naimisissa yli 20 vuotta mutta vasta nyt viisikymppisenä tunnen rakastuneeni ensimmäistä kertaa”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Olen rakastunut toiseen enkä tiedä, mitä tehdä”

Kommentit (20)

Vierailija

Mikä siinä yksin jäämisestä pelottaa? Eihän avioliitto takaa rakkautta eli kumpi on tärkeämpää avioliitto vai rakkaus lopulta? Teet mitä teet, mutta harkitse tarkkaan ja ota vastuu päätöksestäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin kuin olisi minun elämästä kirjoitettu...
Tosin nykyinen puolisoni on alkoholin suurkuluttaja ja se on kyllä yksi iso asia, mikä johtaa eroajatuksiin!

Vierailija

Sinun tilanteessasi antaisin asian olla. Vaikka ajatukset uuden tuttavuuden kanssa kohtaisivat ja välillänne on vetovoimaa, ei se vielä takaa onnistunutta parisuhdetta. Parisuhde vaatii myös toveruutta, jota sinulla on ilmeisesti nykyisen aviomiehesi kanssa. Tärkeää on myös tiedostaa että ihastumisessa ei ole mitään väärää, monella käy niin pitkässä avioliitossa on, ratkaisevaa on miten toimit. Sanomasi mukaan mitään kiellettyä ei ole tapahtunut joten kypsyttele asiaa rauhassa.
Pitkässä suhteessa rakkaus ei ole välttämättä kantava voima, vaan se että viihtyy puolisonsa kanssa. Rakkaus tietenkin pysyy koko ajan, se vain muuttaa muotoaan vuosien saatossa. Eikä alkuhuuman tunteita kukaan jaksaisikaan pitkällä juoksulla. Sanoit että tunnet nyt olevasi ensimmäistä kertaa rakastunut. On varmasti hämmentävää ja ihanaakin tuntea niin. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että moni pitkä ja hyvä suhde on alkanut niin, että palavaa tunnetta ei ole ollut, vaan rakkaus on vahvistunut pikku hiljaa.
Ennen kaikkea puoliso on ystävä, tietenkin vetovoima on myös tärkeää ja välttämätöntä. Mitä ikinä valitsetkaan, mieti tarkoin mikä on sinulle tärkeää. Lopulta päätös on kuitenkin sinun.

  • ylös 25
  • alas 2
Vierailija

Toi on todella ikävää aviomiestä kohtaan. Puhun kokemuksesta, luotin vaimooni täydellisesti . Eronneet naapurini ihmettelivät vaimoni käytöstä ja aloin tutkia asioita. Ero tuli kun sain selville pettämisen. Todella huono maku jäi molemmista osapuolista.

  • ylös 10
  • alas 0
Vierailija

Kerralla yksi! Eroa ja jatka matkaa ,jos olet rakastunut toiseen?Ole rehelinen ja suora itselesi ja kumpanillesi.Oli hän avio-avo puoliso tai mikä suhde tahansa? Rakastuminen on huumaa! Luulaan ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.Aina se ei ole.Suhteesi ei joka tapauksessa nyt toimi kun jo rakastunut toiseen.

Liian paljon menetettävää

Taitaa olla paras jäädä. Uudella suhteella on heppoiset kannattimet - oletteko edes tavanneet ja jos olette, niin oletteko olleet "omia itsejänne" ilman että toinen yrittää lähinnä miellyttää toista. Alkuhuumassahan rakastuu rakkauteen ja kuulemma näkee toisen ihanteellisesti, mikä tunne ei kestä arjessa. Kyse voi olla "hattarasta". Nauti vain siellä netissä ja pidä lujasti kiinni pitkästä liitostasi. Anna aviomiehesi olla rauhassa, tietämätön.

Pohdintaa

Anna asian hautua rauhassa, tuossa tilanteessa ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Voiko toisen miehen seuraan hakeutuminen ja rakastuminen ainakin osittain liittyä siihen että lapset ovat muuttamassa omilleen eli ns. tyhjän pesän syndroomaan? Et ole enää niin tarvittu ja haet merkityksellisyydentunnetta elämääsi? Pelkäätkö tilannetta kun jäätte puolisosi kanssa kahdestaan, sitä ettei mitään yhteistä ole lasten lähdettyä? Monihan eroaa tuossa vaiheessa. Hae ulkopuolista keskusteluapua jos tuntuu ettet selviä yksin ajatuksinesi.

  • ylös 11
  • alas 0
Vierailija

Miksi tänä päivänä työnantajalla on velvollisuus maksaa sairaspäivärahaa vain yhdeksältä päivältä? Miten muka työnantaja voi tänä päivänä päättää kuinka paljon maksaa sairauspäivärahaa  yli sen ja Kelan etuuskäsittelyt kestävät kuukauden niin ei ole ihme, jos tulee asunnottomia lisää.

Miksi vasemmistohallitus ei ole korjannut tätä epäkohtaa, no koska samat poliitikot toivovat tulevansa valituksi uudelleen mikäli teeskentelevät etteivät voi tämän hallituskauden aikana korjata ongelmaa vaan sen hoitaminen pitää siirtää seuraavalle vaalikaudelle. Meillä on tietenkin maanpetturihallitus, joka samaan aikaan kaivaa maata Suomen jalkojen alta tämän kaltaisella tempulla saadakseen aikaa valmistella venäläismiehittäjälle otollisia lähtökuoppia maan lopulliseen haltuunottoon.

Näitä myyriä tietenkin on myös oikeiston sisällä ja heitä on ollut varsinkin Sipilän hallituksessa. Heidän tarkoituksenaan on ollut ajaa politiikkaa, joka nostaa vasemmistovoimat valtaan ajamaan tätä mahdollista miehitysyritystä eteenpäin.

Mitä tästä sitten hyödytään itse oikeistossa, no porvaripiirien sisällä voinee olla maanpetoksellisia voimia, esimerkiksi alunperin Suomenvenäläisiä sukuja jotka kuvittelevat hyötyvänsä Venäjän invaasiosta, he kenties luulevat voivansa tehdä hedelmällistä busines yhteistyötä oligarkkien kanssa. Tai saattavat suoraan olla sukua näille Venäläisoligarkeille. 

Pitäisikö perustaa uusi puolue? sekä muuten herättää kansaa.

25 v aviossa

Tulin tosi surulliseksi. Olen miettinyt koko aamupäivän kirjoitustasi. Vaikka olet saanut viestejä, ajattelin vastata sinulle myös. Avioliittosi kuulostaa arkipäiväiseltä, arkipäiväistyneeltä. Kaipaat tunnetta. Rakastumisen tunne on ihanaa. Mutta omaan puolisoon voi rakastua uudelleen. Ja se vasta ihanaa onkin!! Rakastumisen tunne menee ohi, mutta rakkaus kestää. Tahto rakastaa kestää. Älä heitä pois avioliittoasi. Kerro aviopuolisollesi, mitä kaipaat, kohtaatteko arjessa, mitä toiveita on, voihan kaipuu läheisempään yhteyteen olla molemminpuoleista. 

  • ylös 17
  • alas 1
Vierailija

Voisiko Li Anderson olla tällainen todellisuudessa Suomenvenäläinen, jonka suku olisi naamioitunut Suomenruotsalaiseksi. Ovatko he sukua naapuri Oligarkeille? ja koettavat saada Suomalaiset yritykset heidän haltuunsa tätä kautta tai mahdollisesti jopa Venäjän lipun liehumaan Arakdianmäelle. Tmä olisi muuten looginen seliyts sille asialle miksi Vasemmisto Suomessa edelleen seisoo vankasti Venäjän takana vaikka Neuvostoliitto itsessään kaatui jo vuosikymmeniä sitten.

Komppaan ”25 vuotta aviossa” kirjoittajaa. Puhu miehesi kanssa, tutustukaa uudelleen, käykää avioliittoleirillä (niitä on korona-aikaan myös etänä) mm. parempi avioliitto ry järjestää! Älä heitä luottamusta ja yhteisiä vuosia hukkaan yrittämättä rakastua puolisoosi nyt kun ruuhkavuodet ovat takanapäin!

Vierailija

Itse olen taas sitä mieltä, että kerran sitä eletään ja anna palaa! Voit myös miettiä, että jos uuden rakkautesi kanssa ei asiat sujuisikaan miten olit ajatellut, niin pystytkö sitten olla jonkin aikaa ainakin sinkkuna omissa oloissasi, ennen uuden puolison löytymistä? Jos se ei haittaa, niin go for it! 

Vierailija

Ihan samaa mietin täällä, vaikkei mitään uutta kuviota olekaan, mutta avioliitto on mennyt pisteeseen, jossa

ei olla kuin samassa taloudessa asuvat kaksi aikuista. Lapset jo murkkuiässä. Arki pyörii, mutta mitään yhteistä ei ole. En halua elää lopun elämääni tälläisessä suhtessa. Miehen ajatusmaailmakin on muuttunut negatiiviseksi, niin maailmaa kuin kun vallitsevaa koronatilannetta kohtaan. 

Kerranhan täällä vaan eletään ja vaikka sitten onkin yksin niin kyllä jokaisella olla  oikeus tehdä mitä haluaa omalle elämälleen. Onhan niitäkin tapauksia, että sitten palataankin yhteen muutaman vuoden erossa olon jälkeen tai sitten ei, joten tee mitä sydämesi sanoo, vaikka vaikeita aikoja edessä.  Ehkä minunkin pitää tehdä omat ratkaisuni. 

Kaija K

Aina jos ei tiedä mitä tehdä, ei kannata tehdä mitään. Asiat kirkastuu kun aika kuluu, vain silloin kun on täysin varma voi tehdä elämää muuttavia päätöksiä.

Moraali,missä se on

Unohda koko juttu.Kerralla yksi.Tosi väärin teet puolisosasi kohtaan! Menkää avioliitto neuvolaan,julkinen on ilasia.Puhut siellä henkisestä pettämisestäsi avoimesti,puoliso mukana ja asiantuntia siinä.Ei tarvitse katso muita,eikä alkaa F.b yhtään mitään keskustelua avioliitossa olevana toisen sukupuolta olevaan.

Vierailija

Kerro asiasta aviomiehellesi, tee siitä rehellinen. 20 vuoden yhteiset kokemukset, luottamus  ja muistot ovat arvokas asia jota ei kannata tuhota toimimalla puolison selän takana. Suhteenne vain paranee ajan myötä tai jos se katkeaa tuohon Facebook tuttavuuteen niin olet ainakin toiminut rehellisesti aviopuolisoasi kohtaan. Kun salamyhkäisyys katoaa niin saattaa kadota osa viehätyksestä jota koet Facebook tuttavuutta kohtaan.

Vierailija

Aivan kuin minun elämästä kirjoitit, ainoastaan minä tunnen kyseisen miehen yli 33v takaa ja joka vielä sattuu olemaan nuoruusajan rakkauteni, löysimme toisemme uudestaan  Facebookista. Elämä on ihmeellistä, näin monen vuosikymmentenkin jälkeen voi tapahtua ihmeitä, vaikka ei olla oltu tekemisissä sitten vuoden 1989 jälkeen.

Vierailija

Onko tuo mies nyt mitenkään edes nettiyhteydenpidon arvoinen kun sinkkuna on ollut valmis tapaamaan aviossa olevaa naista. Ryhdistäydy ja lopeta kokonaan tuollainen yhteys (asiallisesti tapahtunutta pahoitellen).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat