Lukijan kirje: ”Olen rakastunut toiseen enkä tiedä, mitä tehdä”

”Kohtasin Facebookin keskusteluryhmässä miehen, jonka kanssa ajatukset tuntuivat kohtaavan tavalla, jota en ole koskaan kokenut. Olen ollut naimisissa yli 20 vuotta mutta vasta nyt viisikymppisenä tunnen rakastuneeni ensimmäistä kertaa”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Olen rakastunut toiseen enkä tiedä, mitä tehdä”

Kommentit (9)

Vierailija

Mikä siinä yksin jäämisestä pelottaa? Eihän avioliitto takaa rakkautta eli kumpi on tärkeämpää avioliitto vai rakkaus lopulta? Teet mitä teet, mutta harkitse tarkkaan ja ota vastuu päätöksestäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin kuin olisi minun elämästä kirjoitettu...
Tosin nykyinen puolisoni on alkoholin suurkuluttaja ja se on kyllä yksi iso asia, mikä johtaa eroajatuksiin!

Vierailija

Sinun tilanteessasi antaisin asian olla. Vaikka ajatukset uuden tuttavuuden kanssa kohtaisivat ja välillänne on vetovoimaa, ei se vielä takaa onnistunutta parisuhdetta. Parisuhde vaatii myös toveruutta, jota sinulla on ilmeisesti nykyisen aviomiehesi kanssa. Tärkeää on myös tiedostaa että ihastumisessa ei ole mitään väärää, monella käy niin pitkässä avioliitossa on, ratkaisevaa on miten toimit. Sanomasi mukaan mitään kiellettyä ei ole tapahtunut joten kypsyttele asiaa rauhassa.
Pitkässä suhteessa rakkaus ei ole välttämättä kantava voima, vaan se että viihtyy puolisonsa kanssa. Rakkaus tietenkin pysyy koko ajan, se vain muuttaa muotoaan vuosien saatossa. Eikä alkuhuuman tunteita kukaan jaksaisikaan pitkällä juoksulla. Sanoit että tunnet nyt olevasi ensimmäistä kertaa rakastunut. On varmasti hämmentävää ja ihanaakin tuntea niin. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että moni pitkä ja hyvä suhde on alkanut niin, että palavaa tunnetta ei ole ollut, vaan rakkaus on vahvistunut pikku hiljaa.
Ennen kaikkea puoliso on ystävä, tietenkin vetovoima on myös tärkeää ja välttämätöntä. Mitä ikinä valitsetkaan, mieti tarkoin mikä on sinulle tärkeää. Lopulta päätös on kuitenkin sinun.

  • ylös 12
  • alas 0
Vierailija

Toi on todella ikävää aviomiestä kohtaan. Puhun kokemuksesta, luotin vaimooni täydellisesti . Eronneet naapurini ihmettelivät vaimoni käytöstä ja aloin tutkia asioita. Ero tuli kun sain selville pettämisen. Todella huono maku jäi molemmista osapuolista.

Vierailija

Kerralla yksi! Eroa ja jatka matkaa ,jos olet rakastunut toiseen?Ole rehelinen ja suora itselesi ja kumpanillesi.Oli hän avio-avo puoliso tai mikä suhde tahansa? Rakastuminen on huumaa! Luulaan ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.Aina se ei ole.Suhteesi ei joka tapauksessa nyt toimi kun jo rakastunut toiseen.

Liian paljon menetettävää

Taitaa olla paras jäädä. Uudella suhteella on heppoiset kannattimet - oletteko edes tavanneet ja jos olette, niin oletteko olleet "omia itsejänne" ilman että toinen yrittää lähinnä miellyttää toista. Alkuhuumassahan rakastuu rakkauteen ja kuulemma näkee toisen ihanteellisesti, mikä tunne ei kestä arjessa. Kyse voi olla "hattarasta". Nauti vain siellä netissä ja pidä lujasti kiinni pitkästä liitostasi. Anna aviomiehesi olla rauhassa, tietämätön.

Pohdintaa

Anna asian hautua rauhassa, tuossa tilanteessa ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Voiko toisen miehen seuraan hakeutuminen ja rakastuminen ainakin osittain liittyä siihen että lapset ovat muuttamassa omilleen eli ns. tyhjän pesän syndroomaan? Et ole enää niin tarvittu ja haet merkityksellisyydentunnetta elämääsi? Pelkäätkö tilannetta kun jäätte puolisosi kanssa kahdestaan, sitä ettei mitään yhteistä ole lasten lähdettyä? Monihan eroaa tuossa vaiheessa. Hae ulkopuolista keskusteluapua jos tuntuu ettet selviä yksin ajatuksinesi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat