Kaija

Etätyö on nykyään yleistä, ja suurin osa siitä tehdään tietokoneella. Ajatustyöläisillä työergonomia saattaa kuitenkin olla huono, ja yleisimpänä ongelmana tähän liittyen ovat niska- ja selkäalueen kivut ja vaivat. Usein ongelmat johtuvat siitä, että paikallaan istuessa on paljon samassa asennossa, jolloin lihasten verenkierto heikkenee.

Normaalissa toimistotyössäkin ergonomia on toki usein koetuksella, mutta monesti kotona etätyötä tehdessä tilanne saattaa olla vielä huonompi, jos työntekijällä ei ole ergonomista työpöytää tai -tuolia. Voi myös olla, että hänellä ei ole kunnollista tietokonetta, vaan töitä tehdään koko päivä läppärillä. Läppärillä esimerkiksi näyttö on pienempi, ja ajaa työntekijää helposti kumaraan asentoon.

Välillä työstä kannattaa pitää myös pitkiä taukoja, jos tämä vain suinkin on mahdollista. Kannattaa myös etsiä jotakin rentouttavaa tekemistä, kuten lukea jotakin taikka käydä katsomassa netin parhaat vedonlyöntisivut.

Hyvä työasento

Työasentoa olisi myös hyvä vaihtaa usein, jopa tunnin välein. Samassa työasennossa ei ole hyvä olla pitkään. Tiettyä optimiasentoa (kuinka käsien tai jalkojen tulisi olla) ei ole, vaan eri ihmisille toimivat erilaiset istuma- tai seisoma-asennot. Tärkeää on se, mikä tuntuu itsestä mukavalta.

Helposti ajatellaan, että tietokoneella työtä tehdessä istutaan koko päivä tuolilla pöydän ääressä. Miksi et voisi välillä vaikka seistä? Jos sinulla on läppäri, aseta se eri paikkaan, vaikka kirjahyllyyn sopivalle korkeudelle. Voisitko välillä istua hetken vaikka sohvalla? Sohvalla tai sängyssä työskentelyä ei kuitenkaan kannata harjoittaa erityisen pitkään, sillä löhöävässä asennossa niska- ja selkäkivut saattavat pahentua.

Jos taas istut tuolilla, kokeile laittaa tyyny selkäsi taakse. Tämä parantaa asentoa ja ryhtiä. Keittiön tuolit saattavat olla liian kovia ja keittiön pöytä liian korkea. Seistessä pöydän tason olisi hyvä olla kyynärpään korkeudella. Jos sinulla on työpäivän aikana handsfree-puhelu, onko sinun pakko istua paikallasi? Voit kävellä vaikka ympäri asuntoa ja puhua samalla!

Taukojumppa on tärkeä

Lihasten verenkierto heikkenee ja lisäksi aineenvaihdunta hidastuu, mikäli työtä tekee pitkään samassa asennossa. Tästä syystä taukojumpalla on tärkeä merkitys, vaikkapa kerran tunnissa viiden minuutin jumppakin on jo hyvä apu.

Helposti saatetaan ajatella, että on tunnollinen työntekijä, jos puurtaa koko päivän. Todellisuudessa kenenkään keho tai mieli ei jaksa jatkuvaa työntekoa, vaan pysyt tehokkaana, jos annat keholle ja mielelle välillä aikaa levätä. Siirry pois näytön ääreltä, jotta saat verenkierron käyntiin.

Voit hankkia vaikkapa rannekkeen, joka mittaa päivän aikana syntyvää askelmäärää. Siitä huomaa helposti, mikäli askelmäärä jää liian alhaiseksi ja liikut todella vähän. Tämä saattaa auttaa muistamaan, että välillä on hyvä vaikkapa mennä juoksemaan rappusia ylösalas tai lähteä käymään salilla.

Voisitko välillä ulkoilla? Pienen kävelylenkin jälkeen saatat olla kuin uudestisyntynyt. Raittiissa ilmassa saa hetkeksi muuta ajateltavaa, ja keho virkistyy. Erilaisia jumppaliikkeitä voi tehdä kotona useamman kerran päivässä - hyppimistä, punnerruksia, joogaa tai venyttelyä. Muista myös juoda paljon vettä!

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä tarkoittaa huumetelepatia? No se ei tarkoita sitä, että huumeilla voitaisiin avata telepaattinen yhteys ihmsiten välille.

Minä kerron miten huumeradio tehdään. Ajatellaampa vaikka, että Mannerheimintien kapakassa tai vaikka Kalliossa Helsingissä on töissä tarjoilija nimeltään Anu.

Anu istuu tiskin takana ja tutustuu vakioasiakkaisiin. Lopulta Anu pääsee vapaa-aikanaan jopa istumaan samoihin kapakanpöytiin asiakkaiden kanssa ja kutsuu heitä kotiinsa tai toisinpäin .

Anu tarjoilee joko tietäen tai tietämättömästi kavereilleen näitä huumeita. Joku pahaa aavistamaton saa Anun kotona näitä aineita päähänsä vaikka kahvin joukossa tai voileipään piilotettuna, onhan Anu sentään vieraanvarainen emäntä. no kohta kundi alkaa olla huumepöhnässä.

Anu antaa tietysti tujun annoksen senverran kovan, että ihminen ei kaikkea muista mitä Anun kanssa on puhuttu. Anu antaa selostuksen joka painuu alitajuntaan ja käy keskustelun manipuloitavan kohteen kanssa. Joidenkin aikojen kuluttua ihminen alkaa muistaa vaistomaisesti Anun kanssa käytyä keskustelua.

Keskustelu tuntuu kohteen mielestä niin aidolta, että hän saattaa jopa kuvitella keskustelevansa Anun kanssa. Hän menee Anun luo ja kysyy käytiinkä tällainen keskustelu telepaattisesti ja Anu vastaa tottakai ja kertoo muitakin asioita hänestä joita on saanut huumepöhnäisessä keskustelussa tietää mutta tästäkään ei manipuloitu muista mitään. Näin Anu on vakuuttanut ihmisen telepaattisista kyvyistään. Nyt Anu pystyy hallitsemaan tätä harhaan johdettua raukkaa ties kuinka pitkään. Mitä huumausainetta tähän voi käytää en kerro tarkemmin.

Monissa tapauksissa ihminen joutu psykoosiin ja hän saa lääkityksen. Lopettamalla lääkityksen kohde voi joskus päästä selville miten radio on hänen päähänsä tehty ja kuka on tehnyt ja muuta tarpeellista tietoa voi saada tällä tavalla.

Venäläisillä Anuradio on suosittu Venäläistämisen ja aatteen eteenpäinviemisen väline. Muutakin psyjkedeelihallintaa he tekevät ja yleensä myös asenteita pyritään kääntämään Tällaisen Happoradion avulla. Jotkut ovat epäilleet Ministeri Ohisalolla olevan päässään tällainen Anu eli happoradio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat