Liisa

Älypuhelin on nykyään paljon muutakin kuin pelkkä viestintäväline. Soittamisen ja viestien lähettämisen lisäksi niillä on mahdollisuus tehdä mitä erilaisimpia asioita. Miten te käytätte älypuheliamme?

Olen miettinyt paljon näitä käytännön asioita. Älypuhelimien hinnat ovat nousseet viime vuosien aikana merkittävää tahtia, ja ne mielletäänkin nykyään pieniksi tietokoneiksi. Minulle tuli nämä ideat mieleen, mitä teille tuli?

Vaikutuskanavat ovat muuttuneet lopullisesti

Sosiaalinen media on mahdollistanut uudenlaisen tavan päästä vuorovaikutukseen niin yrittäjien kuin muidenkin merkittävien vaikuttajien kanssa. Esimerkiksi Twitter on mahdollistanut sen, että jokaisella on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja vaihtaa mielipiteitä esimerkiksi poliittisten päättäjien ja yritysjohtajien kanssa.

Sosiaalisessa mediassa käytävä julkinen keskustelu on noussut myös suosituksi uutislähteeksi, minkä johdosta media julkaisee mielellään antoisia keskusteluja ja debatteja esimerkiksi Twitteristä tai Facebookista alkuunsa saaneista keskusteluista.

Ruuanlaittajille inspiraatiota

Ruuanlaiton sekä etenkin leipomisen suosio on kasvanut valtavasti korona-aikana. Ihmiset ovat innostuneet valmistamaan herkullisia sämpylöitä ja maukkaita leivonnaisia.

Suomalaiset ovatkin intoutuneet etsimään netistä inspiroivia reseptejä. Tämä on tarjonnut erinomaisen tilaisuuden myös kokkaamista rakastaville ja reseptejä kehittäville ihmisille, jotka ovat saaneet mainetta julkaisemalla reseptejä sosiaalisessa mediassa tai ruokablogeissa.

Ruuanlaitosta on älypuhelimien myötä tullut entistäkin vuorovaikutteisempaa, kun bloggaajien, ruokaharrastajien ja reseptipalvelujen reseptejä voi helposti kommentoida.

Mobiilipelaaminen on suositumpaa kuin koskaan

Älylaitteet ovat nousseet todella suosituiksi etenkin pelaamisesta puhuttaessa. Pelaaminen onnistuu todella helposti, sillä mobiilipelaaminen sujuu vaivattomasti ilman erillisten konsolien tai lisäosien ostamista. Voit pelailla helposti joko nettiselaimella tai lataamalla pelisovelluksen älypuhelimesi muistiin.

Etenkin naiset ovat kunnostautuneet mobiilipelaamisessa – tutuksi ovat tulleet niin taistelupelit, rahalla pelattavat kolikkopelit kuin strategista silmää vaativat pöytäpelit.

Pelaamiseen voidaan käyttää rahaa yllättävän paljonkin. Tästä oiva osoitus on Supercellin menestystarina, kun he tekivät todellisen läpimurron Hay Day -pelillään, jossa pelaajat olivat halukkaita maksamaan pelikokemuksen monimuotoistamiseksi. Mobiilipelaaminen onkin erittäin suosittu ajanviete, joka rentouttaa hektisestä työelämästä.

Yhä useampi ansaitsee elannon sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median suosion kasvu on luonut myös uusia ammattikuntia. Viimeisten vuosien aikana sosiaalisen median vaikuttajien määrä on ollut valtavassa kasvussa, minkä johdosta moni tienaa täysipäiväisen elantonsa kaupallisilla yhteistöillä.

Vaikuttajat saavat siis mainostajalta rahaa, kun he esittelevät mainostajan tuotetta tai palvelua. Yleisiä mainostajia ovat esimerkiksi erilaiset muodin ja kauneuden verkkokaupat sekä elintarvikeyritykset, mutta myös rahoitusalan toimijoiden ja kasinosivustojen mainonnasta on ollut viime aikoina paljon keskustelua.

Älypuhelimen rooli on siis kasvanut arkipäivässämme merkittävää vauhtia ja nähtäväksi jää, miten niiden merkitys kehittyy. Varmaa on, että älylaitteet ovat tulleet jäädäkseen. Miten te ajattelitte laajentaa älypuhelimienne käyttöä? Oletteko samaa mieltä suomalaisten käyttötavoista?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat