Pääsiäinen on yksi kalenterivuoden tärkeimmistä juhlista ja tuo mukavan miniloman kevään alkuun.

Omat pääsiäisperinteeni liittyvät erityisesti ruokaan: mämmiä ja suklaamunia! Aikuisiällä ruokajuhla on vain monipuolistunut, kun pöytään katetaan lammasta tai muuta erikoisherkkua. Jälkkärivalikoimakaan ei ole enää pelkkää mämmiä.

Lapsena pääsiäisen tärkein aktiviteetti oli tietenkin virvonta. Rakastin sitä, että sai piirtää pisamia poskeen äidin kajaalilla ja kulkea ympäri naapurustoa noidan vermeissä. Jo pelkkä oksien koristelu oli hauskaa ja palkaksi saadut herkut houkuttelivat totta kai myös.

Pääsiäispäivänä kotona harrastettiin myös suklaamunien etsintää. Vanhemmat piilottivat joka puolelle taloa erilaisia munia, joiden etsiminen oli vielä hauskempaa kuin syöminen ja yllätyslelujen kokoaminen.

Pääsiäisperinteet ulkomailla

Ulkomailla järjestetään paljon suuria munajahteja, ja lapsena mietin aina, miksei Suomessakin ole enempää vastaavia tapahtumia. Monet pääsiäismunaetsinnät järjestetään ulkona, joten eiköhän Suomen epävakaa kevätsää ole yksi suurimmista syistä. Tätä perinnettä olisi kuitenkin hauska nähdä enemmän myös Suomessa.

Espanjassa pääsiäistä juhlitaan suurilla ja näyttävillä kulkueilla. Näissä karkeloissa uskonto on vahvasti läsnä. Kulkueissa kannetaan komeita Neitsyt Mariaa ja Jeesusta esittäviä patsaita, ja kantajien asutkin näyttävät kirkonmenoista tutuilta.

Maailmalta löytyy myös todella kummallisia perinteitä, kuten vesisotaa, jättimunakkaita ja munanpyörityskilpailuja. Virpominen ja mämmi eivät olekaan lopulta niin kovin erikoisia traditioita!

Miten sinä juhlit?

Suomesta löytyy varmasti paljon muitakin hauskoja perinteitä kuin suklaamunien syöminen tai lammaspaistin mussutus. Olisi hauska kuulla myös muiden tavoista juhlia pääsiäistä :)

Käytkö aina pääsiäiskirkossa? Teetkö itse mämmisi? Syötkö pelkästään Mignon-munia? Jaetaan tähän ketjuun parhaat pääsiäisperinteet!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

On niin kauan aikaa kun pääsisäistä vietin! Unohtanut ne,monen muun yksinäisen  kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat