Lukijan kirje: ”Käly on kolmas pyörä avioliitossani”

”Meillä on kolmas pyörä liitossamme: mieheni vanhapiikasisko, jonka komennossa mieheni elää”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Käly on kolmas pyörä avioliitossani”

Kommentit (5)

Kyökkipsykologi

Oletkohan keskustellut asiasta miehesi kanssa? Miten hän näkee suhteensa sisareensa? Pitääkö hänkin siskoaan komentelijana ja itseään lapatossuna? Ehkä hän vain haluaa pitää huolta perheenjäsenestään joka on ollut hänelle tärkeä jo lapsuudesta lähtien? Voisitko tukea häntä vaikka jotkin piirteet ärsyttävätkin? Oletko miettinyt miksi miehen suhde sisareensa itse asiassa häiritsee sinua niin paljon? Mieheni kanssa mekin hoidamme paljon yksinäisen iäkkään sukulaisemme asioita. Hän kuuluu mieheni sukuun mutta on läheinen myös minulle. Kysyit neuvoa mitä tekisin tilanteessasi? Miettisin miksi oikeastaan olen tyytymätön liitossani. Ehkä syypää ei lopulta ole käly vaan kaipaisit puolisoltasi enemmän huomiota.

Vierailija

Varmasti monessa parisuhteessa on aina se joku sukulainen, joka ärsyttää ja pomppii silmille tavalla tai toisella. Anoppi/appi,/käly/lanko/serkku/jne.
Tärkeintä on se, millaisen asenteen sinä päätät ottaa. 
Annatko kälysi täyttää tunteesi ja mielesi, jolloin hän on varmasti häiritsevä. Reagoit vahvasti ja lopulta väsytät itsesi niin, että uupumisen myötä koet olevasi umpikujassa. Valmis eroamaankin. 
En väitä, ettetkö olisi oikeassa kälysi suhteen. Hän on varmastikin rasittava ja yksinäinen ihminen, joka saa mieheesi  ahkerasti yhteyttä pitämällä tarkoitusta elämäänsä. Jonkin sortin ajattelematon tyyppi, jolla ei ole tilannetajua saati ottaisi muitakin huomioon. 
Tiedät varmasti sen, ettei ketään voi muuksi muuttaa?
Suosittelen, ihan oman kokemukseni pohjalta, miettimään asiaa ääneen jonkun luotettavan ja sinulle läheisen ystävän kanssa. Jopa käymään ammattiauttajalla, jonka kanssa pääsisit rakentamaan selviämisstrategian???
Sinä voit päättää annatko kälysi olla elämäsi virtahepo tai pieni, harmiton hiirulainen.  Ottaa etäisyyttä miehesi ja hänen välisiin asioihin paitsi, jos asia koskee suoraan sinua ja järjestelyjä kodissanne. Voit myös olla olematta mieltä kaikesta, mikä koskee kälysi asioita. Jos miehesi pyytää sinulta tukea, neuvoa, mielipidettä kälyn käynnistämiin asioihin olet jämäkästi hiljaa. Nostat kätesi pystyyn ja toteat, että hoitakaa omat asianne keskenänne. Sillä mitä selkokielisemmin otat oman roolisi sitä enemmän viestität niin miehellesi, että sinun linjasi on kälyn suhteen tällainen ja tehkööt mitä lystää. 
Selkeys, suoruus, diplomattisuus ja rehellisyys ovat toimivin keino pärjätä parisuhteen mukana roikkuvien sukulaisten kanssa. Oma puoliso ei osaa ottaa sinua huomioon, jos sinä et osaa omalla käytökselläsi näyttää mitä odotat ja tahdot. Liika joustaminen ja kiltteys johtavat nimenomaan umpikujaan, eikä hampaita kanna aina purra yhteen vain siksi että kyse on puolison sukulaisesta. Kun kyse on myös parisuhteesta, jonka pitää olla molemmille ykkösasia.
Ikäväkin sukulainen muuttuu siedettäväksi, jos järjestelee oman elämänsä siedettäväksi hänen kanssaan. Anoppini halveksi minua loppuun asti, puhui rumasti, mutta päätin että käyn sukuloimassa vain kerran vuodessa ja muuten mies saa mennä yksin. Muutama vuosi kesti ennen kuin anoppi asettui ja jätti minut rauhaan. Parempi viileä sopu kuin lihava riita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tia.A, 68v.

Anteeksi onko taustalla jotain muuta ja mihen sisko on tekosyy lähteä avioliitosta pois? Vanhapiika siskosta tehdään tekosyy ja tavallaan hyväksyttävä tekosyy eroon?Itse olen kyllä ukoton ja sanut maailman 2 lasta aikaseksi.Rakkauslasta! Elänyt nuorena se helvetti: Virta Hepo olohuoneessa! Salnut kaikilta ja esitänyt kaikki ok! 11vuotta,kun poikani sanoi: Äiti etkö näe, tuo jätkä käytää sinua hyväksi,jätä se!Heräsin ruususen uni ja hän sai lähtee.Kannoin sitä kun juorutiin selän takana,minussa vika.Kun salasin elämäni helvetin. mutta olen sen taakseni jättänyt. Pyrikinyt ojentaa käden niille jotka apuani tarvinut palkatta.Vaikka se on sitten parisuhtessa ollut mies ,joka mäkätänyt: Oletko jokuilmanen sosiaali toimisto? Lukeeko ovessasi: Sosiaali toimisto?Asuimme itsenäisesti erillämme.Häneltä tuntui olevan pois ne hetket kun en ollut juuri silloin pakalla: Kun hän tarvitsi minua! Rauha hänen sielulle nukkui iki uneen jokin aika sitten. Meitä on ihmisä,jotka haluamme ojentaa käden pyyntetömän tarvitsijoille palkatta. Se että voi autaa,antaa hyvän mielen.Itse olen taas niin itsepäinen,en osaa pytää apua.Siloinkun tarvisisin oikeasti keneltäkään.Itsepäisyyteni kuuluu omilla on pärjättävä.kaikea ei saa heti ja jos johonkin ei voimia,se oli siinä.Usein kuitenkin kysymys luulen on kyvytömyydestä keskustella.On helpompaa oletaa luulla,kuvitella.Kuin nähdä todelinen tilanneko? Kirjoitus on minun mielipide.Ei toruminen.Ei loukaaminen.me kaikki näemme asiat tapahtumat erin lailla.Sillä metriä emme toisen henkilö jalkinesissa ole kulkeneet. Puhu puolisosi kanssa.Miksi et menen mukaan auttamaan? Kutsutko häntä  koskaankotiisi kylään,vietää aikaa ydessä ja oikeasti tutustuisit häneen,ilman niska karvat pystyssä? ( ps anteksi jos kirj.virheet en näe ne) 

Ihan ensimmäisenä ottaisin asian keskusteluun miehesi kanssa. Voihan olla, että tilanne on hänestäkin ahdistava, mutta hän ei vain uskalla sanoa sitä ääneen? Voi olla hankalaa tunnustaa, että oma sisko ärsyttää. Asiasta kysellessä ei kannata olla liian hyökkäävä, vaan pyrkiä unohtamaan oma ärsytys ja jutella asiasta rauhallisesti ja toista kuunnellen. 

Onko tilanne ollut aina noin paha vai onko se muuttunut sellaiseksi pikkuhiljaa? Jos tilanne on ollut sama jo 20 vuoden ajan, voi olla turha toivoa muutosta suuntaan tai toiseen. 

Vierailija

Voi hyvät ihmiset. Sisarusten välit pysyvät samoina hamaan maailman tappiin saakka eli vanhempi on aina vanhempi ja nuorempi se, jota hoivataan ehkä komennetaankin. Et voi sitä muuttaa. Mutta mitä se haittaa? Anna olla. Eroamalla jäät yksin, hajotat perheen, omaisuudet menee jakoon ja vaikka mitä, onko se sitten parempi?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat