Vierailija

Yksi asia, joka on tullut selväksi tässä, kun elämä on edennyt, on se, miten erinäiset pieneltä vaikuttavat teot voivat muodostaa suuria virtoja. Eli, mikäli esimerkiksi ottaa tavakseen harrastaa joka päivä edes hieman urheilua, niin voi sillä pitkällä aikavälillä olla todella huomattavia terveysvaikutuksia. Noin on, vaikka voisi tuntua sitä päivittäistä lyhyttä kävelylenkkiä tehdessä, että eihän tässä oikeastaan tapahdu mitään.

Ja tuo sama juttu pätee vähän eri suunnasta esimerkiksi herkkujen syömiseen: mikäli vaikkapa on ennen syönyt päivässä kaksi suklaapatukkaa ja pudottaa sen yhteen päivässä, niin ei sillä todennäköisesti lyhyellä aikavälillä ole juurikaan vaikutusta, mutta pitkällä aikavälillä se saattaa merkitä huomattavaa eroa painoindeksiin.

Noiden terveysjuttujen lisäksi kertaantuminen näkyy hyvin myös raha-asioissa, ja vielä ainakin kahteen suuntaan. Pienet kuukausittaiset säästöt eivät nimittäin välttämättä aluksi vaikuta juuri miltään, mutta kun säästöjä on kerryttänyt useamman vuoden ja mahdollisesti saanut nauttia korkoa korolle -ilmiöstä, niin voi kohta olla isoja säästöjä. Ja luonnollisesti vastakkaiseen suuntaan voi olla niin, että vaikka yksittäinen pieni pikavippi ei välttämättä olekaan varsinainen ongelma, niin voi pikavipeistä tulla ongelma, jos niitä alkaa ottamaan jatkuvasti lisää.

Myös esimerkiksi sosiaalisissa taidoissa voi nähdä olevan jonkinlaista kertaantumista: vaikka tietyt sosiaaliset tilanteet tuntuisivat aluksi todella haastavilta, niin voi se, että jatkuvasti yrittää kehittyä niissä hieman paremmaksi, johtaa lopulta isoon eroon omassa elämässä.

Tiivistäen voi sanoa, että ainakin omien kokemusteni perusteella kannattaa yrittää bongata omasta elämästään kertaantuvia juttuja ja sitten vauhdittaa niitä, jotka ovat positiivisia ja katkaista niiden kierre, jotka ovat negatiivisia.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat