Lukijan kirje: ”Siskoni luulee olevansa aina kaikessa oikeassa”

”Ihan kuin vanhimmalla siskollani olisi kaikesta oikeat mielipiteet jotenkin synnynnäisesti, toisin kuin meillä muilla.”

”Vanhin siskoni on sitä ihmistyyppiä, joka uskoo olevansa aina kaikessa oikeassa, mikä kiristää hermojani”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Siskoni luulee olevansa aina kaikessa oikeassa”

Kommentit (13)

Vierailija

Minun siskoni on myös määräilevä besserwisser. Hänen tapansa tehdä asioita on ainoa oikea. Saadakseen haluamansa hän tekee mitä tahansa, siinä ei paina vaa'assa sääli- eikä empatiapisteet. Joten katkaisin välit häneen jo vuosia sitten, ja en ole katunut. Ei kannata tuhlata elämäänsä sietämällä toiselta ihmiseltä mitä vaan, vaikka hän olisi sukulainen.

  • ylös 15
  • alas 3
SISKO

Sisareni on myös samanlainen, eikä hän edes huomaa sitä itse, miten loukkaavia kommentteja hän jakelee. Nyt asiat  ovat hiukan muuttuneet, koska aikuiset lapseni ovat hyvissä ammateissa ja hänen lapsensa ovat toimeentulotuen varassa. En suinkaan iloitse asiasta, mutta hän ei vahingossakaan  kysy miten lapseni voivat, heistä ei yksinkertaisesti ole olemassa hänelle vaikka minä pidän yhteyttä hänen lapsiinsa, varsinkin  tyttäreen. Lähetän hänelle muistamisen syntymäpäivänä ja jouluna kun hän on kummilapseni.  Minun tyttäreni on sisareni kummilapsi, mutta ei  häntä ei sisareni muista millään lailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Antianalysoija

Hermoni menevät myös helposti kun vietetään pidempiä aikoja yhdessä lapsuudenperheen kanssa lomilla. Meilläkin isosisko päsmää ja piikittelee. Kai hänkin vanhimpana luulee tietävänsä kaiken niin paljon muita paremmin. Toisaalta joskus mietin että onko takana jotain kätkettyä kateellisuutta. Olen alkanut huomauttaa hänelle hänen käytöksestään. Kysyin onkohan hän itse tietoinen siitä, kuinka tökerö ja loukkaava hän osaa olla. Ehkä sain hänet hieman miettimään käytöstään näin. Suosittelen ”Pikkusiskoa” pitämään puolensa. Voit sanoa suoraan, että isosiskollasi ei ole oikeutta yrittää muuttaa sinua. Sinun ei ole mikään pakko suostua vatvomaan menneitä silloin, kun haluat rentoutua lomallasi. Siskosi voisi ehkä ottaa sinusta mallia ja opetella itse kevyempää asennetta elämään.

Kuopus

Minullapa on kaksi isoa veljeä, jotka ovat tuollaisia. Aina ovat oikeassa ja tietävät asiat jo etukäteen. Koskaan eivät ole elämäni aikana tukena olleet, vaikka oikeanlaisella vinkkaamisella olisivat voineet olla avuksi, ettei kaikkea tarvitse oppia pisimmän tien kautta. Mutta ei, vinkata eivät voi, mutta kyllä muuten ovat aina suu auki ja "etkö sä nyt totakaan tiennyt". Koskaan eivät kysy mun vointia, mutta kertovat kyllä pitkän kaavan kautta, miten hyvin heillä menee. Olen ottanut monta vuotta heihin etäisyyttä ja taitaa jäädä loppukin kanssakäyminen sitten, kun jäljelle jääneestä vanhemmastamme aika joskus jättää. En kestä tuota arvostelua ja säätämistä. Ja raivostumisia, kiihtyvät nollasta sataan ihan ilman syytä. Parempi vain jatkossakin pitää suu kiinni, ja lopulta lopettaa kanssakäyminen. Mutta jos heiltä kysyy, niin välimmehän ovat erinomaiset. Hah!

Vierailija

Ollaanpa sitä nyt oikein kunnolla katkeria. Hiukan suvaisemista kaikille, sillä kukaan ei ole täydellinen. Jos ei saa sanottua asiaansa, ei se ole toisten vika.

Käytöstavat kunniaan

On se silloin toisten vika, kun toiselle ei anneta suunvuoroa ja ruvetaan puheen päälle huutamaan omaa mielipidettä. Ole onnellinen, jos et ole möykkääjiin törmännyt. Monet meistä ovat.

Pikkusisko on kade ilkeilijä

Minulla on pikkusisko, joka on pienestä tytöstä saakka ollut minulle kade ja piikittelevä. Vanhempien kuoleman jälkeen sovimme että hoidan kuolinpesän asiat koska vanhempien koti minua lähellä ja helpompi hoitaa asiat. Isä kuoli auto-onnettomuudessa ensin ja minä hoidin kaikki vakuutusasiat jne ja kuljetin äitiämme satoja kilometrejä hoitamaan asioita. Parit kahveet äiti tarjosi kahvilassa mutta niistäkin siskon puolesta kauhea huuto että olen saanut enemmän. Molempien perunkirjoituksii tarvittavat paperit yms. Hoidin Minä. Myös vanhempien taloon liittyvät asiat. Talossa oli ollut vesivahinko ja minun olisi sekin pitänyt hoitaa. Sisko ja mies suuttuivat ja haukkuivat suoraa huutoa kun en ostanut ylihintaista purkukuntoista taloa. Talon purkaminen olisi maksanut noin 17000-20000 euroa ja tontista voisi saada häthätää kymppitonni. Älkää ihmiset alkako hoitaa mitään asioita toisten puolesta. Kaikkea muutakin tapahtunut ja minussa on aina vika, vaikkei siskollani hajuakaan miten esim vakuutusasiat hoitaa, saatikka sähkö yms sellaiset Hän on ihan röyhkeäati huijannut hyökkäämällä omaisuutta. Mm.
Yhteisomistuksessa olevaa omaisuutta. Minä en jaksaisi tapella ja ajatellut että vieköön. Minulla on todella korkea koulutus ja erittäin hyvä palkka, mikä aiheuttaa hänelle hyvän hyvän pilkkausaiheen. Kuuntelin sitä piruilua vuosikausia ja sitten räjähdin kun minun miestä alettiin uhata. Olen edelleenkin sitä mieltä että pyrin hoitamaan kaikki asiat kaikkien hyväksi koko ajam mutta kun ei kelpaa niin ei sitten. Kuolinpesän talosta kun pääsen niin en ikänä enää ole yhteydessä sisareni kanssa.

  • ylös 11
  • alas 0
Vierailija

No mutta! Mulla on tuollainen puolisona... Juu, vanhin veljeksistä eikä ole kahden nuoremman kanssa kovin paljoa tekemisissä (ei viitsi vaivautua, soittleehan ne jos on asiaa). Itse aina oikeassa ja jos *oho* ei olekaan, niin syy kyllä löytyy jostain toisesta heti!... Koska syyllinehän pitää löytää vaikka väkisin, vaikkei sillä asian kannalta merkitystä olekaan. Ja puolisolle voi kyllä kiukutella, mutta jos se sanoo jotain "ikävää" niin heti vedetään porot nokkaan ja mökötetään viikko. Mistä näitä sikiää?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ollaanpa sitä nyt oikein kunnolla katkeria. Hiukan suvaisemista kaikille, sillä kukaan ei ole täydellinen. Jos ei saa sanottua asiaansa, ei se ole toisten vika.
tosi hienosti lainaamani tekstin henkilö kirjoitti. Sukua muuten ei voi vaihtaa,mutta onko pakko olla tekemisisä,jos koko ajan riitaa ja tuntuu on alta vastaaja? Jos on perikunnan mökit,asunot. Sano itsesi siitä irti,vaadi oma osuutesi.Jos kerran ette pysty istuu samaan pöytän ja puhua toisillenne omista tuntemuksista?Ainahan on riidat vaikka 1 lusikasta,kuka sen sai perintönä?Antaisitte olla,jos ei sopua mistään,oven voitte peräsänne sulkea .Miksi ihmessä pitää riidellä syylistää? Miksi ette puhu asiasta, asioden oikkkkeilla nimillä keskenänne?

Vierailija

Minä oon pienestä asti oppinut antamaan periksi nuoremmille siskoille, vaikka olenkin vanhin sisko 3 tytön perheestä. Lähes kaikki ehdotukseni on heti tyrmätty, myös silloin kun vanhemmat elivät. En ole kuitenkaan katkera, sillä muuten on hyvät välit ja en ole pitkävihainen. Täytyisi vaan osata pitää puoliaan ja sanoa vastaan, mutta siskolle se on vaikeaa ettei toinen suutu. Sillä sitäkin on suvussa, jos välit menee poikki niin ne sitten on kuolemaan asti.

Mercedes

Olen jo iäkäs, ja olen jo tottunut elämässä kaikenlaiseen käyttäytymiseen, mutta siskoni osalta pinna alkaa kärytä. Lähtötilanteessa ovat yli 90-vuotias äitini, joka asuu minun naapurissa. Sisko asuu ulkomailla. Minä ja mieheni autamme äitiäni kaikin tavoin ja yritämme helpottaa hänen elämäänsä. Siskoni sai kuitenkin hyvin edullisella hinnalla ostaa äitini kesäasunnon irtaimistoineen. Pahoitin mieleni, koska minun mielipidettäni ei kysytty, kun suunnitelma pantiin toimeen. Siskoni ei muutenkaan välitä tulla käymään kuin vain silloin, kun hänellä on jotain hyötyä saatavana itselleen. Äiti ei huomaa mitään, vaan puolustelee aina siskoani. Minusta ja miehestäni hän on kuitenkin riippuvainen ja pitää asiaa itsestään selvänä. Siskoni ei juurikaan pidä minuun yhteyttä, mutta soittelee äidille päivittäin tehden itsestään tällä tavoin merkittävän. Puhumaan en pysty tästä vanhan ihmisen kanssa, joka jo elää omassa todellisuudessaan. Mieli alkaa hämärtyä. Välit siskoon ovat vaakalaudalla. Mitä tässä tilanteessa voisi tehdä?

Vierailija

Kummalista, että osalla sisaruksia on hyvät välit ja osalla taas tuntuu ja näkyy olevan todella huonot. Ennen luulin kuolleen sisareni lasten välit olevan hyvät, mutta tulikin esille, miten ikeilevä yksi sisarista on. Olin jopa paikalla, kun haukkui toisen sisaren. On haukkunut omat sisaret ja selvisi, että heidän puolisot, lapset on myös haukuttu ja suututettu. Onko joku lapsuuden trauma näiden takana vai mistä nämä sisarusriidat johtuvat. En ymmärrä. Luulisi ihmisten vähän miettivän miten toimivat, kun ikääkin monella jo, että pitäisi osata toimia ihmisten kanssa ja jopa kuunnella toisten mielipiteitä. Ei vain olla itsekäs.

Vierailija

Ihmetyttää nämä jutut tappelevista sisaruksista, miten pikkumaisia ihmiset osaavat olla.

Olen itse vanhimpana sisarena yrittänyt auttaa molempia veljiäni ja heidän lapsiaan kaikin tavoin puuttumatta liikaa heidän elämäänsä. Me tullaan hyvin juttuun, ja puolin ja toisin autetaan toisiamme tarvittaessa. Osa meistä on köyhempiä ja osa rikkaampia, mutta ei olla ikinä kadehdittu toisiamme. Olen niin kiitollinen perheestäni!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat