Lukijan kirje: ”Miehelläni on toinen nainen, mikä musertaa minut”

Lukija kirjoittaa petetyn tunteista.

”Hän kuulemma haluaisi jatkaa liittoamme. Ei ole koskaan halunnut erota. Ei halua rikkoa perhettä. Niin hän kuitenkin jo teki. Paljon meni peruuttamattomasti rikki. En tiedä, miten se korjataan. Miten voisin antaa anteeksi ja luottaa häneen enää koskaan?” lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Miehelläni on toinen nainen, mikä musertaa minut”

Sivut

Kommentit (21)

SISKO

Sama tapahtui minulle . Ei kuulemma hänkään halunnut rikkoa liittoa. Hän  oikein  suuttui kun halusin erota. Mokoman pikkujutun vuoksi, hän ihmetteli.  Hänhän kuulen rakasti meitä ja tämä oli vain vahinko ja syrjähyppy. Miehen logiikkaako?

 • ylös 34
 • alas 5
Jossu

Kerran pettäjä aina pettäjä! Kannattaa ihan aikuisen oikeesti miettiä kannattaako moiseen tyyppiin satsata, ja onko tämä ensimmäinen kerta vai ensimmäinen mistä jäi kiinni...

 • ylös 33
 • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aidan toisella puolen

Hän todennäköisesti ajattelee tätä asiaa täysin eri tavoin kuin sinä. Ehkä olennaista on juuri tuo miksi hän teki sen - onko hän kyllästynyt sinuun, liittoonne... vai itseensä? Tätä voi olla vaikea saada selville. Hän saattaa ajatella sivusuhdetta samalla tasolla kuin kävisi vaikka matkoilla jonkun toisen kanssa. Hän voi hyvin silti rakastaa sinua ja haluta olla kanssasi. Jos hän on hullaantunut mutta haluaa jatkaa liittoanne - hullaantuminen menee ajan kanssa ohi. Täyttä varmuutta siitä ettei sivusuhdetta ole jatkossa et tule saamaan. Olennaista on se pystytkö elämään sen asian kanssa. Vain omaan ajatteluun voit vaikuttaa. Toki auttaisi paljon jos saisit selville syyt tapahtuneeseen. Keskustelu auttaa ja sen miehesi on sinulle velkaa.

Vierailija

Vie likapyykkisäkki sille naiselle. Pakkaa miehen tavarat ja nosta oven ulkopuolelle. Vaihda lukko ja pysy tiukjana.

 • ylös 22
 • alas 5
Vierailija

Mihin ikinä päädytkin, toivon että haet ja saat apua kriisiisi ja suruusi. Myös pariterapia, yksin tai kaksin, auttaa selvittämään asioita, vaikka tienne johtaisi erilleen. Toivon sinulle paljon voimaa ja olen pahoillani, että jouduit kokemaan tämän.

 • ylös 15
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mihin ikinä päädytkin, toivon että haet ja saat apua kriisiisi ja suruusi. Myös pariterapia, yksin tai kaksin, auttaa selvittämään asioita, vaikka tienne johtaisi erilleen. Toivon sinulle paljon voimaa ja olen pahoillani, että jouduit kokemaan tämän.
Itse olin tietämättäni 7-8 vuotta toinen nainen. mahdolisti kun miehen vaimo asui ulkomailla.mies sanoi on leski! Koti hänellä oli miehinen ja misään ei näkynyt viiteitä hänellä olisi elävä vaimo.Hänen ystävät kaikki tiesivät asiasta,vain minä en.Kun hän sairastui vakavasti,vaimo kutsutiin suomeen.Tieto kerrotiin minullekkin vihdoin.Se oli siinä! Sattu yhtä paljon kun satuu vaimoon jonka mies petää.Koska uskoin luulin olin 1. ja vaimo kuollut.Olin tietysti unelma,elämää täys ja en esim. ehdotanut yhteen muuttoa.Enkä kysenalaistanut hänen pitkiä loma matkoja synnyinmaahansa.Olihan hän Fi-kansalinen teki työtä paljon oma yritys ansaituilla lomillakin toki.

minä myös

Komppaan sinua "se toinen". Oli kuin omaa tilannettani olisin lukenut, sillä erotuksella, että en tunne kumpaakaan vaimoa. Reilu kymmenen vuotta seksisuhdetta takana kahden naimisissa olevan miehen kanssa. Näistäkään toinen ei sekstaile vaimonsa kanssa, vaikka on muka parhaita kavereita keskenään. Itse en voisi kuvitella jääväni avioliittoon, jossa ei ole seksiä. Siis niin, että mies ei haluaisi minua. Sen verran paljon itseäni arvostan. Jos seksiä ei ole siksi, että mies ei halua vaimoaan niin silloin siinä vaimossa täytyy olla jotain pahasti vialla. Mutta jos pariskunnalla on edes jollain tavalla toimiva seksielämä niin turhaan se vaimo narisee jos mies käy myös muualla "kololla". Se sivusuhde voi hyvinkin olla avioliittosi pelastus, joten salli se kumppanillesi. Tai voithan vaihtaa toiseen, mutta siinä on se 50/50 mahdollisuus, että uusikin pettää. Miehet nyt vaan ovat sellaisia.

 • ylös 4
 • alas 37
Aidan toisella puolen

"Se toinen" vastauksena sinulle. Uskoisin ymmärtäväsi pointtisi. Seksi on kuitenkin vain yksi osa parisuhdetta. Se, että näet nämä vaimot säälittävinä typeryksinä, kuten itse kuvaat, ei ehkä kerro kovin modernista ajattelutavasta. Tai se, että mietit vaikka raskauskiloja, niin kuin ne millään lailla olisivat este hyvälle parisuhteelle ja seksille. Oletko itse sujut tämän asian kanssa että olet se toinen nainen?
Yleisenä kommenttina pettää voi monella tavalla ja tasolla, mutta suomessa ajatellaan että seksi tai seksisuhde on se pahin juttu. Ei ole. Seksi on vaan seksiä.

 • ylös 17
 • alas 3
Parisuhteessa monenlaista

En kannata nopeaa eroa. Parisuhdetta voi hoitaa ja korjata. On neuvoloita, terapiaa ja kurssia. Seksi on vain viipale elämää, ja moni katuu eroaan. Eivät tietenkään kaikki. Emme omista puolisoitamme. Pettymyksestä eroon pääsy vie aikaa, mutta turha tuomita miestäsi elinkautiseen tästä ikävästä asiasta, joka ehkä oli hänelle eloisa ja tärkeä virkeänä pysymisen vuoksi. Virkeä mies antaa enemmän puolisolleen ja lapsilleen. Elämä ei ole mustavalkoista, anna ajan kulua.

 • ylös 6
 • alas 19
Vierailija

ihmiset ovat omituisia. entä kun sinulla tai puolisollasi on syöpä? oletko silloin harmissasi että sairastuneen paras ystävä on tippateline ja työpaikka vaihtuu dreenisalkkuun? potilas laskeutuu omaan avaruuteensa kahdeksi vuodeksi eikä ole enää samalla planeetalla. mistä sitten riitelette? avioero on sopimusrike, olen kuullut. kun mietit elämäsi ehtoja mistä laista niitä arvot?

Vierailija

Sinähän Se toinen naiivi olet, jos uskot, että nuo miehet eivät enää koske vaimoihinsa, vaan vain sinuun. Toivottavasti ehkäisy ja säännölliset tautitestit ovat käytössä.

 • ylös 23
 • alas 2
Vierailija

Minä luulen et pahinta tuossa on se valhe. Ja ihmettelen syvästi näitä toinen nainen kommentteja. Et kyse pihtauksesta.Toki seksi on tärkeää ja läheisyys, jos on perhe ja pieniä lapsia ni se ajan järjestäminen olla kahden on haastavaa. Minusta se loukkaa tässä monesti eniten ettei voi olla toiselle rehellinen. Jos ei kiinnosta ottas tavaransa ja lähtee. Aika munatonta touhua monesti pitää toista menis sitten toisen naisen luokse kokonaan. Ja varmaan se tulee pettämään muitakin.

 • ylös 17
 • alas 0
En kestäisi

Minä laittaisin miehen valitsemaan, siis siinä tapauksessa, että itse haluaisin jatkaa liittoani. Vaikka miehelle paras vaihtoehto olisikin pitää molemmat, vaimo ja sivusuhde niin ei ei ja ei. Toinen on liikaa. Ja jos olisin tämä vaimo, sen verran loukattu olisin, että mies saisi lähteä.

Vierailija

Olin toinen nainen, itsekin silloin vakavassa suhteessa. Löysimme toisistamme sielunkumppanit, todellakin pyytämättä ja yllättäen. Nyt 18 vuotta myöhemmin olemme edelleen kuin vastarakastuneita ja voin sanoa, että tässä suhteessa ei mahtuisi kukaan väliin. Niissä edellisissä siihen oli tilaa. Ja voin sanoa, ettei se toisen osapuolen satuttaminen ollut kivutonta kenelläkään, mutta se oli väistämätöntä. Korjatakin sitä yritettiin, mutta ei se ollut mahdollista kun sydän oli jo toisaalla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sinähän Se toinen naiivi olet, jos uskot, että nuo miehet eivät enää koske vaimoihinsa, vaan vain sinuun. Toivottavasti ehkäisy ja säännölliset tautitestit ovat käytössä.

Luuletteko te, joilla on puolisonne kanssa seksiä, että sitä on joka naisella? Ei todellakaan ole. Olen siis "se toinen", jonka kommentti on vissiin poistettu. 110% varmuudella tiedän, että panollani ei ole seksiä vaimonsa kanssa. Mistäkö tiedän? On sen verran pitkä juttu, että jääköön kertomatta. Mua todellakin ihmetyttää tänne kirjoittavien naisten naiivius ja kommentit "heitä se tyyppi pihalle". Sillä tyylillä noin joka toisen kommentoijan pitäisi pistää ukko pihalle. Te ette vaan tiedä kumppaneidenne tekosista. Toivon todella, että panoni vaimollakin on omat panonsa, ettei tarvii tyytyä käsitöihin. Minä ymmärrän hyvinkin miesten ajatusmaailman ja jos omalle kohdalle sattuu vieraissa kävijä niin todellakin tunnistan sen. Minun ei tarvitse edes tuntea pariskuntaa vaan ihan kassajonossakin pystyn tietämään tuntemattomista ihmisistä, millä tolalla heidän suhteensa on. Kaikilla ei tokikaan ole samanlaista ihmisenlukutaitoa, todella harvalla se on ja oikeasti suurin osa, varsinkaan naisista, ei tiedä, missä tilassa jopa omassa parisuhteessa on. Tulee "yllätysero", josta jälkeen päin daami vasta osaa sanoa, että olihan niitä varoitusmerkkejä, mutta... Olkaa rehellisiä itselle niin niitä yllätyseroja ei pääse tulemaan. Te raukat.
P.s. Käyn kyllä säännöllisesti testeissä ihan jo siksi, että toinen panoni käy usealla kololla, vaimonsa lisäksi. Näiden tyyppien kanssa minulla ei ole salaisuuksia.

 • ylös 0
 • alas 17
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vie likapyykkisäkki sille naiselle. Pakkaa miehen tavarat ja nosta oven ulkopuolelle. Vaihda lukko ja pysy tiukjana.

Koeta tajuta, että mies tässä on vaimoaan loukannut, ei se toinen nainen.

Vai onko mies mielestäsi aina naisen ohjailtavissa oleva vähemmän vastuullinen, jopa holhouksessa oleva ihminen? Ikäänkuin lapsi?

Vierailija

Ryhdyin suhteeseen pitkäaikaisen ystäväni kanssa, jolla ei ollut seksiä vaimonsa kanssa seitsemään vuoteen. Itselläni sitä oli puolisoni kanssa 12 vuotta aiemmin.

Kyse oli vain ja ainoastaan fyysisestä tarpeesta, joka oli kätevää hoitaa näin, eikä ollut keltään pois.

Havaitsin, että mies oli erittäin pahasti vaimonsa käskytettävä, vaikka kovin naureskeli muille miehille, jotka ovat "tossun alla". Ei tajunnut omaa tilaansa. Hän oli tavallaan vaimonsa isä, mutta sellainen manipuloitava isä, joka kierretään pikkurillin ympärille.

Hänen valintansa. Minun vapaa valintani oli poistua siitä suhteesta. Osoittautui, että vaimolla oli orastava muistisairaus. Ei sitten ihme se lapseksi taantuminen. Tietenkin tragedia heidän kannaltaan.

Heidän suhteensa perustuu tapaan, velvollisuuteen, sovinnaisuuteen ja yhteiseen varallisuuteen. On helpompi säilyttää epätyydyttävä ja raivostuttavakin ihmissuhde kuin muuttaa elämäänsä mihinkään suuntaan. Muutos pelottaa, kärsimykseen tottuu.

Vierailija

"Jos seksiä ei ole siksi, että mies ei halua vaimoaan niin silloin siinä vaimossa täytyy olla jotain pahasti vialla".

Ihan näin mustavalkoisia parisuhdekuviot eivät ole. Jos suhdetta kuormittaa narsismi, silloin seksi on valtapeliä. Haluavalle ei anneta. Kroonisesti pettävät ovat yleensä empatiakyvyttömiä narkissos-tyyppejä, tärkeintä on omien mielihalujen maksimointi.

 • ylös 11
 • alas 0

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat