Lukijan kirje: ”Mökkivieraana olinkin vain ilmaista työvoimaa”

Mökkivieraille pitäisi etukäteen kertoa, odotetaanko heidän osallistuvan talkoisiin, lukijamme muistuttaa.

 ”Muutama vuosi sitten päätimme mieheni kanssa, että vierailut ystävien mökeille loppuvat. Mökkiystävyys ei ollutkaan samaa kuin ystävyys kaupungissa. Mökillä pinnan alta todelliset luonteet nousivat esille”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Mökkivieraana olinkin vain ilmaista työvoimaa”

Kommentit (8)

Vierailija

Tiedät varmaan sanonnan, jonka mukaan kala ja vieraat alkavat haista kolmantena päivänä. Eli ei koskaan mökkivieraaksi muuta kuin kahdeksi yöksi. Talo elää tavallaan ja mökkivieraat osallistuvat siihen ta sitten ei, mutta vieraiden takia ei voi elämää muuttaa. Luultavasti olette ollleet hirmuisena rasituksena mökillä, vaikka veittekin ruokaa ja vessapaperia. Ja kehtaat vielä valittaa. Kannattaa hankkia oma mökki tai edes vuokrata eikä vaatia palveluksia toisilta.

  • ylös 7
  • alas 31
Elviira

Kuulostaapa ikävältä.En ikinä odottaisi että ystäväni tulisi mökillemme tekemään töitä--minun mökki,minun työt.Onneksesi olet tehnyt pesäeron tällaiseen "ystävään"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fedja-setä

Eihän nyt vain ole käynyt niin, että olet itse kutsunut itsesi ystävän mökille? Meillä on tällaisia mökkivieraita ollut, eivät usko kun sanoo ettei sovi, kun on hommia mökillä. Tulevat, olettavat että jätämme omat hommanneet tekemättä ja passaamme heitä. Sitten näyttävät hapanta naamaa, kun sanotaan että meillä on nyt ohjelmassa mökin maalaus/kasvimaan muokkaus/polttopuiden pieniminen. Olisi hyvä kuulla tästä myös mikin omistajan versio 🤔

Vierailija

Kesä on lyhyt ja paljon hommia mökillä. Itse ainakin puuhastelen koko ajan ja olen vieraille tämän sanonut. Jos pidemmäksi kuin pari yötä jää on ihan kohtuullista odottaa osallistumista.
Itse pidän touhuamisesta ja siitä kun saa jotain aikaiseksi. Kaikista se ei ole kivaa ja jotkut ei halua tehdä mitään toisten hyväksi.
Minulla oli yksi ystävä missä odotti aina työleiri, tämä oli tiedossa. Hommat oli tehty hauskaksi ja vitsit lensi. Ei montaa tuntia raskasta hommaa, sauna ja ruoka päälle ja kaikilla oli hyvä mieli.

Atm.

Hyviin fiksuihin tapoihin kuuluu puolin ja toisin sopia mökkivierailusta hyvissä ajoin. Kohtelias isäntäväki on hoitanut ns. työt alta, ei niihin vieraita sovi pyytää työvoimaksi ja fiksut vieraat vievät runsaat eväät ( ruuat ja juomat ) sekä ehkä jonkin pienen lahjan. Vieraiden yöpyminen voi kestää max sen 2 yötä, mikäli tullaan pitkien matkojen takaa, sillä viimeistään 3. päivänä halutaan vieraista jo eroon, jotta päästään viettämään omaa normiarkea.

Vierailija

En ymmärrä näitä puheita ylettömistä puuhasteluista. Itsellä on ollut mökki 40 vuotta. Keväisin tupatarkastus ja rakennusten kollaus,rännien siistiminen,huussin tyhjennys ja piha-alueen haravointi. Jos on korjattavaa,korjaan. Jos on valtattavaa,valttaan max kaksi päivää. Muuten löhöilyä,saunomista ja kesästä nauttimista. Mitä ihmeen työleiriä olisi pidettävä? En kyllä keksi. Saunapuita tuon joka kauppamatkalla säkillisen-joo,olis halvempaa kuormittain,mutta hankala kuljettaa saareen. Näin tosi kätevää. Mökki mökkinä,työpaikka työpaikkana.

tia.a.mummo 68v.

Luojan kiitos koskaan ei ole ollut mahdolisuus omistaa mökkiä,ei edes perikunnan mökkiä.Sen enempää en änkeä muiden mökeille.Jos omistaisin mökin tekisin heti selväksi.Mökki on minun,enkä sinne kaipaa tuttavia ystäviä serkun kummin kaimoja.

Ei-mökille

Tällä palstalla on ollut puhetta mökkivieraista. Meillä ongelma on toisenlainen eli vanhemmillani sekä tätini perheellä on mökki, jossa en halua vierailla. Miksi en? Minulle ja perheelleni ”mökkipuuhat” eivät ole mielekästä tapaa viettää vapaa-aikaa. En rentoudu sillä, että pääsen hakkaamaan polttopuita, pesemään ikkunoita, kuokkimaan kasvimaata tms. Tämä tuntuu olevan Suomessa tabu, koska kaikkien oletetaan haluavan mökille.
Tänä kesänä en käynyt vanhempieni mökillä kertaakaan ja sain tästä äitini vihat niskaan. Mökkeily kun on ”ainoa oikea tapa viettää kesälomaa”. Serkullani on sama tilanne äitinsä kanssa, mökkeily ei kiinnosta ja sielläkin 70-vuotias äiti huutaa melkein 40-vuotiaalle lapselleen kuinka ”väärin elää”. Minusta on hienoa, jos joku haluaa viettää aikaa mökillä ja hänellä on siihen mahdollisuus. Toivoisin myös avarakatseisuutta, koska meitäkin on, jotka eivät mökillä viihdy.
Koska joku varmasti nostaa tähän perintöasiat, niin olen sanonut vanhemmilleni, että mökki on heidän, joten saavat tehdä mitä haluavat (myydä, vuokrata tms). Jos päätyvät myymään, niin toivon, että käyttävät rahat omaan hyvinvointiinsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat