Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Talon rakennusprojekti on valtava urakka, jota voit helpottaa huomattavasti suunnittelemalla asiat etukäteen. Ennen kuin projektissa päästään itse rakennusvaiheeseen, on edessä paljon päätöksiä ja valintoja.

Talon rakennuksen suunnitteluvaihe aloittaa projektin ja kulkee mukana loppuun saakka. Suunnittelun toteutukseen löytyy monia eri keinoja – joihinkin vaiheisiin sopivat toiset tavat ja parhaan lopputuloksen saa jokaista tyyliä hyödyntämällä.

Todellisuus on, että edes valmistalopakettia hyödyntämällä, ei suunnittelulta taloa rakentaessa välty. Rakennusprojektin eteneminen on hyvä ottaa haltuun, jotta itselle sopivin ratkaisu läpiviemiseksi löytyy.

Suunnitelmien tulostus suurkokotulostimella

Suunnitelmien läpikäyntiä ja visualisoimista vahvistaa konkretisoiminen. Pohjapiirrosten ja suunnitelmien tulostaminen helpottaa muun muassa prosessin ja lopputuloksen visualisoimista. Muutoksia on vaivattomampi käsitellä ja päättää, kun ne pääsee näkemään fyysisesti.

Nykypäivänä talon rakennuksessa suunnitteluvaihe suoritetaan usein digitaalisesti, mutta mikäli haluat päästä tunnustelemaan ja pyörittelemään suunnitelmia konkreettisesti, voi niiden tulostus olla hyvä päätös. Jo heti suunnitteluvaiheeseen kuuluu erilaisia dokumentteja, jotka on tärkeää pitää ajan tasalla ja järjestyksessä.

Suurkokotulostin.fi tarjoaa asiantuntevaa ja luotettavaa palvelua oikean piirturin valinnassa. A0 ja A1 kokoisiin tulostustarpeisiin löytyy varmasti sopiva suurkokotulostin.

Suurkokotulostimelta löytyy tulostimet ja piirturit kaikkiin tarpeisiin – Rakennuspiirustukset, rakennuskuvat, LVI-suunnitelmat sekä sähkösuunnitelmat tulevat käden käänteessä matkaan mukaan. Suurkokotulostimen asiantuntijat auttavat tulostusprosessissa – olipa tulostustarve sitten graafinen tai enemmän tekninen.

Suunnitelmat on helpompi ottaa mukaan rakennustyömaalle ja esitellä rakennuslupaviranomaisille kun ne ovat fyysisessä muodossa.

Rakennuksen uusi aikakausi ja 3D-tulostus

Toinen vaihtoehto suunnitelmien visualisoimiselle on 3D-tulostus. Se on osa nykypäivän rakennusprojektia ja erityisesti suunnitteluvaiheessa arvokas työkalu.

Muualla maailmassa 3D-tulostusta hyödynnetään suunnitteluvaiheen lisäksi jo rakennusvaiheessa. Esimerkiksi Hollannissa rakennettiin vuonna 2014 kokonaan 3D-tulostettu talo. Myös Suomessa tullaan varmasti 2020-luvulla näkemään yhä enemmän 3D-tulostettuja taloja.

Tässä vaiheessa 3D-tulostusta hyödynnetään kuitenkin erityisesti rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa. 3D-tulostuksen avulla visualisoit entistä helpommin esimerkiksi talon kulmia ja todellisia muotoja. Kun suunnitelmat on saatu paperilla järjestykseen, voi ne tuoda ”eloon” 3D-tulostuksella. Suunnitelmien havainnointi sujuu 3D-muodossa uudella tavalla ja tässä vaiheessa rakennusprojektia voi ilmetä uudenlaisia tarpeita muutoksille.

Visualisoi suunnitelmat digitaalisesti

Mikäli tuntuu, että saat hallittua sähköisessä muodossa olevia dokumentteja paremmin, niin se on hyvä vaihtoehto printtaamiselle. Rakentamisen suunnittelun lisäksi talon sisustusvaiheeseen digitaalinen suunnittelu sopii todella hyvin.

Erityisesti aktiivisen suunnitteluvaiheen jälkeen tärkeät suunnitelmat ja dokumentit saa helposti tallennettua sekä säilöttyä digitaalisessa muodossa.

Digitaalisilla suunnitteluohjelmilla saa luotua ehkä kaikista visuaalisimman suunnitelman. Erilaisia suunnitteluohjelmia hyödyntäen, voit luoda viimeistellyn lopputuloksen aina sisustusta myöden.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat