Resepti Riikka Kaila Video Ninna Lindström Kuvaus Panu Pälviä
Lentävä lautanen -video esittelee helpot jugurttijäätelöt.
Lentävä lautanen -video esittelee helpot jugurttijäätelöt.

Videosarjamme näyttää reseptit kuvina. Kokkaa yksin tai lapsen kanssa!

Kun lapsi kinuaa makeaa tai kun omaa jäätelöhammastasi kolottaa, tartu toimeen. Helpot jugurttijäätelöt syntyvät muutamassa tunnissa ja ovat terveellisempi vaihtoehto kuin kaupan jäätelöt.

Vaikeustaso
Helppo

Jugurttijääpuikot

Ainekset

1
dl
marjoja (esimerkiksi mustikka)
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Laita marjat syvälle lautaselle. Muusaa marjat haarukan avulla soseeksi.
  2. Lisää marjojen joukkoon jogurtti ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos lusikalla mehujäämuotteihin. Laita muotteihin kannet.
  4. Siirrä pakastimeen jäätymään ainakin neljäksi tunniksi.

Kommentit (0)

Resepti Miia Seppälä Kuva Sari Rantanen

Helppo piparijuustokakku maistuu ihanasti kanelilta ja suklaalta ja odottaa sopivaa herkkuhetkeä kätevästi pakastimessa.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty piparijuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
piparkakkuja
75
g
voita tai margariinia
Täyte
200
g
maitosuklaata
2
dl
kermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
rahkaa
1
dl
sokeria
2
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa piparit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa hienoiksi murusiksi. Yhdistä murut ja sula voi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele voi-pipariseos pohjalle tasaiseksi kakkupohjaksi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  3. Palastele suklaa kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään loput täytteen ainekset. Kaada mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa. Lisää kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.
  5. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Pakasta kakku vähintään kuudeksi tunniksi tai tarpeen mukaan. 
  6. Ota kakku sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmetä. Koristele kakku vaikkapa suklaarouheella, valmiilla marengeilla ja kinuskikastikkeella.

Resepti on julkaistu alun perin Miia Seppälän kirjassa Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa (2017, Moreeni). Miia Seppälän perheen jouluiseen kotiin voit kurkistaa Kodin Kuvalehdessä 24/2017.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Marjasalaatti ja valkosuklaamousse

Ainekset

Marjasalaatti
5
dl
vadelmia
5
dl
boysenmarjoja
dl
lakkoja
Liemi
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
Valkosuklaamousse
4
dl
kermaa
200
g
valkosuklaata
2
prk (à 200 g)
maustettua sitruunarahkaa

Työvaiheet

Marjasalaatti

  1. Keitä sokeriliemi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Anna hautua kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.
  2. Sekoita jäiset marjat kulhossa ja annostele ennen ruokailua maljoihin. Kaada jokaiseen maljaan sokerilientä makeuttamaan marjoja.

Valkosuklaamousse

  1. Mittaa kattilaan 2 dl kermaa ja lohko joukkoon valkosuklaa. Sulata suklaa tasaiseksi samalla sekoittaen.
  2. Vaahdota loppu kermavaahto ja lisää sitruunarahkan kanssa kuohkeasti jäähtyneen sulan suklaan joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkainen hedelmä-tyrnisalaatti

Ainekset

8
kypsää, kiinteää luumua
4
kypsää, kiinteää nektariinia
1
pss (200 g)
pakastemustaherukoita
1
dl
tyrnihyytelöä tai pakastetyrnisurvosta
1-1½
dl
sokeria
1
dl
vettä
1
kanelitanko
rkl
sitruunamehua
(50
g
kokonaisia pakastetyrnimarjoja)
Tarjoiluun
esimerkiksi vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pestyt luumut ja nektariinit ohuiksi paloiksi.
  2. Pane pannulle mustaherukat, tyrnihyytelö tai -survos ja hyytelön lisäksi noin desi, survoksen lisäksi noin puolitoista desiä sokeria, vesi, kanelitanko ja sitruunamehu.
  3. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Nosta sivuun ja lisää luumu- ja nektariinipalat ja halutessasi kokonaiset tyrnimarjat.
  4. Jäähdytä ja poista kanelitanko. Tarjoa esimerkiksi vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Fajitaksissa parasta on se, että jokainen voi tehdä täytteestä juuri sellaisen kuin itse haluaa.
Fajitaksissa parasta on se, että jokainen voi tehdä täytteestä juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Arkiruuan ei tarvitse olla konstikasta: purkki säilykepapuja, grillattua broileria ja tortillalättyjä. Ja maistuu kaikille!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajitakset

Ainekset

1
sipuli
2
punaista suippopaprikaa tai tavallista paprikaa
2
tl
rypsiöljyä
2
prk (à 400 g)
keitettyjä papuja tomaattikastikkeessa
1
tl
chilijauhetta
½
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
noin 200
g
kypsää broilerinlihaa
muutama
korianterinoksa
Tarjoiluun
tortillalättyjä, ranskankermaa, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprikat. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti.
  2. Lisää pavut kastikkeineen sekä paprika pannulle. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta chilillä ja mustapippurilla. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Suikaloi broileri ja lisää se kastikkeeseen korianterin kanssa.
  4. Tarjoile kastike tortillalättyjen, ranskankerman ja vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)