Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen porkkanahalva

Ainekset

6
dl
porkkanaraastetta
1
dl
rusinoita
1.5
tl
kardemummaa
1.5
tl
kanelia
400
g
kookosmaitoa
ruoko- tai fariinisokeria tai tummaa siirappia
Lisäksi
paahdettuja mantelilastuja

Työvaiheet

Keitä porkkanaraastetta, rusinoita ja mausteita kookosmaidossa, pienellä lämmöllä ilman kantta, 45–60 minuuttia. Lisää sokeri loppuvaiheessa ja anna sen sulaa porkkanahalvan sekaan.

Paahda mantelilastut kuumalla pannulla. Tarjoa halva kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon ja paahdettujen mantelilastujen kanssa.

Vinkki! Jos sinulta on jäänyt avattu purkki kookosmaitoa, korvaa käytetty osa maidolla tai kermalla.