Laskiaispullaan pujahtava suklaarouhe hurmaa myös suklaanystävät.

Annoksia
3
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklainen laskiaispulla yllättää

Ainekset

2.5
dl
maitoa
1
dl
sokeria
suolaa
1
kpl
kananmunaa
7.5
dl
vehnäjauhoja
1
ps
(11g) kuivahiivaa
75
g
voita tai margariinia
1
kpl
muna voiteluun
Päälle
2
rkl
mantelilastuja
kuivattuja karpaloita
100
g
taloussuklaata rouhittuna
Täyte
75
g
mantelimassaa
1.5
dl
mansikka- tai omenahilloa
2
dl
kuohukermaa
Pinnalle tomusokeria

Työvaiheet

Näin teet suklaisen laskiaispullan:

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää sokeri, suola ja muna. Alusta taikinaan jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu, ja lopuksi sulatettu rasva. Kohota liinan alla puolisen tuntia.
  2. Laita leivinpaperiarkki työpöydälle. Ripottele päälle jauhoja. Kauli tämän päällä taikinasta ohuehko suorakaiteen muotoinen levy.
  3. Leikkaa levy pituussuunnassa kolmeksi saman kokoiseksi kaitaleeksi. Taita pitkittäin kaksinkerroin tiiviisti. Leikkaa sivut tarvittaessa siisteiksi. Nosta uunipellille kohoamaan 10 minuutiksi. Voitele pinta munalla.
  4. Ripottele päälle suklaarouhe, mantelilastut ja kuivatut karpalot.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Vaahdota kerma. Leikkaa pullapötköt pituussuunnassa halki ja halutessasi valmiiksi annospaloiksi. Täytä välit ohuiksi siivuiksi leikatulla mantelimassalla, hillolla ja kermavaahdolla.
  7. Siivilöi pinnalle lopuksi tomusokeria.
Vaikeustaso
Helppo

Suklaasydän

Ainekset

300
g
tummaa suklaata
250
g
voita
5
munaa
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
pss (60 g)
mantelijauhetta
2
rkl
appelsiininkuoriraastetta
laimennettua appelsiinimehua kostutukseen
Kuorrutus
250
g
tummaa suklaata
1
dl
kuohukermaa
50
g
voita
1
dl
makeaa appelsiinimarmeladia

Työvaiheet

  1. Voitele sydämenmallinen tai 24-senttinen pyöreä kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
  2. Sulata suklaa ja voi yhdessä kattilassa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele jäähtynyt suklaa-voiseos lopuksi sekaan appelsiininkuoren kanssa.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä. Kostuta appelsiinimehulla.
  5. Kuorrutusta varten sulata kattilassa muut kuorrutusaineet paitsi marmeladi. Sekoita koko ajan. Jäähdytä. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi appelsiinimarmeladin kanssa.
  6. Levitä kuorrutus kakun päälle

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Mokka-banaanikakku

Ainekset

Pohja
2
banaania
150
g
maitosuklaata
150
g
voita
dl
sokeria
3
munaa
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
maitoa tai omenamehua kostutukseen
Täyte ja kuorrutus
dl
vahvaa kahvia
300
g
voita
2-2½
dl
tomusokeria
Koristeeksi
ruusuja
sokerihelmiä (Dr. Oetker)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 26-senttinen kakkuvuoka.
  2. Muussaa banaanit ja leikkaa suklaa pieniksi paloiksi.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. Kääntele lopuksi banaanisose ja suklaapalat taikinaan.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Halkaise kakku ja kostuta sekä alapuoli että kakun kansi.
  7. Jäähdytä kahvi kylmäksi. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri kahvin kanssa. Anna kovettua hetki jääkaapissa.
  8. Levitä kahvitäytettä kakun väliin ja nosta kakun yläpuoli kanneksi. Levitä kahvi-voiseosta koristeeksi kakun päälle ja reunoille.
  9. Koristele kukilla ja sokerihelmillä.

Vinkki! Laita ruusun varren ympärille pala foliota ja työnnä kukka koristeeksi vasta sen jälkeen.

Kommentit (0)

Annoksia
10-15
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkikakku

Ainekset

Pohja
5
munaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoa
1
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
100
g
tummaa suklaata
Kostutus
dl
makeutettua vahvaa kahvia
Täyte
4
dl
mustaherukoita
¾
dl
sokeria
2
liivatetta
1
prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
dl
vispikermaa
1
prk
bulgariajogurttia
1
dl
vettä
¾
dl
sokeria
1
pss
vaahtokarkkeja
Päälle
3
dl
vispikermaa
3
rkl
sokeria
vaahtokarkkeja
tummaa suklaata
sitruunamelissaa
1
pss
Minutblock-suklaata

Työvaiheet

  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Leivitä noin 27 senttiä halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Ota pohjan aineet esille.
  2. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lopuksi hieman jäähtynyt suklaa. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Kumoa kypsä kakku hetki uunista oton jälkeen.
  3. Kakusta tulee mehevin, kun täytät sen edellisenä päivänä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen, tai jos kakkuvuoka on ollut pienempi, neljään kerrokseen sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kerrokset kahvilla.
  4. Valmista täyte. Soseuta mustaherukat ja makeuta sose sokerilla.
  5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike erillisessä kulhossa. Lisää vaahtoon jogurtti ja vaahdotettu kerma. Kuumenna vesi kattilassa, lisää joukkoon sokeri. Kun sokeri on liuennut, purista liivatteista vesi pois ja lisää kuumaan veteen. Kaada liuennut liivateseos vaahtoon.
  6. Täytä kakku. Se tapahtuu kätevästi, kun kokoat kakun vuokaan. Laita kakun kansikerros ensimmäisenä vuoan pohjalle, sivele mustaherukkasosetta pintaan, halkaise vaahtokarkit saksilla ja asettele kerros karamelleja kakulle, kaada vaniljavaahtoa päälle. Jatka samaan tapaan kerros kerrokselta. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään viileässä.
  7. Kumoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Suojaa vadin reunat leivinpaperisuikaleilla. Vaahdota vispikerma ja lisää sokeri. Levitä vaahto lastalla kakun pintaan. Koristele pinta vaahtokarkeilla ja halutessasi suklaakoristeilla. Suklaakoristeet on helppo pursottaa Minutblock pussin ohjeiden mukaisesti.
  8. Lisää sitruunamelissan lehdet kakun pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Mansikkakakku ja liköörivaahto

Ainekset

125
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoa
½
dl
mantelijauhoa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Tarjoiluun
l
tuoreita mansikoita
2
dl
ranskankermaa
½
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
Couintreau tai Amaretto-likööriä

Työvaiheet

  1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaimella sekoittaen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne taikinaan.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan reunat ensin leivinpaperilla ja sitten foliolla. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
  4. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä, poista folio ja leivinpaperi varovasti ja irrota pohja vuoasta.
  5. Valmista täyte. Huuhdo, perkaa ja viipaloi mansikat.
  6. Vaahdota keskenään ranskankerma, fariinisokeri ja likööri. Vaahdota erikseen kerma ja nostele vaahto ranskankerma-fariinisokeriseokseen.
  7. Pane piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista puolet liköörivaahdosta. Pane päälle kolmasosa viipaloiduista mansikoista, peitä kerros lopulla liköörivaahdolla ja koristele kauneimmilla mansikkaviipaleilla. Tarjoa loput mansikat erikseen.

    
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös muista marjoista, tuoreista tai säilykehedelmistä.

Kommentit (0)