Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen

Jos jauhelihakastike ei maistu kahta päivää, tee siitä täyte isoihin suolaisiin muffineihin.

Annoksia
10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauhelihamuffinit

Ainekset

Taikina
2
kpl
kananmunaa
1
dl
juoksevaa margariinia
1
dl
maitoa tai kermaa tai 1½ dl kermaviiliä
2
tl
hunajaa
juustoraastetta
1
dl
kaura- tai muita hiutaleita
2
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
suolaa
Täyte
3
dl
valmista jauhelihakastiketta
2
dl
porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta
100
g
tuorejuustoa maun mukaan
1.5
tl
pizzamaustetta
suolaa
Päälle
oliivi tai kirsikkatomaatti
juustoraastetta

Työvaiheet

Jatka ensin jauhelihakastike. Lisää kattilaan raaste ja tuorejuusto. Mausta pizza- tai muulla yrttimausteella ja suolalla. Hauduta 15 minuuttia ja jäähdytä.

Voitele muffinipellin kolot tai asettele paperivuoat koloihin. Vatkaa munat, margariini, maito ja hunaja sekaisin.

Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää munaseokseen. Sekoita taikinaksi. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja päälle jauhelihakastiketta siten, että taikinaa ja täytettä tulee yhtä paljon. Jätä vuoat hieman vajaiksi.

Laita päälle oliivi tai tomaatti sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Vinkki! Kastikkeeseen voi upottaa myös ylijääneitä papuja. Tonnikalakastikkeesta voi valmistaa tonnikalamuffineja.