Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Arjen ilahduttaja

Ainekset

10-15
mustikkaa
2
cl
karpalomehua
1
cl
mustaherukka- tai mustikkalikööriä
3
cl
vodkaa (miel. vadelmanmakuista)
1
tl
vaniljasokeria
jäitä

Työvaiheet

  1. Murskaa mustikat ja laita ravistimeen muiden aineiden kanssa.
  2. Ravista ja siivilöi laseihin.

Vinkki! Voit halutessasi koristella lasin reunat. Sekoita laakealla lautasella karpalojauhetta ja sokeria. Kasta lasin reunat kevyesti vatkattuun munanvalkuaiseen ja paina karpalojauhesekoitukseen.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen
Pestyistä mehu- tai smoothiepulloista saa kivan lisän juhlakattaukseen. Etikettiliima irtoaa pesuainevedessä liottamalla ja teräsvillalla hankaamalla.
Pestyistä mehu- tai smoothiepulloista saa kivan lisän juhlakattaukseen. Etikettiliima irtoaa pesuainevedessä liottamalla ja teräsvillalla hankaamalla.

Sima maistuu tänä vuonna limetiltä ja inkivääriltä. Viipaloi liemeen luomusitruunoiden kanssa pari luomulimettiä, mausta inkiväärilastuilla ja pullota. Huoneenlämmössä sima valmistuu kolmessa päivässä.

Annoksia
3 l
Valmistusaika
30 min + jäähdytys + 3 vrk-1 vko
Vaikeustaso
Helppo

Simassa maistuvat nyt inkivääri ja lime

Ainekset

noin 4
cm
pala tuoretta inkivääriä
1-2
sitruunaa
1-2
limettiä
4
l
vettä
250
g
fariinisokeria
250
g
sokeria
1/5
tl
tuorehiivaa
rusinoita

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja leikkaa se lastuiksi. Pese ja viipaloi sitruunat sekä limetit.
  2. Laita kattilaan inkivääri ja puolet vedestä. Kiehauta inkiväärivesi ja kaada sokerien päälle. Lisää sitruuna- ja limettiviipaleet sekä loput vedestä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sulata hiiva tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokauden.
  4. Laita simapulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinat. Täytä pullot simalla. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Jääkaapissa siihen menee noin viikko ja huoneenlämmössä kolme vuorokautta.
  5. Säilytä valmista simaa jääkaapissa.

Tee kuvan donitsit tällä ohjeella!

Artikkeli jatkuu alapuolella
Tomusokerikuorrutteiset donitsit
Resepti
Tomusokerikuorrutteiset donitsit

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti
Kanelitanko on kätevä lusikka.
Kanelitanko on kätevä lusikka.

Kupillinen kuumaa juomaa lämmittää niin mielen, kielen kuin kylmät sormetkin. 

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkikaakao

Ainekset

1
l
täysmaitoa
6
rkl
kaakaojauhetta
4
rkl
pieniä vaahtokarkkeja
4
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa, sekoita kaakaojauhe. Laita lusikallinen vaahtokarkkia mukeihin, kaada kaakao päälle ja nauti. Jos vaahtokarkit ovat suuria, voit pilkkoa ne pienemmiksi. Koristele juoma kanelitangolla.

Kommentit (0)

Resepti Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen
Piparminttukaakao hurmaa minttusuklaan ystävän.
Piparminttukaakao hurmaa minttusuklaan ystävän.

Kuuma piparmintulla ja suklaalla maustettu kaakao lämmittää mukavasti kylmänä päivänä.

Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparminttukaakao

Ainekset

2
isoa piparminttutankoa
½
dl
tummaa suklaata
7
dl
vaniljanmakuista soijajuomaa
2
rkl
täyteläistä kaakaojauhetta
2
pientä piparminttutankoa

Työvaiheet

  1. Murenna isot piparminttutangot ja suklaa. Lämmitä soijajuoma kuumaksi. Vatkaa sekaan kaakaojauhe. Lisää piparminttumurske ja hämmennä, kunnes piparminttu on sulanut.
  2. Ota kattila liedeltä, lisää suklaarouhe ja anna sen sulaa.
  3. Nauti kuumana ja tarjoile pienen piparminttutangon kera.

Kommentit (0)

Teksti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.

Soseuta sesongin hedelmistä mahtava mocktail eli alkoholiton drinkki mojiton hengessä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4 dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja kauden hedelmiä: appelsiinia, veriappelsiinia, limettiä, ananasta ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Halkaise ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot. 
  2. Pese limetit harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi. 
  3. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Kiepauta kelmu laudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  4. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet. 
  5. Murskaa aineksia kevyesti ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, niin ne antavat makua.
  6. Kaada päälle ananasmehu ja kivennäisvesi. Koristele mintulla ja pudottele laseihin paloiteltuja kauden hedelmiä sattumiksi. 
  7. Tarjoa heti. 

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla ja anna juomalasille trendikäs ananastukka!
 

Kommentit (0)