Resepti Helena Velin
Annoksia
8-12
Vaikeustaso
Helppo

Broilerilasagne Välimeren tapaan

Ainekset

Broilerikastike
2
isoa sipulia
250
g
esäkurpitsaa
150
g
öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
1
nippu
persiljaa
1
nippu
basilikaa
4-6
valkosipulin kynttä
600
g
maustamattomia broilerin fileesuikaleita
paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
tlk (á 400 g)
tomaattimurskaa
½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
4
tl
kuivattua oreganoa
2
dl
kivettömiä mustia oliiveja
suolaa, rouhittua mustapippuria
Juustokastike
75
g
voita tai margariinia
2
dl
vehnäjauhoja
1
l
kulutusmaitoa
1
prk (200 g)
punaista pestoa
3
dl
emmentaljuustoraastetta
1
tl
suolaa
1-2
tl
rouhittua mustapippuria
1
pkt (500 g)
lasagnelevyjä
Pinnalle
2-3
dl
emmentalraastetta

Työvaiheet

  1. Voitele suorakaiteen mallinen iso lasagnevuoka.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Suikaloi kesäkurpitsa ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua tuoreyrtit. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerisuikaleet 2-3 erässä. Siirrä ruskistetut suikaleet isoon kattilaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Hauduta öljytilkassa sipulit pehmeiksi ja lisää kesäkurpitsasuikaleet. Kaada seos koko ajan hiljalleen porisevaan kastikkeeseen. Lisää yrtit, valkosipulin kynnet, aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia. Valmista tällä välin juustokastike.
  5. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kypsennä niitä minuutti. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kastike.
  6. Lisää pesto sekä juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta ja tarkista maku.
  7. Kaada vuokaan ensin broilerikastiketta ja asettele sen päälle kerros lasagnelevyjä. Niiden päälle kerros broilerikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Täytä kerroksia niin kauan, kuin kastikkeita riittää. Jätä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle kerros juustokastiketta.
  8. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
  9. Anna ruuan vetäytyä 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki! Valmista isotöinen broilerikastike edellisenä päivänä odottamaan jääkaappiin.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja parsakaalia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä tai -leikettä1
1
rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1
iso sipuli
½
kanaliemikuutio
dl
tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa
1
ps (200 g)
pakasteparsakaalin kukintoja
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Nosta hetkeksi syrjään liedeltä ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista samalla pannulla kuin broilerit.
  2. Lisää pannulle liemikuutio ja ruokakerma. Anna ruuan hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää pannulle jäiset parsakaalit ja mausta. Kypsennä ruokaa vielä 5-10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä.
  3. Silppua valmiin kastikkeen päälle basilikaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Vinkki! Ruokakerman sijaan voit lisätä pannulle purkillisen (400 g) tomaattimurskaa. Broilerifileet voi korvata suikaleilla. Silloin kypsymisaika on hieman lyhyempi.

Kommentit (1)

Vierailija

Broilerimäärä?

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-broileribruschetta

Ainekset

2
viipaletta vesimelonia
1
kypsä avokado
2
tl
sitruunamehua
4
reilua viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
valkosipulimajoneesia
8
viipaletta
kermajuustoa
4
paistetttua broilerin minuuttipihviä
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi vesimeloni ja avokado. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Laita seos hetkeksi sivuun.
  2. Paista maalaisleipiin rapea pinta pannulla öljyssä tai 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Sivele leiville majoneesia.
  3. Nosta leiville juustopalat, broilerin minuuttipihvit ja vesimeloni-avokadoseos.
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi suolaa. Tarjoile alku- tai iltapalana vihreän salaatin kera.

Kommentit (0)