Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Parasta kanakeittoa

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.

Kurkistus kaupan pakastealtaaseen nopeuttaa arkiruokarumbaa.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-juureskiusaus

Ainekset

450
g
maustamattomia kanasuikaleita
1
ps (500 g)
pakastettua peruna-sipulisekoitusta
2
2 ps (á 180 g)
pakastettuja juuressuikaleita
1
valkosipulinkynsi
2
prk
ruokakermaa
2
tl
currya
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kanasuikaleet ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä ja ripottele joukkoon 1t currya.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Sekoita peruna-sipulisekoitus ja juuressuikaleet kulhossa keskenään. Laita puolet sekoituksesta uunivuoan pohjalle. Lisää kanasuikaleet ja hienonnettu valkosipuli perunoiden päälle.
  4. Laita loput peruna-juuressekoituksesta kanojen päälle.
  5. Mausta ruokakerma suolalla, pippurilla ja currylla, sekoita hyvin. Kaada perunoiden päälle.
  6. Paista uunissa keskitasolla noin 1 tunti. Peitä uunivuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Kommentit (1)

colour switch

Oh! This article has suggested to me many new ideas. I will embark on doing it. Hope you can continue to contribute your talents in this area. Thank you.

colour switch

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Nappaa kynnet kypsästä valkosipulista syötäväksi haarukan kärjellä. Dippaa paistoliemeen patonkia.
Nappaa kynnet kypsästä valkosipulista syötäväksi haarukan kärjellä. Dippaa paistoliemeen patonkia.

Maukas broileri voidellaan yrttivoilla yltä ja alta. Sitrukset ja valkosipulit paahtuvat kanan kanssa samassa padassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 90 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-uunibroileri

Ainekset

1
(n. 1 ½ kg)
luomubroileri (esim. L’Uomu Nokka)
4
sitruunaa
rosmariinin oksa
pippuria
suolaa
4
rkl
voita sulatettuna
4
valkosipulia
2
limeä
2
rkl
hunajaa
Yrttivoi
1
rkl
timjamia
1
rkl
oreganoa
1
rkl
rosmariinia
3
valkosipulin kynttä
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Valmista ensin yrttivoi. Hienonna tuoreet yrtit. Kuori ja purista valkosipulit. Sekoita murska pehmeään voihin. Työnnä huoneenlämpöinen voi sormin broilerin nahan alle. Varo rikkomasta nahkaa. Laita broileri pataan rintapuoli ylöspäin. 
  2. Pese sitruunat. Leikkaa yksi sitruuna puoliksi ja työnnä puolikkaat sekä rosmariinin oksa broilerin sisään. Purista yhden sitruunan mehu ja valele se broilerin pintaan. Hiero nahkaan suolaa ja pippuria ja lorauta puolet voisulasta päälle. Sido koivet yhteen puuvillalangalla.
  3. Halkaise valkosipulit kuorineen. Leikkaa pestyt limet ja loput sitruunat viipaleiksi. Asettele valkosipulit ja sitrukset broilerin kanssa uunipataan. Levitä valkosipulien pinnoille hunajaa.
  4. Paista 20 minuuttia ja laske uunin lämpötila 190 asteeseen. Sivele loput voisulasta broilerin rinnan ja koipien päälle. Kypsennä vielä noin tunti tai kunnes broileri on kypsä ja sen kuori kauniin ruskea.  

Vinkki! Nappaa kynnet kypsästä valkosipulista syötäväksi haarukan kärjellä. Dippaa paistoliemeen patonkia.

Kommentit (0)

Resepti Marika Kuusisto Kuva Arto Vuohelainen
Pinaattinen kastike maistuu riisin, pastan ja perunamuusin kanssa.
Pinaattinen kastike maistuu riisin, pastan ja perunamuusin kanssa.

Kanasuikaleet, pakastepinaatti ja sinihomejuustomuru pelastavat, kun ruuan täytyy olla pöydässä alle puolessa tunnissa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurajuusto-pinaattibroileri

Ainekset

500
g
maustamattomia broilerin fileesuikaleita
70
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1
prk (3,3 dl)
ruokakermaa
4-5
dl
kanalientä
1
ps (150 g)
aurajuustomuruja
1
ps (150 g)
pakastepinaattia

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet nopeasti pannulla. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  2. Sulata voi pannulla ja lisää jauhot hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja kanaliemi. Kiehauta muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää ruskistetut fileesuikaleet sekä aurajuustomurut. Hauduta 5 minuuttia.
  3. Lisää pakastepinaatti ja kuumenna kastike. Tarkista maku. Tarjoile riisin, perunamuusin tai pastan kanssa

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)