Resepti Tuomas Meriluoto
Annoksia
6

Jogurttikastike

Ainekset

1-3
valkosipulinkynttä
noin 3
dl
maustamatonta turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½
dl
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim. minttua
1
tl
suolaa
1
tl
vastarouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu ja muut aineet.
  2. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
  3. Tarjoile taginen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukasari

Ainekset

500
g
kuorittuja katkarapuja
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
5-10
tippaa
tabascoa
2
rkl
öljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
2
rkl
hummerifondia tai ½ kalaliemikuutio
2-3
rkl
tomaattipyreetä
2-3
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta miedolla lämmöllä sipulisilppu ja tabasco öljyssä padassa tai kattilassa.
  2. Lisää nesteet, fondi, tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  3. Lisää kastikkeen joukkoon jäiset katkaravut. Kuumenna kasari nopeasti, mutta älä keitä, sillä katkaravut sitkistyvät keitettäessä.
  4. Tarkista ruuan maku ja lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa ruoka riisin tai patongin kera.

Vinkki! Voit valmistaa kasarin myös maustetuista katkaravuista, esim. Pirkka chili-korianteri. Jätä silloin tabasco pois. Jos kaipaat tukevampaa ruokaa, sopivat feta ja ranskankerma ihanasti ruuan päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukastike

Ainekset

1
iso sipuli
2
rkl
vettä
½
tl
chilijauhetta
1
prk (370 g)
yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2
valkosipulinkynttä
1
paprika
2
dl
kevyttä kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja

Työvaiheet

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
  2. Lisää sipuli ja tilkka vettä pannulle. Lisää chilijauhe, tomaattimurska ja murskatut 
  3. valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Pese ja halkaise paprika. Poista sisus ja viipaloi. Lisää kastikkeeseen.
  5. Lisää kookosmaito, vesi, soija ja suola ja lopuksi katkaravut. Kuumenna, älä keitä.
  6. Tarjoa katkarapukastike riisin kanssa.

Yhdessä annoksessa kastiketta ja riisiä on 235 kcal.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestoa ja ruisleipää

Ainekset

2
luomupunajuurta
2
rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
100
g
vuohenjuustoa
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1
rkl
camelinaöljyä)
2-3
tuoretta rosmariinin oksaa
rouhittua merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret neljään osaan, ripottele päälle hieman rypsiöljyä, rosmariinin oksat, suolaa ja pippuria.
  2. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Hienonna pehmeät punajuuret tehosekoittimella juuston ja siemenien kanssa hienoksi tahnaksi. Lisää sekaan lopuksi öljyt.
  3. Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleiksi, paahda kevyesti ja sivele punajuuripestoa päälle.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Marinoidut porkkanat

Ainekset

1
kg
porkkanoita
1
dl
pinjansiemeniä
2
rkl
voita
2
appelsiinia
1
dl
juoksevaa hunajaa
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi tikkupaloiksi.
  2. Paahda pinjansiementen pintaan kasarilla muutaman minuutin ajan väriä. Ota siemenet lautaselle odottamaan tarjoilua.
  3. Lisää kasariin nokare voita. Lisää porkkanat. Purista joukkoon puolentoista appelsiinin mehu. Lisää hunaja ja anikset. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
  4. Jäähdytä liemessään ja tarjoa kylmänä lisäkkeenä pinjansiemenillä ja appelsiinilohkoilla koristeltuna.

Kommentit (0)