
Venäläistyylisen kaalilaatikon pehmentää smetana ja osa kaalista on hapankaalia. Lihaisan version saat kun korvaat soijarouheen jauhelihalla.
Kasviskaalilaatikko hapankaalilla ja smetanalla
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kaali ja valuta hapankaali. Kuori ja silppua sipuli.
- Mittaa kaalit ja sipuli kattilaan. Hauduta veden, siirapin ja meiramin kanssa 15 minuuttia välillä hämmennellen.
- Kiehauta 9 desiä vettä. Lisää liemikuutiot ja keitä soijarouhetta 10 minuuttia. Mausta hyvin!
- Sekoita kaikki aineet yhteen smetanan ja kasvisliemen kanssa. Kaada voideltuun vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista ruokaa 175 asteessa uunin alatasolla tunti. Nosta vuoka keskitasolle ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Kun ruuan pinta on ruskistunut, voit peittää vuoan foliolla ja jatkaa kypsennystä sen jälkeen.
Vinkki! Ruoka jää hyvin kosteaksi. Jos haluat siitä kiinteämpää, lisää seokseen 1-2 munaa.
Voit käyttää soijarouheen tilalla 400 g ruskistettua jauhelihaa. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella. Jauhelihaversiossa kasvisliemen voi vaihtaa lihaliemeen.