Kiia Renko Kuva Sami Repo

Lammaspyörykät ja cajunkasvikset - yhdistelmä, jossa maut ovat kohdallaan!

Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lammaspyörykät ja cajunkasvikset

Ainekset

Maustetut kasvikset
10
kpl
jauhoista perunaa
1
kpl
bataattia
2
kpl
esikypsennettyä maissia
Mausteseos
1
dl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruunan mehua
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
cajunmaustetta
3
tl
kuivattua timjamia
2
tl
fariinisokeria
Päälle
tuoreita rosmariininoksia
Lammaspyörykät
500
g
lampaan jauhelihaa
maitoa
korppujauhoja
1
rkl
tuoretta timjamia tai persiljaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
kananmunaa
1
rkl
tomaattipyreetä
mustapippuria
1
tl
kanelia
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Puhdista perunat ja bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Paloittele maissi. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Kääntele kasvikset mausteseoksessa ja nosta reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Laita halutessasi päälle tuoreita rosmariininoksia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Lihapullia varten liota korppujauhoja maidossa 10 minuuttia. Silppua yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki aineet yhteen taikinaksi. Pyörittele massasta pieniä lihapullia.

Nosta perunapelti uunista ja laita pellille myös lammaspyörykät. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja pyörykät ovat kypsiä. Tarjoa smetanan tai jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Yksinkertaiseen jogurttikastikkeeseen tarvitset 3 dl turkkilaista jogurttia, ripauksen suolaa, 2 tl hunajaa ja 1 dl minttusilppua.