Kiia Renko Kuva Sami Repo

Rucolan maku on parhaimmillaan, kun lisäät sen valmiin pizzan päälle.

Annoksia
2
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gorgonzolapizza

Ainekset

2
kpl
valmista pizzapohjaa pakasteesta
tai
Pohja
2.5
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
öljyä
Tomaattikastike
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
pestokastiketta
3
rkl
sokeria
mustapippuria
Päälle
2
kpl
punasipulia
6
kpl
tomaattia
200
g
sinihomejuustoa
2
rkl
pizzamaustetta
rucolaa

Työvaiheet

Keitä ensin tomaattikastike. Kaada kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia kannen alla. Sekoita välillä. Jäähdytä.

Jos valmistat itse taikinan, lisää kuivahiiva, suola ja jauhot kuumahkoon veteen. Alusta taikinaksi ja lisää lopuksi öljy. Jätä taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Tällä välin kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puolita renkaat. Viipaloi tomaatit ja puolita halutessasi. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi.

Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä vähän peltiä pienemmäksi levyksi tai painele isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.

Levitä päälle ensin reilusti tomaattikastiketta. Levitä kastikkeen päälle sipulit, tomaatit ja juusto. Ripottele pinnalle pizzamaustetta.

Paista pizzaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Koristele valmis pizza rucolalla.

Vinkki! Keitä tomaattikastike edellisenä päivänä tai pari päivää ennen pizzan valmistusta. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää myös kaupan valmiita tomaattikastikkeita.

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Kuivakakusta saat mehevämmän lisäämällä siihen maustamatonta jogurttia.

Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku

Ainekset

3
munaa
3
dl
sokeria
150
g
voita tai margariinia
1
dl
makeaa omenasosetta tai muussattua banaania
2
tl
kardemummaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
2
dl
maustamatonta- tai turkkilaista jogurttia
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen hedelmä-rasvaseos ja jogurtti.
  2. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit korvata 1 dl vehnäjauhoja tummalla kaakaojauheella. Jos muussaat kakkuun banaania, lisää taikinaan loppuvaiheessa pari desiä puolen sentin kokoisia suklaapaloja.

Kommentit (0)

Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa.

Annoksia
12-15 palaa

Porkkanakakku

Ainekset

4
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
dl
öljyä
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
25
g
pehmeää voita
2
dl
tomusokeria
1
dl
manteli- tai pähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
  2. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
  3. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
  4. Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.

Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Tiina Valkonen Kuva Veera Lipasti

Tuoreet viikunat ja ranskankermavaahto viimeistelevät syksyisen mehevän nautinnon.

Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-viikunakakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
200
g
voita
dl
sokeria
1
dl
viikunahilloa
4
kanamunaa
Päälle
1
prk (2 dl)
ranskankermaa
½
dl
tomusokeria
Koristeeksi
4-6
tuoretta viikunaa
juoksevaa hunajaa
rouhittuja kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi ja yhdistä suklaaseen. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Sekoita joukkoon viikunahillo.
  2. Vaahdota valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahto ja jäähtynyt voi-suklaaseos. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
  3. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.Anna kakun jäähtyä. Voit tarjota kakun myös jääkaappikylmänä.
  4. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Huuhtele ja lohko viikunat. Koristele kakku viikunoilla ja manteleilla. Valuta päälle hunajaa.
  5. Vinkki! Voit tarjota kakun myös lämpimänä. Anna kakun vetäytyä paistamisen jälkeen puoli tuntia ja tarjoa ranskankerma erikseen.

Kommentit (0)

Annoksia
noin 15 jättikeksiä tai 24 normaalikokoista
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaacookies

Ainekset

250
g
valkosuklaata
2
rkl
huoneenlämpöistä voita
dl
rypsiöljyä
3
dl
ruskeaa sokeria
1
iso muna
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
½
tl
ruokasoodaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Paloittele valkosuklaa pieniksi kuutioiksi.
  3. Vatkaa voi, öljy ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
  4. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Lisää taikinaan jauhoseos ja valkosuklaapalat. 
  5. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. (Keksit leviävät paistamisen aikana, joten paista keksejä muutamassa erässä ja jätä pellille tilaa keksien leviämistä varten).
  6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.

Kommentit (0)