Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Kevyt ja raikas hedelmäsalaatti houkuttelee raskaiden jouluruokien jälkeen.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen hedelmäsalaatti

Ainekset

2
kpl
viikunaa
2
kpl
kiiviä
1
kpl
appelsiinia
1
kpl
punaista omenaa
2
dl
tummia viinirypäleitä
mangoa tai
säilykemangoa
papaijaa
1
kpl
karambolaa
10
kpl
ananaskirsikkaa
Marinointi
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
kpl
tähtianista
1
kpl
kanelitankoa
vaniljatankoa

Työvaiheet

Keitä ensin marinointiliemi. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Laita sivuun odottamaan.

Pese kaikki hedelmät. Leikkaa viikuna neljään tai kuuteen osaan. Kuori kiivi ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa appelsiinista terävällä veitsellä kuori ja valkoinen osa pois. Viipaloi. Leikkaa omena kuorineen kuutioiksi. Käytä pienet rypäleet kokonaisina, halkaise isot kahtia.

Kuori mango ja ota veitsellä lohkoja tai valuta säilykemango ja leikkaa paloiksi. Halkaise papaija ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kuutioiksi. Viipaloi karambola.
Halkaise ananaskirsikat.

Yhdistä kaikki paloitellut hedelmät ja kaada marinointiliemi päälle. Anna marinoitua kylmässä noin 2 tuntia. Laita tarjoiluastiaan. Jätä tähtianikset ja kanelitangot koristamaan hedelmäsalaattia.

Vinkki! Lorauta halutessasi marinointiliemeen mieleistäsi likööriä.