Sanna Kekäläinen Kuva Sanna Peurakoski
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattispagetti

Ainekset

400
g
täysjyväpastaa
Kastike
3
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
pakastesipulia
tai
1
kpl
sipulia
1
rkl
öljyä
150
g
pakastepinaattia
2
dl
kuohukermaa
tai
2
dl
ruokakermaa
200
g
fetaa
chilirouhetta
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
4
rkl
pinjansiemeniä paahdettuna
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Tee kastike pastan kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti on sulanut ja lämmennyt. Lisää kerma ja anna sen kiehahtaa. Murustele joukkoon feta. Voit säästää osan fetamuruista koristelua varten. Mausta kastike chilillä ja mustapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä feta on suolaista.

Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele paahdetuilla siemenillä ja halutessasi juustolla. Voit halutessasi lisätä pastan pinnalle vielä basilikanlehtiä tai hienonnettua lehtipersiljaa.

Siementen paahtaminen: Mittaa siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista käännellen, kunnes siemenet saavat kauniin värin.

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Munakoisot saavat uunissa paahteisen maun.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu munakoisotahna eli patlican salatasi

Ainekset

3
munakoisoa
1
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
3
valkosipulinkynttä
1
persiljanippu
1
sitruunamehua
1
tl
punaviinietikkaa tai 1 tl valkoviinietikkaa
1
tl
valkopippuria
1
tl
suolaa
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paina munakoisojen pintaan haarukalla muutama reikä, etteivät ne ”räjähdä” uunissa. Paahda munakoisoja uunin keskitasolla 250 asteessa 45–60 minuuttia. Kuori lämpiminä ja paloittele sisus mahdollisimman pieneksi murskaksi kulhoon.
  2. Lisää tahini, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, varsineen silputtu persilja, sitruunamehu, etikka, pippuria vähän kerrallaan, suola ja öljy. Tarkista maku ja lisää pippuria halutessasi.

Vinkki! Hyvä munakoiso on hieman pehmeä. Tarjoile tahna paahdetun leivän tai voileipäkeksien päällä.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkavuoka

Ainekset

6-8
palsternakkaa
dl
vettä
luomukasvisliemikuutio tai lipstikkaa
2
dl
ruokakermaa, 15 % rasvaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pestyt ja kuoritut palsternakat vajaan sentin viipaleiksi.
  2. Keitä 1-2 minuuttia. Ota vesi talteen ja mausta halutessasi kasvisliemikuutiolla tai kevyesti lipstikalla.
  3. Levitä palsternakat uunivuokaan.
  4. Sekoita keitinvesi ja kerma. Kaada vuokaan, niin että pohjalla on muutama sentti nestettä. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia eli kunnes juusto saa kauniin värin.

Vinkki! Paistoksen voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Lado vuokaan raa´at kesäkurpitsakuutiot. Jatka samaan tapaan kuin palsternakkapaistosta valmistettaessa.

Kommentit (0)

Resepti Marita Suontausta Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Thaihenkinen kasviscurry

Ainekset

3
dl
kuivia soijasuikaleita
1
kpl
sipulia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
keltaista paprikaa
1
rkl
öljyä
1
tkl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
2
rkl
currytahnaa
1
rkl
kalakastiketta tai 1 rkl soijakastiketta
200
g
vihreitä pakastepapuja

Työvaiheet

  1. Keitä soijasuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja purista kevyesti kuivemmiksi. Kuori sipuli ja porkkanat. Leikkaa suikaleiksi. Suikaloi puhdistettu paprika.
  2. Ruskista soijasuikaleet kevyesti kattilanpohjalla öljyssä. Lisää sipulit ja porkkanat. Kuullota pari minuuttia.
  3. Kaada sekaan kookosmaito ja vesi. Mausta currytahnalla ja kalakastikkeella. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää paprikat ja jäiset pavut. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä.
  4. Tarjoa keitetyn ohran tai riisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
6-8 palaa

Provencen kesäkurpitsapaistos

Ainekset

noin 500
g
kesäkurpitsaa
1
rkl
voita ja loraus oliiviöljyä
2
keltasipulia
2-3
valkosipulinkynttä
iso oksa tuoretta timjamia
400
g purkki
tomaatteja
5-10
basilikanlehteä
suolaa ja mustapippuria myllystä
5
munaa
½
dl
raastettua parmesaania
½
dl
silputtua persiljaa
½
dl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin siivuiksi ja paista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa. Nosta lautaselle odottamaan.
  2. Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja timjaminoksa hitaasti öljyssä ja nokareessa voita. Lisää tomaatit liemineen. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua ilman kantta kunnes neste on haihtunut.
  3. Riko munien rakenne ja lisää sekaan juustoraaste, persilja ja ruohosipuli sekä lopuksi tomaattimuhennos. Lisää kesäkurpitsasiivut ja tarkista maku.
  4. Kaada paistovuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa  35–40 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä.

Kommentit (0)