Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen Ohje Martti Rousi
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen sienirisotto

Ainekset

2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
keltasipulia
4
kpl
valkosipulinkynttä
5
dl
risottoriisiä
40
g
kuivattuja tatteja
2
dl
kuivaa valkoviiniä
1
l
lihalientä vasikanfondista
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
dl
parmesaania

Työvaiheet

Kuullota öljyssä ensin silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää sekaan riisi ja sekoita, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Lisää liotetut sienet ja valkoviini. Anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Lisää kuuma lihaliemi vähän kerrallaan, jolloin se imeytyy hyvin riisiin.  Riisi on sopivan kypsää kun sen sisus tuntuu hampaiden välissä edelleen hiukan kovalta. Keittoaikaa tähän kuluu noin 17 minuuttia.

Lisää sekaan parmesaaniraaste ja tarjoa heti rapean maalaisleivän ja hyvän viinin kera.

 

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Kommentit (2)

Eirlys

Everyone is looking for good health food sources. animal jam

happywheels

Thanks for your post! I think there are many other people who are interested in them just like me! How long does it take to complete this article? I have read through other blogs, but they are cumbersome and confusing. I hope you continue to have such quality articles to share!

happy wheels

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!

Kasvislasagne on isotöinen, mutta helppo valmistaa.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Ainekset

1
pkt
lasagnelevyjä
Kasviskastike
1
kesäkurpitsa
2
porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni munakoiso
1
paprika
2
tlk (á 400 g)
tomaattimurskaa
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
kanelia
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
voita tai margariinia
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
1-2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua viherpippuria
½
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
2
dl
juustoraastetta
1
pötkö (noin 150 g)
vuohenjuustoa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa, kuoritut porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi munakoiso ja leikkaa viipaleet suupaloiksi. Ruskista pannulla öljyssä.
  2. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi ja paloittele. Kaada tomaattimurskat paistokasariin tai isoon kattilaan. Kuumenna liemikuutioiden kanssa.
  3. Kuullota loput kasvikset kolmessa erässä pannulla öljyssä. Lisää kasvikset tomaattimurskan joukkoon ja hauduta hiljalleen mausteiden kanssa kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
  4. Keitä tällä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä hämmennellen muutama minuutti. Lisää maito vähän kerrallaan. Hämmennä koko ajan vispilällä, kunnes seos on kuumaa.
  5. Lisää juustoraaste vähän kerrallaan ja jatka kuumentamista, kunnes juusto on sulanut ja kastike saennut.
  6. Levitä ison lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Täytä vuokaan 4-5 kerrosta.
  7. Jätä lasagnelevyt päällimmäiseksi, levitä niiden päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet lasagnen päälle oliivien ja halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Torkkeli Kuva Jarno Kovamäki
Koristele lasagne pikkutomaateilla. Anna ruuan vetäytyä vartti ennen tarjoilua.
Koristele lasagne pikkutomaateilla. Anna ruuan vetäytyä vartti ennen tarjoilua.

Lasagnen valmistus vaatii aikaa mutta on yllättävän helppoa. Lasagnea voi muunnella vaihtelemalla kasviksia ja kokeilemalla jauhelihan tilalla vaikka tonnikalaa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen lasagne

Ainekset

9
lasagnelevyä
voita, margariinia tai öljyä vuoan voiteluun
Jauhelihakastike
1
rkl
öljyä
1
sipuli
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
400
g
jauhelihaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua basilikaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
Valkokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
maitoa
150
g
juustoraastetta
¼
tl
muskottipähkinää
suolaa, riippuen juuston suolaisuudesta
Pinnalle
parmesaania tai muuta juustoa raasteena
kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Huuhdo tomaattipurkki desillä vettä ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hiljakseen 2–3 minuuttia.
  2. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen ja anna kiehua 1–2 minuuttia. Lisää juusto ja mausteet.
  3. Voitele lasagnevuoka. Levitä pohjalle ¼ jauhelihakastikkeesta, päälle juustokastiketta ja sen päälle kolme lasagnelevyä. Toista pari kertaa.
  4. Lusikoi päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja reilusti juustokastiketta. Viimeistele juustoraasteella.
  5. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!

Punainen pennelaatikko on maistuva lihaton makaronilaatikko. Ruokaisuutta siihen tuo sinihomejuustokastike ja väriä punajuuri.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen pennelaatikko

Ainekset

400
g
pennepastaa
dl
keitettyjä, pieniä punajuurikuutioita
5
dl
ruokakermaa
200
g
sinihometuorejuustoa
1-2
kananmunaa
1
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta runsaassa, suolassa maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta ja nosta sivuun.
  2. Sekoita keitetty pasta, keitetyt punajuurikuutiot, ruokakerma, tuorejuusto ja muna kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  3. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada pinnoitettuun uunivuokaan, tasoita pinta ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja sisus on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki peitettynä ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)