Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen

Heleän vihreä herneparsarisotto on kuin lupaus keväästä.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vihreä risotto

Ainekset

1
kpl
risottoa perusohjeella
Lisäksi
500
g
vihreitä kasviksia
1
dl
hienonnettuja yrttejä

Työvaiheet

Valmista risotto perusohjeen mukaan.

Keitä toisessa kattilassa vihreät kasvikset (esim. herneet, herneenpalot, parsa tai edamamepavut) vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Vihreä parsa kypsyy noin 5 minuutissa, herneet ja palot noin 2 minuutissa. Valuta vesi pois.

Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä (esim. ruohosipulilla ja lehtipersiljalla). Yhdistä risoton kanssa.

Vinkki! Viitseliäs pikapaistaa vielä keitetyt, valutetut kasvikset pannulla muutamassa ruokalusikallisessa voita. Kasvikset saavat siitä lisämakua. Risottoon voi halutessaan lisätä paistettua pekonia tai broilerin rintafileetä.

Resepti Riikka Kaila Video Ninna Lindström
Lentävä lautanen -videolla syntyy helppo ja nopea pastasalaatti, joka pelastaa kaikenikäiset kokit nälkäkiukulta.

Pastasalaatti on kesän monitoimiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Taltuta salaatilla lounasnälkä, pakkaa piknikille evääksi tai nauti välipalaksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pastasalaatti

Ainekset

4
dl
kuviopastaa
1
l
vettä ja 1 tl suolaa pastan keittämiseen
2
rkl
rypsiöljyä
10
kirsikkatomaattia
6
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (200 g)
salaatti- tai fetajuustokuutioita
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. (Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta.)
  2. Valuta kypsä pasta lävikössä ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy pastan joukkoon.
  3. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä molemmat pastan joukkoon.
  4. Lisää juustokuutiot ja auringonkukansiemenet pastan joukkoon. Nypi basilikanlehdet salaattiin.
  5. Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada kastike pastasalaatin joukkoon ja sekoittele nostellen kaikkialle salaattiin.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Kommentit (1)

minion rush

Thanks for sharing.I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe there will be many people who share my views when they read this article from you.Those who come to read your article will find lots of helpful and informative tips.

- minion rush

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!
Tästä lasagnesta riittää isolle porukalle!

Kasvislasagne on monivaiheinen, muttei vaikea valmistaa. Valitse astia, jonka voit nostaa suoraan uunista pöytään.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Ainekset

1
pkt
lasagnelevyjä
Kasviskastike
1
kesäkurpitsa
2
porkkanaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni munakoiso
1
paprika
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
kanelia
½-1
tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
voita tai margariinia
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
1-2
tl
suolaa
1
tl
rouhittua viherpippuria
½
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
2
dl
juustoraastetta
1
pötkö (noin 150 g)
vuohenjuustoa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa, kuoritut porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi munakoiso ja leikkaa viipaleet suupaloiksi. Ruskista pannulla öljyssä.
  2. Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi ja paloittele. Kaada tomaattimurskat paistokasariin tai isoon kattilaan. Kuumenna liemikuutioiden kanssa.
  3. Kuullota loput kasvikset kolmessa erässä pannulla öljyssä. Lisää kasvikset tomaattimurskan joukkoon ja hauduta hiljalleen mausteiden kanssa kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
  4. Keitä tällä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä hämmennellen muutama minuutti. Lisää maito vähän kerrallaan. Hämmennä koko ajan vispilällä, kunnes seos on kuumaa.
  5. Lisää juustoraaste vähän kerrallaan ja jatka kuumentamista, kunnes juusto on sulanut ja kastike saennut.
  6. Levitä ison lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Täytä vuokaan 4-5 kerrosta.
  7. Jätä lasagnelevyt päällimmäiseksi, levitä niiden päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet lasagnen päälle oliivien ja halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Torkkeli Kuva Jarno Kovamäki
Koristele lasagne pikkutomaateilla. Anna ruuan vetäytyä vartti ennen tarjoilua.
Koristele lasagne pikkutomaateilla. Anna ruuan vetäytyä vartti ennen tarjoilua.

Lasagnen valmistus vaatii aikaa mutta on yllättävän helppoa. Lasagnea voi muunnella vaihtelemalla kasviksia ja kokeilemalla jauhelihan tilalla vaikka tonnikalaa.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen lasagne

Ainekset

9
lasagnelevyä
voita, margariinia tai öljyä vuoan voiteluun
Jauhelihakastike
1
rkl
öljyä
1
sipuli
1
porkkana
2
valkosipulinkynttä
400
g
jauhelihaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua basilikaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
Valkokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
maitoa
150
g
juustoraastetta
¼
tl
muskottipähkinää
suolaa, riippuen juuston suolaisuudesta
Pinnalle
parmesaania tai muuta juustoa raasteena
kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana pieniksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Huuhdo tomaattipurkki desillä vettä ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hiljakseen 2–3 minuuttia.
  2. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen ja anna kiehua 1–2 minuuttia. Lisää juusto ja mausteet.
  3. Voitele lasagnevuoka. Levitä pohjalle ¼ jauhelihakastikkeesta, päälle juustokastiketta ja sen päälle kolme lasagnelevyä. Toista pari kertaa.
  4. Lusikoi päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja reilusti juustokastiketta. Viimeistele juustoraasteella.
  5. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (0)