Kiia Renko Kuva Sami Repo

Tee blinien seuraksi tahna vaikka savukalasta tai katkaravuista.

Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Perunablinit

Ainekset

300
g
jauhoisia perunoita
5
dl
maitoa
20
g
hiivaa
1
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
kermaviiliä
1.5
tl
suolaa
4
kpl
kananmunankeltuaista
4
kpl
kananmunanvalkuaista
voita paistamiseen

Työvaiheet

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja raasta.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan jauhot, kermaviili, suola, keltuaiset ja perunaraaste. Lämmitä uudelleen kädenlämpöiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.

Paista reilun kokoisia blinejä miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät  kypsyä kunnolla. Hyvä lisuke on esimerkiksi savusilakoista, ranskankermasta, sipulisilpusta, suolasta ja pippurista sekoitettu tahna. Myös katkaravut tai jokiravunpyrstöt sopivat tahnaan silakoiden sijaan.