Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen
Purkillinen turkkilaista jogurttia tuo pohjaan ihanan happaman maun ja mehevän rakenteen.
Purkillinen turkkilaista jogurttia tuo pohjaan ihanan happaman maun ja mehevän rakenteen.

Pikaisin pizza tehdään flatbread-taikinasta. Taikina muotoillaan öljytyin käsin suoraan kulhosta paistinpannuun. Kohotustakaan ei tarvita, sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta. Tomaattikastikekin vaihtuu valmiiseen pestoon.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pannupizza

Ainekset

Taikina
7-8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1 ½
dl
tomaatti- tai basilikapestoa
(100 g salamia)
2
palloa mozzarellaa
1
ruukku rucolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi 5-10 minuuttia, kunnes muodostuu hyvä sitko. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Valuta mozzarellat ja kuivaa pinta. Ota muutkin täytteet esille.
  3. Kuumenna paistinpannu. Paloittele taikina kulhossa neljään osaan. Öljyä kädet ja venyttele yksi paloista pannuun sopivaksi pizzapohjaksi.
  4. Paista pohjaa 2-3 minuuttia toiselta puolelta. Käännä ja levitä pesto, halutessasi salami sekä mozzarella päälle. Jatka paistamista 2-3 minuuttia. Paista loput pizzat samaan tapaan.
  5. Viimeistele pizzat rucolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Sitruuna ja peruna yllättävät pikapitsan täytteinä.
Sitruuna ja peruna yllättävät pikapitsan täytteinä.

Ylijäämämuusille tai keitetyille perunoille löytyi nerokas käyttötapa. Muusi taltuttaa sitruunan kirpeyttä pitsan pohjalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapitsa

Ainekset

Pohja
valmista pizzataikinaa (esim. Wewalka)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
ranskankermaa
1
dl
perunamuusia
125
g
mozzarellaa
½
dl
parmesaanihiutaleita
½
sitruuna
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele taikina pannuun tai leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele öljyllä. Sekoita ranskankerma ja perunamuusi. Levitä pohjalle.
  2. viipaloi sitruuna ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Asettele sitruuna- ja mozzarellasiivut lomittain pitsan päälle. Ripottele päälle parmesaanihiutaleita ja rosmariinia.
  3. Paista uunissa 12–15 minuuttia. Rouhi pinnalle pippuria ja ripottele suolaa. Revi päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa kuumana.

Vinkki! Muusin sijaan voit käyttää pari, kolme ohueksi viipaloitua keitettyä perunaa. Levitä tällöin ranskankerma pohjalle ja perunat sen päälle.

Voit tehdä pizzapohjan myös itse esimerkiksi tällä ohjeella:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Parmankinkku-viikunapizza
Resepti
Parmankinkku-viikunapizza

 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Sitrusrahka on silkkaa raikkautta.
Sitrusrahka on silkkaa raikkautta.

Rahka on nopea ja täyttävä aamiainen, välipala ja päivän päättäjä. Tässä rahka saa mausteeksi hieman hunajaa ja runsaasti aurinkoisia sitruksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka

Ainekset

1
verigreippi
1–2
appelsiinia
2
klementiiniä
1
rkl
hunajaa
Pehmeä rahka
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin, sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
½
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Kuori sitrukset veitsellä hedelmälihaa myötäillen ja irrota veitsellä hedelmälohkot kalvoistaan. Nostele ne kulhoon ja sekoita. Puristele kulhoon myös hedelmäkalvoista irtoava neste. Mausta hunajalla ja sekoita varovasti.
  2. Sekoita toisessa kulhossa rahka, hunaja, sitruskuoriraaste ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Jaa rahka kulhoihin ja annostele päälle sitrukset. 

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen
Pannulla voissa paistettua maalaisleipää on vaikea vastustaa. Maukas juusto viimeistelee klassikkoherkun.
Pannulla voissa paistettua maalaisleipää on vaikea vastustaa. Maukas juusto viimeistelee klassikkoherkun.

Ranskalainen kinkku-juustoleipä maistuu erityisen ihanalta, kun sen väliin sujauttaa muutaman viipaleen avokadoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Croque monsieur avokadon kera

Ainekset

8
viipaletta
maalais- tai paahtoleipää
4
rkl
voita
8
ohutta viipaletta kinkkua
200
g
raastettua cheddaria tai gruyéreä
1
avokado viipaloituna

Työvaiheet

  1. Voitele leivät voilla.
  2. Asettele kinkku, juusto ja avokado neljälle leivälle, voitelemattomille puolille.
  3. Nosta loput leivät kansiksi voideltu pinta ulospäin.
  4. Paista keskilämmöllä pannulla molemmilta puolilta 1–2 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valkosipuli täydentää ihanasti fetan ja pinaatin makua. Jos et ole valkosipulin ystävä, voit vähentää kynsien määrää.
Valkosipuli täydentää ihanasti fetan ja pinaatin makua. Jos et ole valkosipulin ystävä, voit vähentää kynsien määrää.

Onko feta-pinaattipiirakka suosikkisi? Kokeile sitä uudessa rapeassa muodossa.

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Feta-pinaattistruudeli

Ainekset

4
arkkia
filotaikinaa
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
ruukku timjamia
Täyte
1
sipuli
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
ps (300 g)
pakastepinaattia
200
g
fetajuustoa
150
g
saksanpähkinöitä
1
(luomu)sitruuna
2
rkl
hunajaa
2
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nosta filotaikina sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
  2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pinaatti ja jatka kypsentämistä, kunnes pinaatti on kokonaan sulanut pannulle ja neste kiehunut pois. Jäähdytä paistos.
  3. Murenna feta. Rouhi pähkinät. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori.
  4. Sekoita pinaattipaistoksen joukkoon feta, pähkinät, sitruunankuori, hunaja, timjami sekä suola ja pippuri.
  5. Ota yksi filoarkki puhtaalle työtasolle. Voitele arkki oliiviöljyllä. Riivi pinnalle timjamin lehtiä. Nosta toinen arkki päälle, voitele se ja ripottele jälleen timjamia. Tee vielä kaksi kerrosta samalla tavalla.
  6. Lusikoi täyte levyn kapealle sivulle. Taita ulkoreunat sisään ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta rulla leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin.
  7. Voitele rullan pinta öljyllä ja ripottelpäälle pähkinöitä ja timjamia.
  8. Paista rullaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaansa.

Vinkki! Vehnästä valmistettu filotaikina löytyy hyvinvarusteltujen ruokakauppojen pakastealtaasta muiden pakastetaikinoiden vierestä. Kun leivot filosta, sulata taikinarulla ja ota tarvittava määrä arkkeja. Kääri loput arkit takaisin rullalle ja pakasta myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (0)