Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen

Ei haittaa, vaikka saaristolaisleipä olisi ehtinyt vähän kuivahtaa! Saat siitä ja katkaravuista pyttipannun.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rapupyttis

Ainekset

200
g
katkarapuja
8
kpl
kuivia saaristolaisleipäviipaleita
1
kpl
sipulia
3
kpl
kovaksikeitettyä kanamunaa
2
rkl
sitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen
Kastike
1
l
sieniä
2
dl
kasvislientä tai lientä kantarellifondista
1.5
dl
maitoa tai maito-kermaseosta
sokeria ja mustapippuria

Työvaiheet

Sulata katkaravut. Kuullota kastiketta varten sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää kasvisliemi ja maito. Soseuta kastike sileäksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria.

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista leipäpalat ja sipulisilppu voissa pannulla rapeiksi.

Kuori ja silppua munat. Lisää pannulle katkarapujen kanssa. Jatka paistamista muutama minuutti. Tarjoa pyttis kastikkeen kanssa.