Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen

Ohrasuurimot sopivat hyvin laatikkoruokiin.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Risoton sijaan tattiohratto

Ainekset

3
dl
ohrasuurimoita
1
kpl
sipulia
1
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
dl
valkoviiniä
1
l
kasvislientä
2
kpl
timjaminoksaa
5
dl
tatteja
3
dl
parmesaania
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa. Hienonna sipulit ja kuullota öljytyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suurimot ja kuullota hetki. Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt suurimoihin.

Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt. Sekoita koko ajan. Kuullota tatit öljyssä ja lisää ohraton joukkoon. Lisää parmesaanijuusto ja voi, kun suurimot ovat juuri ja juuri kypsiä. Ohratto saa jäädä risoton tapaan löysäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada risotto tarjoiluastiaan ja vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja risoton päälle.

Vinkki! Ohrattoon sopivat kaikki kauden sienet. Sieniohratto sopii erinomaisesti alkupalaksi, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.