Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa graavilohisalaatti

Ainekset

dl
riisiä tai 4 dl keitettyä riisiä
100
g
graavilohta
10
cm
kurkkua
Kastike
¾
dl
rasvatonta maustamatonta jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
sinappia
2
tl
juoksevaa hunajaa
tl
raastettua sitruunankuorta)
1
rkl
hienonnettua tilliä
jauhettua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta siivilässä ja jäähdytä juoksevan, kylmän veden alla.
  2. Valmista riisin kiehuessa kastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet yhteen. Mausta mustapippurilla.
  3. Leikkaa lohi ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kaikki aineet kevyesti salaatiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki! Voit lisätä salaattiin halutessasi tomaattia tai paprikaa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tabboulehin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Tabboulehin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tabbouleh-salaatin kesäversio syntyy ohrahelmistä ja tuoreista yrteistä. Ruokaisa salaatti sopii minkä vain kesäruuan pariksi.

Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ohratabbouleh

Ainekset

3
dl
ohrahelmiä (Torino)
1½ l vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
dl
siemensekoitusta
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
ruohosipulia
½
dl
rypsiöljyä
½
dl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
tuoreita yrttejä ja siemensekoitusta

Työvaiheet

  1. Keitä ohrahelmet kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan eli noin 15 minuuttia. Valuta ohra siivilässä, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kumoa kulhoon.
  2. Paahda siemensekoitus kevyesti kuivalla valurautapannulla. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna yrtit, mutta säästä pari oksaa koristeluun. Lisää ohran joukkoon.
  4. Lisää siemenet, öljy, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä suola ja pippuri ohran joukkoon. Kauho sekaisin. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. Viimeistele yrteillä ja siemensekoituksella.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Rapea kukkakaali-sillisalaatti on uusien perunoiden uusin ystävä.
Rapea kukkakaali-sillisalaatti on uusien perunoiden uusin ystävä.

Lepytä silli kermaisella sitruunakastikkeella ja kokoa salaatti kukkakaalista, retiiseistä ja punasipulista.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silli-kukkakaalisalaatti

Ainekset

1
pkt (150 g)
kevytsuolattuja sillifileitä (ruodottomia)
1
pieni (400 g)
kukkakaali
1
nippu (200 g)
retiisejä
2
(puna)sipulia varsineen
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa sillifileet talouspaperiin. Paloittele pieniksi kuutioiksi.
  2. Huuhdo kasvikset. Viipaloi kukkakaali ja leikkaa viipaleet veitsellä muruiksi. Puolita ja viipaloi retiisit. Hienonna sipulit varsineen.
  3. Sekoita ranskankerma, sinappi, sitruunamehu, hunaja ja mustapippuri kulhossa. Lisää sillit ja hienonnetut kasvikset. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa puoli tuntia, niin maut tasoittuvat mutta kukkakaali on vielä rapeaa.

Vinkki!  Jos pidät mehevästä salaatista, voit tehdä sen päivää aiemmin jääkaappiin. Sillin suolaisuus imee kasviksista nestettä, jolloin kukkakaalit pehmenevät ja kastike löystyy.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Herkkä perhospasta sopii juhlaan.
Herkkä perhospasta sopii juhlaan.

Paahtaminen nostaa parsan ja fetan maut uusiin korkeuksiin ja saa makaronisalaatin maistumaan täysin uudelta. Salaatti kestää hyvin jääkaapissa yhden yön.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-pastasalaatti

Ainekset

Paahdetut parsat
1
pkt (500 g)
vihreitä parsoja
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria
2
tl
(ruokokide)sokeria
½
tl
suolaa
2
pkt (à 200 g)
aitoa fetajuustoa
1
dl
siemensekoitusta
Pastapohja
1
pkt (500 g)
pastaperhosia (farfalle)
vettä ja suolaa keittämiseen
½
dl
sitruunamehua
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
tuoretta oreganoa
2-3
vartta (50 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin parsat. Puhdista ne ja napsauta tyvestä kuiva pala pois. Paloittele parsat kolmeen osaan.
  2. Sekoita kulhossa öljy, mustapippuri, sokeri ja suola. Pyöräytä parsat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Valuta feta ja murenna se parsojen lomaan. Ripottele päälle siemenet.
  3. Paahda parsoja ja fetaa 250-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä vetäisemällä parsat leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle. Jos parsat unohtuvat liian pitkäksi aikaa kuumalle pellille, ne menettävät värinsä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja jäähdytä se kylmän, juoksevan veden alla. Valuta hyvin ja kumoa pasta kulhoon. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri.
  5. Hienonna oregano ja kevätsipuli. Lisää ne pastan joukkoon. Kumoa joukkoon jäähtyneet fetat ja parsat, mutta säästä osa salaatin pinnalle. Pyöräytä sekaisin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
  6. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Ripottele päälle loput fetat ja parsat sekä tuoreita yrttejä.

Vinkki! Voit tehdä salaatin valmiiksi juhlapäivän aamuna tai edellisenä iltana.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.

Nyt ei mene mitään haaskuuseen! Kiehauta raparperit ja käytä kirpeän raikasta raparperia kaalisalaattiin. Keitinvesi kannattaa käyttää raparperitiivisteeseen, josta valmistat kesän ihanimman ruokajuoman.

Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-coleslaw

Ainekset

500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
(400 g)
varhaiskaali
1
rkl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Kastike
250
g
turkkilaista jugurttia
¼
tl
mustapippuria myllystä
1-2
vartta (25 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja kuori raparperit tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
  2. keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja anna jäähtyä. Käytä liemi juomatiivisteenä. Jäähdytä raparperit siivilässä.
  3. Huuhdo ja leikkaa varhaiskaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Lisää päälle hieman etikkaa ja suolaa. Sekoita.
  4. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia huoneenlämmössä tai pari tuntia jääkaapissa, kunnes etikka on pehmentänyt kaalia. Valuta ylimääräinen liemi pois.
  5. Sekoita jugurtti, pippuri ja valutetut raparperit. Kääntele seos kaalin joukkoon. Kumoa salaatti kulhoon. Viimeistele kevätsipulilla.

 

Kommentit (0)