Päivitys klo 21.08: Livechat on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Mitä haluat tietää työn hakemisesta? Nyt sinulla on tilaisuus kysyä.

Taustaksi: Kodin Kuvalehdessä on käynnissä juttusarja, jossa etsitään töitä viisikymppisille, työttömiksi jääneille naisille. Yhtenä sarjan asiantuntijoista on toiminut muutos- ja kehitysprosesseihin erikoistuneen HRM Partnersin toimitusjohtaja ja valmentaja Anitta Niemelä. Hän on antanut käytännön vinkkejä siitä, miten töitä nykyisin haetaan.

Tänään Anitta vastaa livenä kysymyksiinne työnhausta. Hän päivystää verkossa klo 10–11, 14–15 sekä 20–21.

Haluatko tietää, kehen otat yhteyttä metsästäessäsi piilotyöpaikkoja, miten laadit edustavan ansioluettelon tai jotain aivan muuta työnhakuun liittyvää?

Kysy kysymyksesi kommentoimalla tätä artikkelia. Nyt se alkaa!

Ensimmäinen kysymys Anittalle tuli sähköpostitse nimimerkiltä Työtön paluumuuttaja, ja se kuuluu näin:

 

"Olen muuttanut takaisin Suomeen ulkomailta missä minulla oli erittäin hyvä työpaikka kiinteistönvälitysalalla. Olen yli 40-vuotias.  Asuin ulkomailla 16 vuotta. Kiinteistönvälitysalalta minulla on 13 vuoden työkokemus ja minut on useaan otteeseen palkittu saavutuksistani. Suomeen muutettuani olen lähettänyt satoja työhakemuksia, eri aloille, mutta etenkin saman tyylisiin työtehtäviin mitä tein ulkomailla. En ole vielä kertaakaan päässyt edes haastatteluun. Minulle on jopa sanottu, että ulkomaista työkokemustani ei lasketa! Eli on kuin aloittaisin kaiken alusta.

Koko ajan saan työtarjouksia maasta missä asuin ennen Suomeen muuttoani, mutta Suomesta en ole saanut yhtään myönteistä palautetta. Miksi en tule valituksi, onko ikäni siihen syy vai se, että olen pärjännyt ulkomailla ammatissani niin hyvin, mutta silti Suomessa ulkomaan työkokemusta ei katsota suopein silmin. Minusta alkaa tuntua, että minua syrjitään."

 

Anitta Niemelä - HRM
Seuraa 
Liittynyt3.8.2015

Näin asiantuntijamme vastasi kysymyksiin työnhausta

Sirpa kirjoittaa: Hei! Olen 50v. ja muutin tänne etelään kun tapasin nykyisen avomieheni ja olen ollut yritysmaailmassa 20v. ja nyt tämän vuoden keväällä tein konkurssin ja olen uuden haasteen edessä eli työttömänä työnhakijana ja kun on haatavaa jo tämä ympäristö ja muutamaan työhaastatteluun olen päässyt ja kun kerron että olen konkurssin tehnyt niin jotenkin tuntuu että minut lokeroidaan sinne epäonnistuneisiin yrittäjiin ja kun työmotivaatio on korkealla ja kokemusta ja ammattitaitoa on...
Lue kommentti

Poimimme Kodin Kuvalehden lukijoiden lähettämistä kuvista kolme toimituksen suosikkia. Valitse niistä kaunein!

Äänestäminen tapahtuu klikkaamalla kuvan alla olevaa sinistä ympyrää.


 

Olen nelikymppinen nainen, enkä kelpaa miehille.

Olen nelikymppinen nainen, joka on itkenyt teini-iästä saakka monet itkut siksi, ettei kelpaa.

Aika ei ole tuonut asiaan helpotusta, sillä edes kuusikymppiselle miehelle ei kelpaa kuin hoikka, viimeisen päälle meikattu ja laitettu kolmekymppinen. Näillä miehillä itsellään on kyllä mahaa, kaljua ja huonoja hampaita.

Ylijäämänainen

Kyllä kelpaa

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

Tuo nyt ei pidä paikkaansa...ainakaan minun kohdallani. Olen noin viiskymppinen parikymmentä ylimääräistä kiloani ylpeästi kantava sinkkunainen, joka sää hätistellä miehiä pois kimpustaan - myös niitä varattuja miehiä, joilla on kotona sellainen nainen, jonka vain väität kelpaavan. Moni mies on päinvastoin sanonut, että on ihanaa tuntea käsissään pehmeys eikä luisevat luut - ja ei ole ollut merkitystä sillä, onko mies kolme-, neli-, viisi-, vai kuusikymppinen. Voisiko nyt olla niin, että...
Lue kommentti
Veerailija

Lukijan kirje: Miehille kelpaa vain hoikka ja nuori

No eipäs nyt taas yleistetä. Itse olen ainakin kelvannut vaikka olen ylipainoinen ja jos en kelpaa tällaisena kuin olen, niin ei se mies ole ollut mun arvoiseni. Mielummin yksin kuin miehen kanssa joka ei hyväksy sua omana itsenä. Kun onhan niitä sellaisiakin miehiä jotka painostavat naista pudottamaan painoa, meikkaamaan enemmän jne. Nuo kun on asioita jotka nainen päättää itse, ei se puoliso. Jos ei kelpaa, niin painelkoot sinne missä pippuri kasvaa. Itse olen 37-vuotias ja olen naimisissa 53...
Lue kommentti

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun oli sisällä yhteisössä, alettiin ladella vaatimuksia.

Olen viimeinkin pääsemässä eroon eräästä niin sanotusta kristillisestä yhteisöstä, mutta prosessi on ollut vaikea.

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun olin päässyt sisäpuolelle, alettiin ladella vaatimuksia, mitä saa tehdä ja mitä ei. Misään muussa seurakunnassa ei esimerkiksi saanut käydä, koska niissä oli väärää oppia. Yhteisö halusi sitoa itseensä, eikä se ollut enää rakkautta.

Yhteisössä vaadittiin myös, että pitäisi noudattaa tiettyä ruokavaliota. Kahvia ei olisi saanut nauttia ollenkaan. Itse join kahvia, enkä tehnyt sitä salassa, vaan se tiedettiin seurakunnassa, ja minulle toistettiin, että kahvista pitää päästä eroon.

Erään kerran vastasin, että jätän kahvin heti, kun joku näyttää minulle Raamatusta kohdan, jossa lukee Älä juo kahvia. Siihen ei kukaan ei vastannut mitään, mutta sen jälkeen olin mustalla listalla, koska olin hankala.

Kun erosin kyseisestä yhteisöstä, sain kadotustuomioita. Onneksi löysin uuden seurakunnan, joka on aivan ihana ja ymmärtäväinen. Silti on ollut vaikea päästä eroon noista kadotuksella pelotteluista. Miten voin parhaiten päästä eroon vanhan yhteisön aiheuttamista traumoista?

Katja

Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Katja, meitä ja yhteisöjä on monenlaisia. Onneksi kaikki eivät ole yhtä tiukkoja, kuten itsekin sanoit. On hyvä, että pidit oman linjasi. Raamattu on siinä aivan hyvä ohjenuora. Kahvinkin suhteen (hymy). Seuraknnat antavat meille monelle tukea ja rohkaisua. Ja auttavat vaikeiden asioiden ja aikojen yli elämässä. Mutta jostain syystä joissain seurakunnissa lakihenkisyys ja kontrolli jyräävät alkuperäisen armon sanoman. Ilmeisesti homma oli yhtä inhimillistä jo alkuseurakunnassa. Siksi myös...
Lue kommentti
Vierailija

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Historia osoittaa, että me ihmiset pystymme kääntämään minkä tahansa hyvänkin asian ja aatteen palvelemaan omia vääriä päämääriä, esimerkiksi omaa vallanhimoa. Vallanhimo, ahneus ja kateus ovat syövän kaltaisia. Niihin lankeavat kaikki ennen pitkää, jos tulee tilaisuuss. Uskonnollisissa yhteisöissä valta yli toisen ihmisen on vienyt turmioon monta alun alkaen hyvää tarkoittavaa liikettä.
Lue kommentti

Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Muutin yli kymmenen vuotta sitten toiselle paikkakunnalle miehen perässä. Ystävät jäivät, ja jotkut heistä muuttivat itsekin kauemmas.

Nykyisin näen kahta ystävääni enää kerran kuussa, jos silloinkaan. Välimatkaa on liikaa. Sekin vaikuttaa, että toinen elää kiireistä lapsiperhearkea ja toinen aloitti seurustelun. Seurani ei kelpaa enää.

Huomaan olevani tylsä ja tylsistynyt. Elämästäni puuttuu särmä. Olen kotona lapsen kanssa, elämä pyörii mahtavan tytöntyllerön ympärillä, mutta se ei riitä elämän sisällöksi. Haluaisin ystävän, joka soittaisi, että nyt mennään, haen sinut kohta, ole valmiina.

Kukaan ei enää soita minulle eikä tule apuun, kun uppoan jälleen oman kuoreni sisään. Olen näkymätön niille, joiden haluaisin näkevän minut.

Mitä voin tehdä? Yritän ystävystyä ihmisten kanssa, mutta turhaan. Miksei kukaan enää ota minua sydänystäväksi, kuten nuorena? Vika on ilmeisesti täysin minussa. Miten muuttua taas näkyväksi?

Koo

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Lukijan kirje: Miksen enää kelpaa?

Hei Ninna, kiitos kun kirjoitit ja rohkaisit viestin lähettäjää. Voisikohan vapaaehtoistyö jossain olla yksi sellainen tapa, jonka kautta voisit löytää ystäviä? On paljon sellaisia ihmisiä, jotka arvostaisivat kovasti esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijää seurakseen, nuoria ja vanhoja. Joskus myös harrastuksista löytyy ystäviä tai vaikka ei ihan läheiseksi tulevia, kuitenkin kivaa seuraa. Hyvää jatkoa sinulle, koskaan ei tiedä, mitä elämässä vielä tapahtuu!
Lue kommentti