Tee pikkujoulujen suolainen piirakka edellisenä päivänä, sillä maut vain paranevat jääkaapissa. Lämmitä uunissa juuri ennen tarjoilua ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Quiche Lorraine -pekonipiiras
10 annosta
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ tl suolaa
100 g voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte
200 g pekonia
1 sipuli
120 g cheddar-juustoraastetta
4 tomaattia
2 oksaa timjamia
Liemi
3 dl kermaa
3 munaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi ja muovaa taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kauli taikina. Nosta se kaulimelle kevyesti kiepautettuna irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Voit myös painella taikinan käsin vuokaan. Leikkaa yli menevä taikina pois.
Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli ja hienonna. Paista pekonit ja sipuli paistinpannulla kypsiksi.
Laita juustoraaste piirakan pohjalle. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Laita juuston päälle viipaleet ja lopuksi pekoni-sipuliseos. Kaada päälle suolalla ja pippurilla maustettu kerma-munaseos sekä timjamin lehdet.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35–45 minuuttia tortun paksuudesta riippuen. Jäähdytä ja tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.