Kypsennä ja perkaa broilerinliha tarvittaessa luuttomaksi ja nahattomaksi. Revi liha käsin pienemmäksi. Suikaloi kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua selleri ja puhdistettu chili.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja chiliä siinä hetki. Mausta tacomausteella. Kaada sekaan kanaliemi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon selleri, kypsät pavut tai kikherneet ja broileri.
Anna keiton kiehua hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes keitto alkaa saostua ja broileri on maustunut. Keitto saa olla sakeaa, lähes patamaista. Lisää kohmeinen maissi sekä korianteri ja anna keiton kiehua pari minuuttia. Mausta lopuksi tarvittaessa chilihiutaleilla ja suolalla.
Jaa keitto lautasille ja viimeistele keittoannos avokadoviipaleilla. Purista pinnalle hiukan limettimehua. Tarjoa keiton kanssa tortilla- tai nachosmaissilastuja keittoon dipattavaksi tai murustele niitä keiton pinnalle.
Vinkki! Käytä kypsän lihan sijaan 200 grammaa marinoimattomia broilerisuikaleita. Kypsennä ne sipulien kanssa.