Jatkettu jauhelihakastike

Edellisen päivän jauhelihakastikkeesta saat oivan lisän vaikka piirakkaan, pizzaan tai munakkaaseen.

Jatkettu jauhelihakastike
Jauhelihakastiketta jää monesti aterialta sen verran, ettei siitä sellaisenaan ole enää toiseksi ateriaksi. Mutta hiukan tuunaamalla siitä syntyy monia ruokia. Käytä myös ylijääneet perunat, perunasose, pasta tai riisi hyödyksi. Vinkit toimivat myös soijarouhekastikkeelle.

Pastapaistos
Levitä keitettyä pastaa ja jauhelihakastiketta kerroksittain uunivuokaan. Jatka halutessasi kastiketta pussillisella pakastekasviksia. Sekoita 2 munaa ja 5 dl maitoa, 1 rkl kuivattua oreganoa, ½ tl suolaa ja ½ tl jauhettua valkopippuria keskenään ja kaada ainesten sekaan vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.
Tai sekoita jauhelihakastikkeen loppu tomaattilohkojen kanssa vain kuuman pastan joukkoon. Mausta ja nauti salaatin kanssa.

Liha-perunasosepaistos
Jatka kastiketta tarvittaessa tomaattimurskalla tai juuresraasteella ja mausta lisää. Levitä uunivuokaan. Sekoita perunasoseen joukkoon 1 muna ja 1 dl juustoraastetta. Lusikoi muusi kastikkeen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes ainekset ovat kuumentuneet ja muusi on saanut väriä, noin 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lämpimät voileivät
Levitä kahdelle voidellulle leivälle tomaattiviipaleita, lusikoi päälle jauhelihakastiketta. Vatkaa kulhossa munan rakenne kevyesti rikki, mausta ripauksella paprikajauhetta ja kääntele sekaan 2 dl juustoraastetta. Nostele seos leiville ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kuorrutus on kullanruskea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pizzapannukakku
Vatkaa 5 dl maitoa ja 2 munaa kevyesti sekaisin. Lisää 2½ dl vehnäjauhoja, 1 rkl öljyä ja ripaus suolaa sekä 1 tl kuivattua basilikaa. Anna turvota hetki. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele jauhelihakastiketta nokareina puolikypsälle pannukakulle ja levitä päälle juustoraastetta. Jatka kypsentämistä toiset 10 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä.

Jauhelihapiirakka
Sulata pakastettu piirakkataikina ja painele voidellun vuoan pohjalle sekä reunoille. Raasta porkkana hienoksi ja sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon. Jatka kastiketta tarvittaessa vielä sipulilla tai kuutioidulla tomaatilla ja mausta lisää. Levitä piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tai tee maidolla notkistetusta tuorejuustosta, munasta, mausteista ja juustoraasteesta seos, jonka levität piirakan päälle.

Lihapasteijat
Keitä 1-2 munaa kovaksi (10 minuuttia), kuori ja hienonna haarukalla. Sekoita jauhelihakastikkeen joukkoon. Mausta tarvittaessa lisää. Sulata muutama levy valmiiksi kaulittua lehti- tai torttutaikinaa ja leikkaa neliöiksi. Nosta lusikallinen jauhelihaseosta jokaiselle neliölle, sivele taikinan reunat vedellä tai rikotulla munalla ja ummista pasteijat kolmioiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille, voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.

Munakasrulla
Vatkaa kevyesti keskenään 4-5 munaa ja 5 dl maitoa. Lisää 2 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, 1 rkl kuivattua oreganoa ja ¼ tl jauhettua valkopippuria. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperoidulle uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakas on kypsynyt ja saanut hiukan väriä. Jäähdytä hetki ja kumoa leivinpaperille, jolle olet ripotellut noin 1 dl juustoraastetta. Levitä munakkaalle jauhelihakastike ja murustele sekaan halutessasi fetaa tai sulatejuustoa. Suikaloi päälle aurinkokuivattuja tomaatteja ja kääri rullalle. Nosta takaisin pellille ja ripottele rullalle vielä juustoraastetta. Kuumenna uunissa, kunnes pinnalla oleva juustoraaste sulaa.

Kokeile myös näitä
Jauhelihakastikkeen lopun voit levittää myös pizzan päälle tai käyttää lisukkeiden kanssa tacojen tai tortillojen täytteenä. Tai täytä sillä suolaiset ohukaiset. Kastikkeesta saat helposti myös keittoa jatkamalla sitä tomaattimurskalla sekä lihaliemellä tai sulatejuustolla ja vedellä, pakastekasviksilla ja pastalla. Mausta makusi mukaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla