Cuzcuz Paulista

(São Paulon kuskus)

1 dl oliiviöljyä
1 sipuli
1 paprika
200 g pieniä pakastekatkarapuja
2 dl pakasteherneitä
2 dl pakastemaissia
5 tomaattia
1 dl persiljasilppua
1 dl ruohosipulisilppua
2 tlk säilykesardiineja tai -tonnikalaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 dl vettä
6 dl polentaa

Koristeluun
3 keitettyä munaa
tomaatteja
1 tlk sardiineja

---


1. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kalttaa tomaatit, halkaise ja poista siemenet.

2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia, paprikaa, herneitä, maissia, tomaatteja, yrttejä, sardiineja ja mausteita 5 minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta ruoka. Lisää polenta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 5–10 minuuttia). Nosta kasari liedeltä.

3. Öljyä 24-senttinen kakkuvuoka. Asettele kananmuna- ja tomaattiviipaleet sekä valutetut, kokonaiset sardiinit kauniisti vuoan pohjalle.

4. Sekoita kasvis-polentaseos ja sulatetut katkaravut yhteen. Levitä se vuokaan, pohjalla
olevien koristeiden päälle.

5. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Kumoa tarjoiluvadille.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg, ohje Antonio Arruda Silvestre Jr

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla