4 hengelle pikkuruokana
200 g vuohenmaitogoudaa tai pecorinoa
2 valkosipulinkynttä
1 paahdettu paprika *
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl kalamata-oliiveja
noin 1 dl hyvää oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl kokonaisia mustapippureita
muutama oksa (sitruuna)timjamia
---
1. Leikkaa juusto suupalan kokoisiksi paloiksi. Poista kovat kuoret.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprika ja tomaatit. Yhdistä juustopalat ja kasvikset.
2. Sekoita öljy, balsamico, pippurit ja yrtit. Kaada seos juusto–kasvisseokseen. Nosta jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi.
3. Tarjoile esimerkiksi grillatun leivän kanssa.
* Paprikoiden paahtaminen:
Huuhtele paprikat, puolita ne ja poista kanta ja siemenet. Laita paprikat uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kuori on tummunut. Anna jäähtyä hetki ja irrota kuori.
Teksti Sanna Kekäläinen, kuva Sanna Peurakoski