
Tyrni on maistuva, eksoottinen ja yltiöterveellinen marja.
-
Tyrni on vanha, kiinalainen lääkekasvi.
-
Tyrni kasvaa perinteisesti Suomen rannikkoalueilla.Tyrnillä on raikkaan aromaattinen maku.
-
Tyrnistä tehdään mehuja, hilloja, hyytelöitä, kastikkeita, soseita, jauhetta, rouhetta, öljyä ja makeisia.
-
Myös kosmetiikkateollisuus käyttää tyrniä raaka-aineena.
-
Tyrnimarja on ravintoarvoltaan ainutlaatuinen. Esimerkiksi C-vitamiinia siinä on kymmenen kertaa enemmän kuin appelsiinissa. Se sisältää myös A-, B-, K- ja E-vitamiineja.
-
Tutkimusten mukaan tyrnin flavonoideilla on suotuisa vaikutus sydämelle ja verenkiertoelimistölle. Tyrniöljy on hyväksi iholle, silmille ja limakalvoille.
-
Tyrni sisältää omega-rasvahappoja, joita muun muassa sydän, verisuonisto ja aivot tarvitsevat.
Kodin kuvalehden reseptiarkistosta löydät kymmeniä tyrnireseptejä.