Syömäsi ravinto vaikuttaa lähes suoraan ajatteluun, oppimiseen ja muistiin. Tässä hyvää syötävää, jolla voit vaikuttaa aivojesi hyvinvointiin.
1 Hyvien rasvojen
saanti on aivoille erityisen tärkeää, sillä rasvojen on osoitettu tehostavan ja nopeuttavan aivojen toimintaa. Hyviä rasvoja on esimerkiksi rasvaisissa kaloissa kuten lohessa ja silakassa, avokadossa, oliivi- ja rypsiöljyssä, manteleissa ja hummuksessa.
2 Rasvaisissa kaloissa
on myös aivoille tärkeää kalaöljyä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.
3 Hedelmiä, pähkinöitä, pinaattia, parsakaalia ja palkokasveja
kannattaa myös pureskella, sillä ne sisältävät booria. Sitä on oltava ruokavaliossa riittävästi, sillä vähäinen boorin saanti voi tutkimusten mukaan heikentää lyhytkestoista muistia ja tarkkaavaisuutta.
4 Maitotuotteista, munankeltuaisesta ja rasvaisista kaloista
saat D-vitamiinia. Saamalla sitä tarpeeksi voit vaikuttaa aivojen keskushermoston toimintaan.
5 Mustikoiden
päivittäinen syönti näyttää tutkimusten mukaan lisäävän päätöksentekonopeutta ja energisyyttä. Se parantaa unen laatua, mielialaa ja muistia.
6 Marjoissa ja jopa punaviinissä
on antioksidantteja, jotka suojaavat hermosoluja.
7 Munankeltuaisella ja teellä, erityisesti vihreällä,
on muistisairauksia ehkäisevä vaikutus, jos niitä nauttii säännöllisesti.