Juures-broileripelti valmistuu kätevästi yhdessä astiassa

Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt broilerifileet kypsyvät juurespedillä.

Juures-broileripelti

6 annosta, valmistusaika noin 50 min

  • 6 broilerifileetä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna
  • 6 rosmariinin oksaa
  • 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Juurekset

  • 500 g porkkanaa
  • 500 g palsternakkaa
  • 500 g lanttua
  • 3 punasipulia
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna
  • rosmariinin oksia

Tarjoiluun

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • valkosipulimajoneesia

Valmistele juurekset. Pese ja kuori porkkana, palsternakka ja lanttu. Kuutioi juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ainekset leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada joukkoon öljy ja ripota suola ja pippuri. Sekoita öljy ja mausteet juureksiin. Katko lopuksi joukkoon muutama rosmariinin oksa.

Kuivaa broilerifileiden pinnat talouspaperilla. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Aseta kunkin fileen päälle rosmariinin oksa ja kääri jokainen filee kahteen kinkkuviipaleeseen. Nosta broilerikääreet juuresten päälle.

Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri ja juurekset ovat kypsiä.

Tarjoa ruoka esimerkiksi valkosipulimajoneesin kera.

Vinkki! Voit kääriä broilerifileet myös pekoniviipaleisiin. Juuresten joukkoon voit lisätä muutaman paloitellun perunan, jolloin ateriasta tulee ruokaisampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla