Vaahdotettu smetana juhlistaa perinteistä lohikeittoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Helppo
Lohikeitto ja tillismetana
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori ja paloittele perunat. Silppua kuorittu sipuli ja molempien pestyjen purjojen vaaleat osat. Vihreät osat voit käyttää muuhun ruuanvalmistukseen. Ota erikseen toisen purjon silppu.
- Sulata pannulla 30 g voita ja kuullota voissa peruna- ja sipulipalat sekä yhden purjon silputtu, vaalea osa. Kumoa seos kattilaan ja lisää sekaan 1 l vettä ja suola. Keitä, kunnes perunapalat ovat pehmenneet. Soseuta seos tehosekoittimen kulhossa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta valkopippurilla ja tarkista maku. Pidä lämpimänä.
- Valmista tillismetana. Säästä tillistä 8 kaunista oksaa koristelua varten. Vaahdota smetana ja lisää sekaan hienoksi silputtu tilli. Mausta makusi mukaan suolalla. Nosta peitettynä viileään ennen tarjoilua.
- Sulata loppu voi pannulla ja hauduta siinä toisen purjon vaalea osa pehmeäksi. Varo, ettei silppu saa väriä.
- Pane lohipalat leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää palojen päälle pieni nokare voita. Mausta palat vielä suolalla ja paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Kokoa annokset. Pane paahdetut lohipalat keskelle laakeaa keittolautasta ja annostele keittoa lohipalojen ympärille. Nosta kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen lohipalojen päälle muotoiltua tillismetanaa ja viimeistele annokset haudutetulla purjolla ja tillin oksalla. Nosta tarjolle.